|
[1,1] Chłodnica do 1.1 |
| Autor |
Wiadomość |
misch
Gość
|
Wysłany: 2004-06-04, 14:25
|
|
|
No właśnie....
Czym można, w miarę pezkonfliktowo zastąpić chłodnicę od Trabanta 1.1? |
|
|
|
 |
Ania Kmieć
Gość
|
Wysłany: 2004-06-04, 14:45
|
|
|
Opcja: szukaj |
|
|
|
 |
Tomek1,1
Gość
|
Wysłany: 2004-06-04, 18:25
|
|
|
| ja mam od wv polo (aluminiowa)trzeba przerobić troche wentylator ale wszystko pasuje rocznika nie znam ale coś pomiędzy 86 a 91(chyba) na szrocie za taką dałem 50 zł i jezdze juz z nią pół roku i jak narazie jest wszystko ok |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
|
|
|
 |
Kaszub.Gdynia
Gość
|
Wysłany: 2004-06-05, 10:12
|
|
|
| Ja mam od golfa 1,3, cena na giełdzie ok. 80 pln |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2004-06-06, 19:33
|
|
|
| też mam od golfa. trochę zabawy z przeróbkami, głownie mocowaniem wiatraka, ale sie da zrobić |
|
|
|
 |
Kaszub.Gdynia
Gość
|
Wysłany: 2004-06-06, 20:42
|
|
|
| w mojej nie było zabawy z mocowaniem wiatraka, pasuje idealnie, tylko przelew z drugiej strony, trzeba pociągnąć długi wąż do naczynia |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2008-05-11, 20:06
|
|
|
podepne sie pod temat...
górne wyjście na wąż...
spękało mi dookoła i leje sie fontanna płynu :(
i tu takie pytanie da sie to zespawać ( pisze o spawaniu plastiku dla marudzących ;p ) ?
czy lepiej wymienić ZNÓW chłodnice :( bo poprzednio w tym samym miejscu mi sie popsuła :( |
|
|
|
 |
ŻółtyTrabik
Gość
|
Wysłany: 2008-05-11, 20:09
|
|
|
Wydaje mi sie ze niewarto bawic sie w klejenie/spawanie i tego typu rzeczy. Zamiennik chlodnicy na allegro kosztowal mnie 80 zl, z przesylką ok 100 zl. Otrzymujesz calkowicie nową chlodnice, ktora po dorobieniu mocowan sprawuje sie naprawde dobrze.
Zabawa z mocowaniami zajmuje maksymalnie godzinke i masz problem z glowy :)
A reanimacja starej to tylko tymczasowe rozwiazanie. |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2008-05-11, 20:24
|
|
|
a jaka chłodnice zamówiłeś ?
a tak ogólnie...
to normalne, że w tym miejscu pęka ?
i to 2 już w przeciągu roku :< fakt faktem używaną wziąłem... ale... ? |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-05-11, 20:25
|
|
|
| nasza mała miss spawala to u siebie u jakiegos plasikarza ale niestety puscilo i znowu cieknie, wiec mysle ze lepiej zapodac jakies cos od jakiegos vw czy skody dorabiajac mocowania wentylatora i jakies lapy do przymocowania. |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2008-05-11, 20:27
|
|
|
@!#$...
3 usterka mojej siedemnastki :( |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2008-05-11, 21:00
|
|
|
| z golfa 1.3. było już o tym pare razy tutaj |
|
|
|
 |
Batix
Gość
|
Wysłany: 2008-05-11, 21:43
|
|
|
Co do chłodnicy to mi też pękała przy górnym kolanku klejenie róznymi specyfikami nie pomagało (specjalne kleje epoksydowe ,żywica z płótnem,itp).Problem rozwiązałem spawając chłodnice ,kolega mi to spawał i z tego co pamientam to chłdnica jest wykonana z materiału PP
w środek tego kolanka wsadziłem taką tulejkę wykonaną z rury po to aby wzmocnić to kolanko oczywiście obsadziłem ją na silikonie , a węża górnego kupiłem na szrocie za 2 zł od jakiegoś VW tylko trzeba było troszeczkę obciąć i tak już śmigam ok.8 miesiecy i jest wporządku.
PozDDRawiam Bartek |
|
|
|
 |
KUZYN353
Gość
|
Wysłany: 2008-05-12, 07:07
|
|
|
| W Wartburgu miałem zrobione tak jak Ty Batix. Wcześniej czy puźniej padnie. Nie wiem ile mniej miejsca w trabancie ale założyłem chłodnicę z Felicji 1,3. Koszt nowej to nawet od 60zł. Kruciec dolny był z drugiej strony to poratowałem się kawałkiem chromowanej rury z odkurzacza i jakimś gumowym kolankiem z własnych zapasów. Wentylator ma identyczne mocowanie. |
|
|
|
 |
|
|