Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] silnik z MATIZ / TICO
Autor Wiadomość
eddie
Gość
Wysłany: 2004-05-21, 10:18   

witam
czy ktos wymienial silnik z traba na taki co w temacie?
jezeli tak to prosze o kontakt, lub jakies info.
pozdrawiam
eddie

Zbyszek 601delux
Gość
Wysłany: 2004-05-21, 10:24   

Przy okazji: możeby tak wstawić silnik od japońskiego motocykla? 750 ccm, chłodzenie cieczą, obroty do 13000, czwórka rzędowa, albo v-ka (np z VFR). To chyba nie byłoby takie trudne, jedyny problem, napęd z zębatki zdawczej połączyć z jakąś przekładnią planetarną i kombinowanymi półoskami. Ja jak miałbym robić przeszczep to na pewno rozważałbym japoński motocykl.

qba_601
Gość
Wysłany: 2004-05-21, 14:52   

myslalem nad tikiem .. ale razem ze skrzynia

troszku robotki jest powinien sie zmiescic bo jest malutki pozatym jak na swa maluczkosc dosc dynamiczny

Placik
Gość
Wysłany: 2004-05-21, 21:02   

A ja mam pytanko może już gdzieś było. Otóż też planuje zmiane silnika w Trabim na inny i jak to wyglada z prawem czy coś się zmieniło?? czy można bez problemu w papierkach zmienić ten silnik??

[Szukaj, Szukaj, Szukaj, Szukaj, Szukaj... i dodaj linki do FAQyou ;) - GB]

Luko
Gość
Wysłany: 2004-05-21, 22:37   

Placik: Bez problemu to z samochodem nic w naszym kraju nie zrobisz... nawet przy zlomowaniu niektorzy nie chca brac heh

Zbyszek 601: ciekawy pomysl ale duuzo dlubaniny :[ lepiej faktycznie serce od tico wsadzic. A jak juz tylko ze skrzynia od tico.

eddie: jak to zrobisz to daj znac :] powodzenia zycze. Ja ze swojej strony moge powiedziec jak od 126p zamontowac :P

Pozddr

eddie
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 11:39   

Luko.. nic nie zaczne dlubac jezeli sie nie dowiem ze ktos usilowal przeprowadzic taki przeszczep. nie mam kasy na eksperymenty a chce do wrzesnia miec auto gotowe. jezeli nic sie nie dowiem o matizie w trabim czy tez tico to zostane przy poszukiwaniu marabellki.
pozdrawiam
eddie

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 12:26   

Eddie: zawsze zostaje wartburg 353 z dostaniem silnika nie powinno byc wiekszych problemow.

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 12:59   

2 tygodnie roboty i po sprawie.

eddie
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 13:56   

Reafus.. 353 odpada.. chce wsadzis 4takta aby taniej wyszlo (gaz, czesci). potrzebuje auta do jazdy na codzien a wartburgowy silnik nie bardzo mi pasuje.
jak nie znajde innego silnika za rozsadne pieniadza to trzeba bedzie przemyslec 353, ale poki co odpada. :|
pozdrawiam

eddie
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 14:30   

ps. zerknijcie no.. varto ;]

Major
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 14:57   

353? Przy obecnych cenach paliwa bym odradził jednak na poczet silnika z tico który pali 4,5l na mieście - dane od wujka który jeździ i nie zawsze delikatnie, a 353 przy dawaniu "więcej" gazu niż zwykle łyka z 11l spokojnie, a poza tym 353 jest dość awaryjnym silnikiem zwłaszcza jeśli chodzi o rozwiązanie chłodzenia

Luko
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 23:56   

eddie: jak 4-takt to tico. ten sam silnik co w matizie, z tym ze tico ma gaznik a matiz wtrysk [chyba ze od razu gaz chcesz zakladac]a co za tym idzie matiz wiecej pali ;[ . Jak juz bym mial troche kasy na taka przerobke to caly zawias przod z tico do traba przelozyc bo o hamulcach tez trzeba pomyslec i w sumie wedlug mnie byloby troszeczke latwiej :] swoja droga chetnie bym zobaczyl jak jezdzi i wyglada trabi z silnikiem tico/matiz :] Powodzenia

picia353
Gość
Wysłany: 2004-05-23, 04:08   

czesci do 353 są bajecznie tanie (niema co porównywać do 4 takta) , pozatym tam niema co się psuć(jezeli jest wszystko dobrze zrobione,
a to hasło z tym chłodzeniem to niewiem kto wymyślił :P chłodzenie jest jak najbardziej wydajne

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2004-05-23, 07:34   

... nie każdy może mieć gazoline :) Takby pewnie co trzeci trampek mial 353

Major
Gość
Wysłany: 2004-05-23, 08:59   

części do 353 są bajecznie tanie, ale trzeba je kupować! Znam opinię o silniku 353 w trabancie już od 4 osób- Prezesa, Olka Wielogórskiego, sp Irka i Janusza więc chyba masz cudny silnik skoro nic się przy nim nie robisz. 4suw mało kiedy się psuje więc nie potrzeba kupować części droższych

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi