Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
mój pierwszy trampek :) doradzcie
Autor Wiadomość
Aleksander
Gość
Wysłany: 2005-11-03, 21:17   

Opcja a:
http://gielda.cartoontrab...0&ogl=1874&sort
opcja b:
http://gratka.pl/moto/tre...f576d94f0f05a0d

opcja b to 'samochód żony'

opcja a to 'pali 7 l gazu', 'trzeba wymiecic ten próg', 'trza by sobie chamulce odpowietrzyc ', 'silnik ma 20 tys po
remoncie generalnym,gaz jest wbity na legalu,butla jest wazna do 2008 roku'

to jak myślicie?

SŁAWNY
Gość
Wysłany: 2005-11-03, 21:28   

Moim zdaniem opcja B jest lepsza ale może jeszcze poszukaj na allegro i w anonsach
pozdro 601

emilia j.
Gość
Wysłany: 2005-11-03, 22:03   

tez "samochód żony " jest śliczny :) aż się do niego uśmiechnełam ! :)

ba
Gość
Wysłany: 2005-11-03, 22:15   

na gratce boli przebieg :)

Aleksander
Gość
Wysłany: 2005-11-03, 22:21   

no własnie, ten żony ma duuży przebieg... w tym 'czarnym' niby jest remont silnika zrobiony... a ten z wawy to pozatym ma do wymiany jakiś tłumik i pompe hamulcową ;P

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2005-11-03, 22:48   

Poszukaj sobie coś co jest w niewielkim stopniu do roboty bo jak kupisz ruinę to wiecznie coś będziesz wymieniał szukaj a znajdziesz jakiegoś Traba w dobrym stanie

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-11-04, 08:05   

Ten drógi mimo że pierwszy właściciel to ma białe blaty... zastanawiające :)

Michał & Ela
Gość
Wysłany: 2005-11-04, 09:06   

A mnie sie wydaje ze mimo wszystko opcja A. Dlaczego? Bo po 1 ma gaz a po 2 nie ma do remontu pompy hamulcowej. Samochod z gazem- to na prawde DUZY plus przy obecnych cenach paliwka. Lozysko to nie taki znow wielki problem wymienic (i kto to mowi... pamietam to pierwsze lozysko:)) a próg ze wspawaniem spokojnie zrobisz za 500zl czyli- za taka sama cene bedziesz mial samochod po wymianie progow i z gazem. Nie wiem jak wizualnie przedstawia sie czarny....
Opcja B- jest ladny... nie da sie ukryc.

Tak na marginesie- zobacz ile kosztuje pompa hamulcowa do polo:):)

Motirex- czesci do Traba

Gdybys potrzebowal kogos z kim chcialbys obejrzec ta polowke- daj znac. Na ile sie znam to pomoge:)

Eagle
Gość
Wysłany: 2005-11-04, 15:28   

ej ale przeciez pompe mozna naprawic za pomoca zestawu naprawcezgo albo kupic uzywana.bo nikt nie powiedzial ze w tym A pompa jest idealna.pozatym za 1000 polo z gazem,podejrzane...mysle ze tam jest troche wiecej do zrobienia.ja jakis czas dokonalem podobnego wyboru i nie zaluje ze wybralem autko bez gazu ale w lepszym stanie.gaz zalozylem pozniej.

Michał & Ela
Gość
Wysłany: 2005-11-04, 15:49   

Za pomoca zestwau naprawczego nie zawsze udaje sie naprawic pompe. Cos o tym wiem. Kupujac uzywana to tez zawsze jest loteria- jaka ona tak na prawde jest, jak dlugo jest poza samochodem, stan zużycia. Moim zdaniem (jak rowniez paru innych osob) hamulce to nie zabawka!! jak oszczedzasz na hamulcach to kiedys to sie moze zemscic! Poza Tym co mozna powiedziec po zdjeciach?? Nic.. Cena tez sie nie nalezy sugerowac. Mozna kupic Traba za 2500 w stanie takim ze po tytgodniu zacznie sie rozsypywac, albo trafic okazje za 1000zl i bedzie dlugo jezdzic. Prawde mówiąc teraz mozemy sobie rozmawiac tylko teoretycznie bo nie znamy FAKTYCZNEGO stanu obydwu Trabantow. Trzeba pojechac i zobaczyc. Zakladając że w każdym ogłoszeniu napisane jest wszystko co nalezy zrobic to JA osobiście wolał bym samochód z gazem. Zresztą policzmy opcja B) Wymieniając pompe na uzywaną- 100zł, tłumik- 80 to. Dodając założenie gazu za 1000zł wychodzi 1180. Cena samochodu- 1500 czyli to daje 2680 poza tym co zauważył Kuzyn- 1 właściciel i białe blachy? Coś tu nie tak:) Opcja A) nowe progi + robocizna 500zł- 600zł. Lozysko jest juz wymienione. Samochod 1000 czyli razem 1600!! Różnica jednak jest spora.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-11-07, 14:55   

kolega ma ładnego trampusia do sprzedania, 100% sprawny w ciągłej eksploatacji, nic nie trza robić, gazu nie ma, ale zawsze można założyć :-) i nie dużo chce...

Napisz mi wiadomośc na wartborgini@buziaczek.pl to Ci poślę namiary na niego...

pozdrawiam

macq
Gość
Wysłany: 2005-11-07, 17:05   

A ja powiem tak : jeśli "hamulce tylko trzeba odpowietrzyć" to jest cos poważniejszego. Jakby właściciel wiedział, że tylko to wystarczy zrobić, to by sam odpowietrzył

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2005-11-07, 18:39   

hm jesli moge cos podpowiedziec,to byłem i widziałem tego czarnego ,zrobiłem torche kilometrów a pytałem właściciela o auto to powiedział tylko zebym przyjechal obejrzec, jest w targicznym stanie w ogłoszeniu nie napisał nic a dzwoniłem i też nic nie chciał powiedzieć ,powinienem go tylko opierdo...a nawet z auta nie wysiadłem i z tego co mi mówil znajomy który rozmawiał z włascicielem auto jest po dachowaniu i widziałem że sie łamie .szukaliśmy auta dla znajomego tradeia pzodrawiam

Michał & Ela
Gość
Wysłany: 2005-11-07, 19:16   

Powinno sie takich ludzi scigac o zwrot kosztow!! Tez sie kila razy dalem naciac- przez telefon wszytko OK a na miejscu okazuje sie ze to syf i 3 metry mułu!! A oczywiscie kosztow dojazdu nikt nie zwroci.
Ja jutro jade ogladac tego z Gratki:)

Aleksander
Gość
Wysłany: 2005-11-08, 15:21   

Ten z gratki się sprzedał. Ale mam dwa nowe na oku ;)

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=71513357

i

http://gratka.pl/moto/tre...c871772e5b8663e

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi