|
29-31.o5.2oo9 Trabi Days - I krajeński zlot aut z duszą |
| Autor |
Wiadomość |
Arczer
Gość
|
Wysłany: 2008-12-29, 23:08
|
|
|
Drgie Trabanciarki i Drodzy Trabanciarze!!!
Z ogromną przyjemnością mam zaszczyt zaprosić Was na nasz I zlot ;]
WSTĘPNE INFO
Ekipa Fascynaci Trabantów Bydgoszcz pragnie serdecznie zaprosić na zlot który odbędzie się w dniach 29-31 maja 2009 w miejscowości Więcbork. Zlotów w Polsce wciąż niewiele dlatego postanowiliśmy zmobilizować się dla Was i po raz pierwszy zrobić coś w regionie. Miejscowość ta nie została wybrana przypadkowo - jest położona ok. 50 km krętą trasą na północny-zachód od Bydgoszczy w samym sercu Krajeńskiego Parku Krajobrazowego, jest ośrodkiem turystycznym w którym władze lokalne w aktywny sposób włączają się w jej rozwój.
Naszym zamierzeniem jest zrobić dobry zlot; o atmosferze tak fajnej jak np. Gniezno, widokach tak pięknych jak Bieszczady (bez gór oczywiście) i konkursach tak ciekawych jak na Mikołajkach - a przede wszystkim taki na którym wszyscy będą się świetnie bawić!
Miejscówka znajduje się 1km od gastronomii i obok parku miejskiego - za przesmykiem na styku dwóch dużych jezior: rozciągniętego jeziora Więcborskiego i jeziora Młyńskiego. Dysponujemy ogrodzonym polem namiotowym z prądem, przy samej plaży z pomostem i trampoliną (ratownik w sezonie). Jest to świetna okolica rekreacyjna i wypoczynkowa. "Za płotem" mamy strzelnicę, boiska do siatkówki plażowej, piłki i niedaleko wypożyczalnie sprzętu wodnego w niskich cenach. Dookoła pagórkowatej okolicy mamy malownicze lasy, które kuszą niespodziankami. Zlot na pewno zostanie zapamiętany ze względu na gadżety w niedużej opłacie zlotowej (jakie to niespodzianka), zapewniamy ognisko na okrągło z kiełbaskami, zaplecze. Będzie scena z nagłośnieniem a staramy się o to żeby zagrał też na niej jakiś klimatyczny zespół ;). Dla chętnych mamy możliwość dostępu na tor motocrossowy a całkiem prawdopodobna jest wizyta na pobliskim torze kartingowym, co jest w toku. Będą różne atrakcje, a tradycyjnie sobota będzie obfitować w konkursy, oprócz klasycznych alkogogli kombinujemy same oryginalne dyscypliny. Aby pokazać wam atrakcje regionu dla aktywnych na pewno nie zabraknie spacerów w tym wycieczki do ruin pałacu w Runowie Krajeńskim i parady przez miasto. Będzie też grupka kolegów w innych youngtimerach! :)
Dlatego też rezerwujcie już swój cenny czas i nastawiajcie się na wyśmienity wypoczynek i świetną zabawę!
dokładniejsze informacje sukcesywnie zamieszczane będą na www.fascynacitrabantow.pl, jak również na forum
pozDDRo dla wszystkich Trabimaniaków i do zobaczenia w maju |
|
|
|
 |
JOHNEK
Gość
|
Wysłany: 2008-12-29, 23:58
|
|
|
| hm:) podnieciłem się i pociekło mi:) Gniezno na bank was nawiedzi:) mniami... |
|
|
|
 |
mateusz105l
Gość
|
Wysłany: 2008-12-30, 14:43
|
|
|
| Można warbem 353? |
|
|
|
 |
Arczer
Gość
|
Wysłany: 2008-12-30, 18:40
|
|
|
| oczywiście!! zapraszamy :D |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2008-12-30, 19:16
|
|
|
| najprawdopodobniej Wieluń będzie:) |
|
|
|
 |
J.J.
Gość
|
Wysłany: 2008-12-30, 19:24
|
|
|
| a oplem moge? |
|
|
|
 |
maxxx601
Gość
|
Wysłany: 2008-12-30, 19:51
|
|
|
Na preludium Bydgoskiego zlotu nawet rowerem i komunikacją miejską przybywali :)
Dokładnie tak, polecam www.fascynacitrabantow.pl
A przy okazji tutaj znajduje się fotoalbum z kilkoma fotkami - ale raczej poglądowo bo zima i buro :)
Zapraszamy! |
|
|
|
 |
J.J.
Gość
|
Wysłany: 2008-12-30, 20:17
|
|
|
to moze tigra sie zjawie :)
a skad ty tigre masz?Q |
|
|
|
 |
g-olab
Gość
|
Wysłany: 2009-01-02, 11:15
|
|
|
| :D juz pakuje kompielufffki ;p |
|
|
|
 |
Hajs
Gość
|
Wysłany: 2009-01-03, 11:07
|
|
|
| Ja już sie obśliniłem... :D Zapowiada sie ciekawy zlocik, teren fajny, rozrywki dla duszy i ciała, spox :D |
|
|
|
 |
Paweł-Yogi
Gość
|
Wysłany: 2009-02-16, 19:19
|
|
|
Witam wszystkich możecie podać jakiś konkretny cennik zlotowy ile kasy trzeba szykować.
----------------------------------------------------------------------------
Trabant 601s rocznik 85
podczas modernizacji zawieszenia.
---------------------------------------------------------------------------- |
|
|
|
 |
mateusz105l
Gość
|
Wysłany: 2009-02-16, 20:48
|
|
|
| Ja tam zbieram hajsy i namawiam kogoś z Warszawy na wyjazd:-) |
|
|
|
 |
maxxx601
Gość
|
Wysłany: 2009-02-16, 22:50
|
|
|
Raczej uda się zamknąć w kosztach 25 auto z kierowcą i 20zł od pasażerów, jak zapowiadaliśmy mają być fajne upominki Z tego co się orientowałem to ceny sprzętu wodnego mniej więcej 1/2 tego co nad Soliną.
Wkrótce plan zlotu
PS
Mateusz, Zbychu ma jechać |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2009-02-17, 13:08
|
|
|
Raczej będę :o)
Ale na 99% nie trabantem :o/ |
|
|
|
 |
maxxx601
Gość
|
Wysłany: 2009-02-17, 21:37
|
|
|
Piątek:
9:00 - otwarcie biura, rozpoczęcie rejestracji uczestników.
9:00-20:00 - zjazd uczestników zlotu i świętowanie urodzin Qbsa
20:00 - oficjalne otwarcie zlotu, integracja przy ognisku.
Sobota:
10:00-11:00 - pobudka, reanimacja, dochodzenie do siebie
12:00 - wyjazd na wycieczkę krajoznawczą, połączoną z paradą po mieście
14:00 - powrót z wycieczki, obiad (zorganizowany, bądź we własnym zakresie)
Popołudnie:
• konkurencje zlotowe,
• koncert zespołu/zespołów,
• spacer po okolicy,
• kajaki i plaża,
• bazar części.
21:00 - integracja uczestników przy ognisku.
Niedziela:
10:00-11:00 - pobudka
12:00-13:00 - wyjazd na paradę do ruin pałacyku i oficjalne zakończenie
Być może zostaniemy poproszeni o uświetnienie kilkoma trabami Dnia Dziecka i będzie mały lansik wokół Stadionu Miejskiego :) |
|
|
|
 |
|
|