Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] Słychać stuk...
Autor Wiadomość
szary
Gość
Wysłany: 2004-02-16, 13:48   

hmmmm...na poczatku nie mogłem wychwycić kiedy mi coś stuka w aucie a stuka w nieoczekiwanych momentach. Bo ani kiedy jade po nierównościach ani na zakrętach ani kiedy przyspieszałem...inaczej- stukało wtedy też ale nie zawsze, nie było reguły...no i wiem teraz. Stuka kiedy puszczam pedał gazu, nie jest to szarpnięcie jak np. przy puszczeniu gazu na 2-ce czy 3-ce kiedy nim szarpie bo nima wolnego koła. Po prostu słychać stuknięcie z wnętrza komory silnikowej. Co zabawniejsze czasem mam wrażenie że raz bliżej kabiny pasażerskiej a czasem nieco dalej...ale to może zależy od obrotów (czyt. halasu) i raz ciszej a raz wyraźniej słychać. Co to może być koledzy???No nie licząc jakiegoś klucza biegającego w środku, butelki oleju, patyka do podtrzymywania maski:-)))))))
pzdrw

Jędrek
Gość
Wysłany: 2004-02-16, 14:42   

hmmm moze to byc gaznik, u mnie slychac bylo stuki (brzeczenie) przy dodawaniu gazu, czasem przy niewielkiej gorce, czasem na plaskim, wymienilem gaznik na nowiutki starego typu i wszystko przeszlo,zadnych brzeczen, stukow - niczego, trabizaczal chetniej rwac do przodu, praktycznie nie mam spalania stukowego (nawet pod duza goreczke na czworce depczac po gazie;)

szary
Gość
Wysłany: 2004-02-17, 07:15   

A to możliwe żeby w gaźniku był słychac raz to raz tam stuknięcie?

Grzegorz Zalewski
Gość
Wysłany: 2004-02-17, 15:18   

półosie / mechanizm różnicowy - sprawdz jak wygladaja gniazda na półosiech (mowimy tu o nowym typie jak w starym to nie wiem) czy sa kompletne i maja wszystkie waleczki. ew. koszt nowego krzyzaka 30 zl

Galant
Gość
Wysłany: 2004-02-17, 16:57   

Witam! Grzesiu dlaczego Ty zawsze najgorsze - u mnie też stwierdziłeś rozwalony dyfer!!! Ja (wnioskując na własnym przykładzie) zaczął bym od banałów:
miałem ten sam problem - okazało się że zerwała się poduszka pod silnikiem - jak puszczasz gaz to silnik odbija i obija się.

Jędrek
Gość
Wysłany: 2004-02-17, 20:04   

a poduszka to swoja droga:) tez meczylem sie z takimstukaniem-na dziurach to juz nie mowie;) jakrobilem silnik, odkrecilem go od skrzyni, wtciagam i patrze- a tu poduszki nie odkrecilem -rozwarstwila sie...

szary
Gość
Wysłany: 2004-02-18, 07:37   

Dzięki niedługo sprawdze to o czym mówiliście tylko niech już łikend sie przytacha:-)))) pzdrw.

Grzegorz Zalewski
Gość
Wysłany: 2004-02-18, 13:07   

heh wlasnie poduszka tyz nalezy sprawdzic tylna poduszke od skrzyni od gory i od dołu(od dołu zwrócić uwage czy nie peklo mozowanie jesli peklo z kwadratowej grubej blachy zrobic podkladke i gra). Galant he ja odrazu najczerniejsze bo sie dlugo nameczylem zanim u siebie znalazlem przyczyne :)

Apostoł
Gość
Wysłany: 2004-04-29, 18:40   

Witajcie
Kontynuując ten wątek. Mam stuki niedookreślenia w czasie jazdy i tak jak u "szarego" nie są one regularne. Czytając wasze wypowiedzi sprawdziłem już poduszke (jest wpozo), gaznik (jest oki poza drobnym przeciekiem przy przewodzie doprowadzajacym paliwo), gniazda na półosiach chyba też są dobre choć się na tym tak dobrze nie znam, resor też jest cały. Podejżewam łożyska kół lub tulejki sworzni oraz sworznie. Powiedzcie czy te elementy podczas jazdy mogą wydawać odgłosy bicia??
Z góry dzięki za pomoc
pozDDRowionka

Galant
Gość
Wysłany: 2004-04-29, 22:49   

Witam! Tuleje zwrotnic najlepiej sprawdzić na progach zwalniających, a serio to podnosisz bok i szarpiesz koło na wszytkie strony jak lata to wiadomo. Tez mam te stuki (jak by ktos młotkiem ci w rame walnął) i mam tulejki do zmiany.

Jędrek
Gość
Wysłany: 2004-05-01, 21:47   

przy tulejkach (jesli sa wywalone) to tez przy chamowaniu bedzie slychac stuki, oraz spore drgania na kierownicy

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi