Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] stuki...
Autor Wiadomość
trabi23
Gość
Wysłany: 2004-05-07, 23:46   

pap problem od dzisiaj rana stuka mi cos rytmicznie w okolicy przedniego zawieszenia przy skrecaniu w lewo.... gdy auto jedzie wprost i skreca w prawo jest ok... co to moze byc?? pomozcie biednemu trabifanowi:(

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-05-07, 23:52   

Ech... zawieszenie powoli do roboty? Poprawcie mnie jeśli sie mylę... Sworznie, widełki, tulejki... troche tego jest - jak jest wyrobione to stuka i trzeba pomyśleć o robocie...

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-05-08, 00:01   

przegub, nie zawieszenie. potwierdzi Ci to eksperyment: wystartuj na piskach przy skręcie w lewo na max. będzie głośniej waliło - to przegub.

guma_
Gość
Wysłany: 2004-05-08, 00:02   

no zawieszenie moze byc jaknajbardziej ale jak stuka przy skrecaniu i rytmicznie to zobacz czy ci szczeki nie wyskakuja, przyhamuj w czasie stukania, jak ustanie to znaczy ze cos tam nei tak, ja tak mialem z lewym tylem, rozkladalem z 5 razy az w koncu sie samo ulozylo, maly paradoks ale juz sie przywyczailem przez te pare miesiecy jak mam Traba :P DDR

trabi23
Gość
Wysłany: 2004-05-08, 09:37   

zaweszenie wymienione mam od 3 dni i bylo ok nagle stuki... sprawdze jeszce przegub... jakos na to nie wpadłem:P

Newwer
Gość
Wysłany: 2004-05-08, 13:09   

90% na przegub...stawiam.

trabi23
Gość
Wysłany: 2004-05-08, 13:22   

ale z tego co wiem to przegub stuka przy dodawaniu gazu a ten stuka przy dodawaniu gazu i na luzie a wogole to wyczilem to jadac z gorki na wylaczonym silniku :(

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-05-08, 19:27   

nie tylko przy dodawaniu, zawsze stuka przy zakręcaniu,a jak się bestia zupełnie wybije, to nawet przy jeździe prosto. raz na rok trza się przejechać kilkaset metrów z górki na wyłączonym silniku i posłuchać przegubów, zawieszenia, przekładni i hamulców. dużo mogą wtedy powiedzieć.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi