Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak bezpiecznie przewrócić traba?
Autor Wiadomość
Goofy
Gość
Wysłany: 2004-06-12, 15:48   

Ostatnio postanowiłem zrobić sobie konserwację podwozia. Wyszukałem informacji o farbach, przygotowaniu itd. (na forum oczywiście:) ). Mam jednak dosyć duży problem:jak przewrócić traba na bok, żeby mu się nic nie stało (nie poobijał sie, lub w inny sposób nie uszkodził), czy trzeba mieć specjalne kołyski, czy można tak normalnie?

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-06-12, 15:51   

otwierasz szybę boczną ( tego boku na który przewracasz ), potem kładziesz obok traba 4-5 opon starych (bez felg) tak, by opony styknęły się z górną częścią zamkniętych drzwi traba. potem we dwóch chłopa łapiecie traba i wywracacie na te opony. podeprzeć trzeba metalową rurą o próg (ten,który jest w górze). i gotowe!

CaShu
Gość
Wysłany: 2004-06-12, 19:57   

a co z plynami?
trzeba chyba wylac benzyne z baku, plyn chlodniczy w przyopadku polowki, niewiem jak z hamulcami, plyn do spryskiwacza tez mozna usunac, bo sie powylewa i zafajda silnik. Nalezy tez wyjac akumulator.
Mozna to zrobic jak napisal miedelnica, ale mozna rowniez zastosowac specjalne kolyski, ktore przykreca sie do piasty, wtedy traba przewraca jedna osoba i nie opira on sie na poszyciach.

pozdrawiam i zycze powodzenia
Lukasz

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-06-12, 20:22   

w moim przypadku też nie opiera się na poszyciach. trafna uwaga o płynach!

Goofy
Gość
Wysłany: 2004-06-19, 15:53   

Czyli 4 opony wystarczą? (+płyny oczywiście)To spoko. Powinno się udać:) Jak spróbuję to napiszę jaki efekt. No to teraz idę szukać opon;) Dzięki.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi