Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Potrzebuje pomocy przy renowacji!!(601)
Autor Wiadomość
Patryk Kirstein - Hallen
Gość
Wysłany: 2004-04-26, 09:15   

Witam.
Potrzebuje pomocy przy renowacji.
Prosze o konkretne wypowiedzi, bez textow . .kup cos w lepszym stanie itp.

A wiec kupilem wczoraj 601 z 86 roku.
Jest w stanie rozkladu jeszcze troche a nadwozie wkomponowaloby sie w trawnik . .

auto stoi juz 5 lat wcjednym miejscu pod drzewem
Silnik i cala reszta z pod maskui jest w bagazniku .
Aby uruchomic to auto jest potrzebna kompleksowa renowacja.
Prosze o porady i instrukcje jak to naprawic. ( najlepiej linki z fotografiami) bo w sprawach mechaniki jestem laikiem :-)
Pozdrawiam

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-04-26, 10:13   

Nie napisales nic konkretnego poza faktem zakupu, to jak mozesz sie spodziewac konkretnych rad?

Pomoc w renowacji moze polegac moim zdaniem tylko i wylacznie na tym ze ktos do Ciebie przyjedzie, pomoze stwierdzic zakres prac przy Trabancie i potem dolozy swoje 2 pomocne lapki - to nie jest temat do internetu!

Chyba ze zamiescisz dokladna dokumentacje zdjeciowa, cos bedzie z tego widac, to wtedy pewnie bedziesz mogl liczyc na czesciowe stwierdzenie jakie sa potrzebne prace do wykonania, a potem po diagnozie wyszukac na forum co i jak sie robi...

Sevrionek
Gość
Wysłany: 2004-04-26, 11:54   

jezeli mieszkasz gdzies w okolicach warszawy to mozemy razem popatrzec.Oferuje swoja pomoc.

Sevrionek
Gość
Wysłany: 2004-04-26, 11:56   

Niestety ale grzegorzB ma tu calkowita racje.generalnie musisz zwrocic uwage na stan walu i kompresje w silniku.jezeli masz mozeliwosc uruchomienia motorka to osluchaj go dokladnie.W dwutakcie kazdy zgrzyt,pisk,stuk mowi cos za siebie.

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2004-04-26, 12:23   

Wystarczy spojrzeć do profilu, żeby dowiedzieć się, że Patryk jest z Sokołowa Podlaskiego.
Jeśli chodzi o pomoc - przez internet wiele pomóc się nie da:( Choć sporo informacji na pewno uzyskasz - ale musisz zdać konkretne pytania (sporo już na forum tematów było poruszanych - może znajdziesz już odpowiedzi na niektóre problemy bez potrzeby ponownego pytania)

Heniu Portier
Gość
Wysłany: 2004-04-26, 13:51   

Autor:
Sevrionek (---.przasnysz.sdi.tpnet.pl)

Data:
2004-04-26 12:56:21

Sorki za OT...
Czy to ten sam slynny Sevrionek od TraVectry???

Apostoł
Gość
Wysłany: 2004-04-26, 16:25   

O pomoc przez net może być ciężko ale jeśli chcesz z takowej skorzystać radze czymprędzej zrobić fotki (całej bryki przód, tył i boki oraz środek dobrze by było też wszystkie części, aha wcześniej postaraj się oczyścić autko jeśli nie umyć wtedy będzie więcej widać) na tej podstawie napewno ktoś się znajdzie i konkretnie powie co zrobić.
pozDDRowionka
miłej i owocnej pracy

Newwer
Gość
Wysłany: 2004-04-26, 18:25   

Pracy bedzie bardzo bardzo duzo zacznij od komory silnika, zakupu czesci, ogolnie skup sie na sprawach technicznych, a wyglad zostaw na koniec, ja zaczynalem od rozmontowania wszystkiego co sie da, kupienia tego co wydawalo sie niezbedne, poskladanie i na koncu tuning....
Musisz zadac sobie pytanie jakimi srodkami dysponujesz i do czego chcesz dojsc przy tej renowacji, acha zakup troche literatury i do dziela...powodzenia

Sevrionek
Gość
Wysłany: 2004-04-29, 07:07   

Teoretycznie ten sam.Poszukajw archiwum a zobaczysz to pod moja nieobecnosc ktos wyciol mi bardzo chamski "zart" Ja mam 1.1 po mikrotuningu.A o jakims trawektrze nic mi nie wiadomo.

[Cholera wie co z Toba sie dzieje Sevrion, czy to byl zart czy nie - tamte wypowiedzi byly wyslane dokladnie z tego samego adresu, z ktorego sa obecne... - GB]

Patryk Kirstein - Hallen
Gość
Wysłany: 2004-04-29, 11:58   

Panowie . . . .a wiec auto zakupilem od mojego nauczyciela ma 66 tys przebiegu
silnik jest w czesciach w bagazniku z tego co wiem nie mam rozrusznika i nowy wał korbowy NRd-wski szlag go trafił zardzewiał w bagazniku.
do remontu mam podloge. . wczoraj wyciagnelem tapicerki i siedzenia musze zrobic kilka wstawek bo niektore miejsca przechodza na wylot. . potrzebuje kogos kto pomoglby mi przy zawieszeniu . .. i przy montazu silnika.
Jestem z Sooklowa Podlaskiego

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi