|
Jak bezpiecznie przewrócić traba? |
| Autor |
Wiadomość |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2004-06-12, 15:48
|
|
|
| Ostatnio postanowiłem zrobić sobie konserwację podwozia. Wyszukałem informacji o farbach, przygotowaniu itd. (na forum oczywiście:) ). Mam jednak dosyć duży problem:jak przewrócić traba na bok, żeby mu się nic nie stało (nie poobijał sie, lub w inny sposób nie uszkodził), czy trzeba mieć specjalne kołyski, czy można tak normalnie? |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2004-06-12, 15:51
|
|
|
| otwierasz szybę boczną ( tego boku na który przewracasz ), potem kładziesz obok traba 4-5 opon starych (bez felg) tak, by opony styknęły się z górną częścią zamkniętych drzwi traba. potem we dwóch chłopa łapiecie traba i wywracacie na te opony. podeprzeć trzeba metalową rurą o próg (ten,który jest w górze). i gotowe! |
|
|
|
 |
CaShu
Gość
|
Wysłany: 2004-06-12, 19:57
|
|
|
a co z plynami?
trzeba chyba wylac benzyne z baku, plyn chlodniczy w przyopadku polowki, niewiem jak z hamulcami, plyn do spryskiwacza tez mozna usunac, bo sie powylewa i zafajda silnik. Nalezy tez wyjac akumulator.
Mozna to zrobic jak napisal miedelnica, ale mozna rowniez zastosowac specjalne kolyski, ktore przykreca sie do piasty, wtedy traba przewraca jedna osoba i nie opira on sie na poszyciach.
pozdrawiam i zycze powodzenia
Lukasz |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2004-06-12, 20:22
|
|
|
| w moim przypadku też nie opiera się na poszyciach. trafna uwaga o płynach! |
|
|
|
 |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2004-06-19, 15:53
|
|
|
| Czyli 4 opony wystarczą? (+płyny oczywiście)To spoko. Powinno się udać:) Jak spróbuję to napiszę jaki efekt. No to teraz idę szukać opon;) Dzięki. |
|
|
|
 |
|
|