|
[601] brak wolnych obrotów i rozrusznik |
| Autor |
Wiadomość |
Muerto
Gość
|
Wysłany: 2004-05-24, 22:54
|
|
|
1. Nie ma niskich obrotów - wyczyściłem gaźnik, kręciłem śrubkami i nic. Jak mu niedam gazu to gaśnie. Co z tym zrobić??
2. Rozrusznik niedziała - działał ale przestał działać niewiedzieć czemu - na tym się wogule nieznam więc powiem tylko tyle że słychać jak by się tam coś przestawiało albo nawet czasem coś obruciło ale troszke jak by nie miał siły. Czy da się coś z tym zrobić bez wyjmowania rozrusznika z samochodu bo już 2 imbusy poszły na jednej śrubie a z drugą trudniej bo jest schowana.
Jak by co to mam Trabanta 601 kombi od 05.05., czyli 18 urodzin:) |
|
|
|
 |
guma_
Gość
|
Wysłany: 2004-05-24, 23:35
|
|
|
ad 1 no dokladnie srubka a dokladie a ze sprezynka, krec az obrot beda :)
ad2 no tutaj ci nie pomoge bo nie mialem takich problemow
a co do Traba z 18 to moj w ten sam sposob sie znalazl, co prawda sianko na 18 bylo ale Trabi juz w planach :DDDD
DDR i powodzenia w boju |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2004-05-25, 08:20
|
|
|
co do gaźnika - miałem ten sam problem w 353. chodziło o zapłon.
A co do rozrusznika - miałem ten sam problem w 1.3. raz chodziło o przewody(wyczyść wszystkie styki,konektory i zobacz czy nie są przeżarte ). Drugi raz chodziło o bebechy-prawda jest jedna - musisz go wykręcić z samochodu! imbus 10-tka kosztuje pare złotych, kup jeszcze jeden ale najpierw przez pół godziny lej wd40 na śrubę.papa! |
|
|
|
 |
eddie
Gość
|
Wysłany: 2004-05-25, 08:45
|
|
|
i akumulator naladuj ;]
pozdrowienia |
|
|
|
 |
Bart
Gość
|
Wysłany: 2004-05-25, 09:34
|
|
|
tez chce cos napisac :P
1. link do regulacji gaznika jest gdzies na forum, chyba nawet obrazkowa instrukcja.
2. Akumulatora, styki, kable, styki, rozrusznik w takiej kolejnosci sprawdz. Moze sprobuj na kable odpalic jak sie uda to twoj akumulator padł, jak sie nie uda to rozrusznik...
POzdRAwiAM |
|
|
|
 |
Muerto
Gość
|
Wysłany: 2004-05-25, 15:50
|
|
|
| akumulator jest naładowany na full:) i styki i kable chba są dobre bo on działał jeszcze tydzień temu. Może ktoś podać link do schematów rozrusznika. |
|
|
|
 |
|
|