Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
z traba na wartburga
Autor Wiadomość
galazka
Gość
Wysłany: 2005-05-04, 12:25   

co sądzicie o przejściu z trabanta 1.1 na wartburga 1.3?

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-05-04, 14:34   

Chodzi o silnik? Jak tak to zapraszamy na forum techniczne, jak nie to tutaj na pewno wszyscy Ci powiedza że oczywiście, trzeba przejść na wartburga :)

pozDDRawiam

galazka
Gość
Wysłany: 2005-05-04, 14:40   

może to zabrzmi jak bluźnierstwo na tym forum, ale zastanawiam się nad zmianą trabanta 1.1 na wartburga 1.3 [cały samochód na cały samochód].

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-05-04, 16:28   

czy uwazasz ze ktoś moze Ci pomóc w tej decyzji??? to chyba troche głupawe ;)

papieju
Gość
Wysłany: 2005-05-05, 09:42   

coz, warbi jest na pewno wiekszy, mocniejszy, pali podobnie, oplaty podobne, jednak w porownaniu do trabantow - przt przejsciu z 353 na 1.3 nie ma takich kosztow i problemow z trwaloscia niz slyszy sie ze miales chlopie 601 to sprawiles sobie problem 1.1... kwestia gustu, jak mysle

galazka
Gość
Wysłany: 2005-05-05, 10:28   

kluczową dla mnie sprawą są koszty eksploatacji.
czy wartburg pali dużo więcej?
czy ceny części do W. są porównywalne do trabanciarskich?

trabiq14
Gość
Wysłany: 2005-05-05, 20:49   

Ja obecnie przesiadam sie z 601 na 353 - kupilem wartburga zeby silnik przelozyc, ale jednak do wygody czlowiek za szybko sie przyzwyczaja:)

papieju
Gość
Wysłany: 2005-05-06, 13:55   

ceny czesci do silnika i mechaniki sa w zasadzie porownywalne - w koncu to blizniacze skrzynie i silniki. duzo wiecej nie pali, 1.3 chyba nawet tyle samo co 1.1, ew. minimalnie wiecej, a roznica w wygodzie jest zasadnicza, zwlaszcza jakby dorwac 1.3 z 1991 roku z fotelami opla

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-05-07, 14:08   

Mas ochote to kup. Awaryjność i koszty porównywalne chyba z trabantem 1,1. Pali 8-8,5 gazu na 100 km

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-05-08, 12:44   

no ja mam to i to to sie mogę wypowiedzieć ;-)
Jasne że wartburg !!! Polecam serdecznie !!! Na benzynie pali prawie tyle samo, na gazie w trasie ok 7,5 litra gazu przy jeździe dość kozackiej ;-) 110-130km/h i dynamika pod górę... Przy jeździe mulastej i po mieście może spalić nawet i 11 litrów. Wartburg lubi obroty, trzeba nim jechać z jajami, bo jak będziesz gniutł 60 - 70km/h to Ci spali jak smok ;-)

No ale moc nieporównywalna, cisza wewnątrz, słychać tylko szum wiatru, prowadzenie w porównaniu do trabanta rewelacyjne. Jak pojeżdżę wartkiem, i sie przesiadam do trabanta 1,1 to na pierwszych zakrętach nie mogę się wyrobic ;-) .
No i 4 drzwi.... co tu mówić - wie każdy kto musiał wysiadać, żeby pasażera wypuścić... Z tyłu komfort jak na starym tapczanie, a w trabancie z tyłu ciasnota prawie jak w maluchu...
Bagażnik podad 500litrów, tak więc jak butlę założysz z gazem to i tak jej prawie tam nie widać ;-) .

Ani się nie zastanawiaj tylko zmieniaj !!! Ja bym teraz już NIGDY trabanta nie kupił... A wartki 1,3 mam dwa w dbd stanie ;-) nie jakieś tam dawcy części...

OC tez niewiele droższe...

czy Cię przekonam czy nie - mi to ryba - piszę co myślę i piszę jak jest...

powodzenia w wyborze jedynej słusznej decyzji

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2005-05-08, 14:35   

ja mam i 601 i 353 i na żadne narzekać nie mogę z tym, że Trabik jest ładniejszy :)

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-05-08, 14:40   

No i Trabant ma dusze...

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-05-08, 21:33   

...pali podobnie, oplaty podobne...

353? Buahaha no i te fatalne właściwości jezdne. No ale silniczek super

papieju
Gość
Wysłany: 2005-05-09, 09:33   

o przepraszam, moj 353 na jednogardzielowym gazniku przy jezdzie w granicach 90-100 km/h pali 7.5-8l. wygodniejszy jest zdecydowanie, z tym ze bardziej miekki - trzeba uwazac na szybkich zakretach. poza tym mowimy o 1.3, a nie 353 - 1.3 sa juz troszku lepsze i szersze - pomaga. I oplaty za 1.1 i 1.3 - zdaje sie ze tan sam przedzial cenowy w pzu. no i najwazniejsze - wartburg tez ma dusze (opczywiscie 353), 1.3 juz mnej wyrazista, ale chyba tak samo jest z 601 i 1.1., co? aha - seryjnym 353 nie ma problemu z wyjsciem poza skale, coprawda trzeba czekac, ale da sie. i warto, zeby zobaczyc miny tych na prawym pasie... ostatnio swoim jechalem 145 i jeszcze by dal, ale sie miasto zaczynalo. nie ma sie co oszukiwac - 4 drzwi to nie 2 - to duzy plus. jak juz mowilem - kwestia gustu, ale odmowic wartburgowi 1.3 nie mozna ani wygody, ani miejsca w srodku i w bagazniku. zwlaszcza wygodnickie sa te z 1991 roku z kubelkami opla...

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-05-09, 13:41   

Ja Trabem 1,1 combi objechałem spod świateł Warczyburga 1,3. I to na gazie! A piłował gościu jak siemasz. Na winklu już się bał.Ja bym się z nim nie zamienił...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi