Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak to było z prostokątnymi zegarami?
Autor Wiadomość
Paweł
Gość
Wysłany: 2005-06-12, 18:30   

Wśród gratów, jakie wczoraj przytargałem, znalezionych w garażu zamieszkiwanym uprzednio przez mojego Tadzia, natknąłem się na piękny prostokątny - a właściwie trapezoidalny prędkościomierz - ktoś wie w jakich latach i do jakich modeli kładziono te cuda? Może to jest oryginalny budzik do Tadzia?

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-06-12, 18:51   

taki??

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-06-12, 19:02   

Yhy :-)

Tylko mój wygląda jak nowy, choć przebieg na nim widnieje niezły, bo 81 tys z górką. Też brakuje jednej oprawki, ale raz że może gdzieś znajdę wśród szpargałów, a dwa - nie problem dorobić nawet samemu z jakiejś blaszki.

Wygląda na to, że to oryginał Tadzikowy.

Obawiam się jednak, że aby wsadzić ten nowy dziadek zmasakrował deskę w sposób bezpowrotny i ostateczny. Chętnie bym go na powrót zainstalował, IMHO jest 100x ładniejszy. Jak by jeszcze jakąś mikrowyrzynareczką podziałać i popodświetlać cyferki - to byłoby miodzio :-) .

Do tego działa na 100% (sprawdzałem przed momentem wiertarką), chodzi i wskazówka i tachometr.

Mally2105
Gość
Wysłany: 2005-06-12, 21:12   

Taki licznik jestw instrukcji obslugi trabanta wydanejw 68 roku,wiem, bo mam taka ksiazke.Taka sama date podaje kolega, ktorego ojciec posiadal trabanta z tym licznikiem wlasnie z 69 roku.
Ze zdjec w instrukcji wyglada,ze deska pod ten zegar to zwykla deska ze standarda-wysoka i ze schowkiem przed pasazerem.Jutro obejrze dokladniej fotki w ksiazce,jak cos przeoczylem,to dopisze...

James
Gość
Wysłany: 2005-06-13, 19:22   

Z tego co się orientuję, to te zegary byly montowane w latach 67-69(może i później ale nie spotkałem się), de luxach(a może i standardach). Gdzieś na kompie miałem nawet fotki z takiego prospektu, ale musiałbym poszukać:/

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi