|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
[1,1] Linka predkosciomierza |
| Autor |
Wiadomość |
Pająk
Gość
|
Wysłany: 2004-06-13, 14:26
|
|
|
Kochani!
W "szukaj" sa tylko dwa wątki na ten temat, ale niestety mi nie pomogły...
Sprawa jest prosta. Odpadła/odczepiła się mi linka od prędkościomierza pod maską - otwieram i luzem wyciągam koniec linki, która konczy sie oslonka, jeszcze troche linki wystaje.
Pytanie proste - skad to wyleciało? Jak to naprawić?
Pytanie zapewne laickie, ale może pomożecie;) |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2004-06-13, 18:03
|
|
|
Trzeba wkrecic!
... w "zaglebieniu" skrzyni biegow, od strony szyby auta, jest tam ciezki dostep, ale trzeba sobie radzic.
A z laickimi pytaniami to warto sie do kogos np. na GG odezwac ;)) |
|
|
|
 |
Pająk
Gość
|
Wysłany: 2004-06-15, 17:02
|
|
|
dobra, znalazlem to ustrojstwo.....
kolejna rzecz: wsadzam sobie ten obrzezany kawalek wężyka(no, ta linka do prędkościomierza) w otwor gdzie powinien sie znajdowac - taka rurka wystajaca ze skrzyni biegów. wchodzi tak ze 4cm,bo potem o brzeg rurki opiera mi sie oslonka wężyka... i... już. Działa. Przy czym oczywiście jak złapię to dwoma palcami i wyciagne, to wychodzi bez problemu. Wolalbym miec to zrobione porządnie.
otóż ta rurka w ktora wklada sie wezyka konczy sie nakretka - byczo duża, bo rozmiar chyba 22 bo klucz 21 nie pasowal (musialem Traba na kanał wziąc by tam sie z kluczem dostać :O ). zeby to_coś_w_środku "złapało" wężyka, ja powinienem nakrędke odkęcić, wsadzić i dokręcić? czy jak to się robi?
Jasne, mógłbym to robić metodą prób i błędów, ale w ten sposob balbym sie czy coś zepsuje czy rozszczelnie,dlatego pytam pierw...
z góry dzieki za pomoc!;) |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2004-06-15, 17:57
|
|
|
EEE! po kolei: to co jest na klucz to jest przykręcone do obudowy skrzyni biegów.
Pancerz linki szybkościomierza jest zakończony obustronnie nakrętkami z wielowypustem. Jedna przykręcana jest do licznika, a druga właśnie do skrzyni.
Z Twojego opisu wynika że jakimś cudem jedna nakrętka się "rozsypała", ale mogę się mylić.
Zobacz jak wygląda zakończenie linki przy liczniku - identycznie powinno wyglądać z drugiej strony.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Pająk
Gość
|
Wysłany: 2004-06-22, 11:47
|
|
|
dobra, czaję:)
teraz kolejne pytanie - czy linka predkosciomierza do 601 i 1,1 jest taka sama? w Motirexie kosztuje dokladnie tyle samo (13 z groszami) a kumpel zaproponował że odpali mi linke do 601 jesli sie dowiem ze pasuje... |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2004-06-22, 14:44
|
|
|
| Rozni sie dlugoscia |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|