Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
kupno trabanta
Autor Wiadomość
michałek
Gość
Wysłany: 2005-07-02, 14:27   

chce kupić trabanta !! tylko jest jedno ale ... trabant nie ma przeglądu i oc ... ile to wszystko może kosztować ?? mam 19 lat i nie wiem ile orientacyjnie to wszystko mnie wyjdzie ?? musiałbym oczywiście też przerejestrować ... jak ktoś wie niech mi napisze ile to kosztuje ??

arek_353
Gość
Wysłany: 2005-07-02, 14:39   

hej
przegląd 100
OC- najpierw zorientuj się ile nie ma ubezpieczenia , tzn . jak długo , bo ty bedziesz musiał ten okres pokryć np.
koles nie płaci 2 lata- ty płacisz za te 2 lata i 0,5 roku biezrącego, więc to jest najważniejsze
przerejstrowaniei- nie pamietam , lecz ok 100
powodzenia

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-07-03, 10:40   

u mnie przerejestrowanie (złodziejstwo):
119,50 - tablice
48 zł dowód (dostajesz czasowy)
2 zł nie wiem za co
1 zł - | | -
7 zł znaczki skarbowe

ale nie ma kar za nieprzerejestrowanie można śmigać na opłaconą umowę k/s

Arku na prawdę trzeba pokryć ten okres? Nie jest tak że ich interesuje tylko zebys oc mial w dniu kupna??

arek_353
Gość
Wysłany: 2005-07-03, 16:43   

NA PRAWDE :( - kolega kupił taniop traba , ucieszył s, że dobry interes zrobił , aż do czasu gdy dowiedział się, że weszły nowe przepisy i musi pokryć 2 lata OC :((((

windykator
Gość
Wysłany: 2005-07-03, 21:55   

Nabywca nie ma obowiązku pokrywać zobowiązań sprzedającego.To sprzedający ma zobowiązania finansowe wobec firmy ubezpieczeniowej.Nabywca w takim wypadku musi opłacić O.C. od dnia zakupu.Ale dla pewności i własnego spokoju w umowie dopiszcie punkt w którym sprzedający oświadcza że zaległości wynikające z braku opłat O.C. pozostają w jego gestji i że nie przechodzą na nabywce.Jest to forma z kodeksu cywilnego a jest on wazniejszy od przepisów ubezpieczeniowych

Spiderman_2005
Gość
Wysłany: 2005-07-17, 16:26   

o ile temat jest jeszcze aktualny to mam tu taka umowe, jest to ta standardowa, tylko ze dodalem 11 punkt (odnosnie o.c) :] pozdrawiam...

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-07-17, 21:58   

Punkt 11 jest niepotrzebny - bo to ustawa przewiduje, że wszelkie opłaty do dnia sprzedaży auta ciążą na sprzedającym. A ustawa jest ważniejsza od umowy.

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-07-21, 18:09   

Swoją drogą, fajnie by było gdyby na cartoonowej stronie można było sobie sciągnąć taką umowę. Np. na giełdzie.

ba
Gość
Wysłany: 2005-07-21, 21:04   

witam

mozliwe ze bede mogl kupic trabanta na czesci za piwo bo komus tylko wadzi....

jak to wyglada wlasnie z kupnem auta na czesci
oplaty i takie tam orientuje sie ktos teraz moze ?

pzDDRo

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-07-22, 13:09   

Nie mozna kupic samochodu "na czesci". Zeby nie biegac i placic za Oc i przelgad najlepiej poprostu wyrejestrowac.

Grzesiek
Gość
Wysłany: 2005-07-22, 18:03   

Witam
Niestety wyrejestrowanie wiaże się ze szrotem i kosztami.Z tego co się kiedyś dowiadywałem czym mniej odaje się części,które będą mogli sprzedać,tym cena rośnie.Ja za trabiego bez silnika musiałbym wtedy zapłacić koło 150 złotych.
Pozdrawiam

ba
Gość
Wysłany: 2005-07-23, 01:03   

to troche bzdet :/

a jak to jest z samochodami zaktore ludzie nie placa oc i nie robia przegladow ?

mozna czesci wymontowac a ramy pociac katowa i an zlom czy ktos sie skapnie[; ?

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-07-23, 13:02   

ale bys musial wtedy zglosic na policje ze Ci autko gwizdneli.. i niech szukaja :)

ba
Gość
Wysłany: 2005-07-23, 13:08   

w sumie amsz racje jak psiales wczesniej wyreestrowac autko to cos ktos mi psial na gg ~100-200 zeta i na czesci wsio dac a zlomiarze wszedzie jezdza to by czesci metalowe wzieli [;

ba
Gość
Wysłany: 2005-07-23, 13:28   

no to teraz nie wiem co i jak :/
kolesiowi wadzi ten trabant i gdzies stoi sobie. Cos wczesniej byloze tak czy siak to oc trzeba chyba placic chyba ze go wyrejestrujsze...
a jelsi go nie wyreestrowal i nie placil to wyjdzie jakis gryps ze ebdzie kara chyba ze zglosi kradziez ;O
inne jazdy to ze koels spisze fikcyjna umowe tzn ze on sprzedal komys tam zkads a ja tego tramka biore a on idzie to wyrejestrowac :/

chyba ze on wyrejestrowal je dawno temu i co wtedy :D ? moge go wziasc i pobawic sie z nim na czesci ?

kurde :/ zamalo faktow wiem :/

cholera gloopie te polskie przepisy :/

kurde a trabik ponoc na chodzie i za to przyslowiowe piwo:/

tylko nawet jesczez nie wiem jaki :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi