|
KRAKÓW -POMOCY |
| Autor |
Wiadomość |
Lukasz _
Gość
|
Wysłany: 2005-03-04, 15:41
|
|
|
Witam
Zwrcam się z prośbą do wszystkich Trabanciarzy z Krakowa.Otóż obok mojego domku jest budowa hotelu,robotnicy regularnie niszczą mojego Traba.Dzisiaj patrzę przez okno a tu mój Trab jest ochlapany spora iloscią betonu !!!.W dodatku robotnicy z budowy odgrażają się ze mi go całkiem zdemolują. Szukam jakiegoś bezpiecznego miejsca aby tam przechowac Traba do konca remontu.Gdyby ktoś mógł mi pomóc będe bardzo wdzięczny.
TRABANCIARZE ZAWSZE RAZEM !!! |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2005-03-04, 15:58
|
|
|
Ja na Twoim miejscu pociągnąłbym skurw... do odpowiedzialności. Co to znaczy: ŻE GO CAŁKIEM ZDEMOLUJĄ? A co oni są poza prawem?
Jeżeli Trabi stoi w wyznaczonym do tego miejscu, zgodnie z przepisami, to jakim prawem mogą coś takiego mówić? Trabant stoi poza obszarem budowy! A gdyby tak tamtędy ktoś przechodził i oblali go betonem, to też odgrażaliby sie, gdzie łazisz? Jeśli nie ma znaków ostrzegawczych to możesz ich śmiało %$#%#$ać i postraszyć sądem, bo prawo jest po Twojej stronie. No chyba, że nie spełniasz warunków (złe parkowanie, oznakowanie budowy itd)
DASZ RADĘ!! |
|
|
|
 |
brzydal
Gość
|
Wysłany: 2005-03-04, 17:48
|
|
|
A jak Ci beton zrobił jakaś szkode... to likwiduj z OC sprawcy... taka budowa MUSI być ubezpieczona!
Powiadom o tym inwestora, generalnego wykonawcę, policję, nadzór budowlany i kogo tam jeszcze wymyślisz....
Nie daj im sie! a jak bedziesz potrzebował pomocy do daj znac! |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2005-03-04, 17:58
|
|
|
Lukasz - ten hotel buduja na pograniczu prawa, to znana sprawa w Krakowie...
Z OC wykonawcy to dobry pomysl!
Badz w niedziele na spotkaniu.
Ja niestety nie mam mozliwosci zaproponowania miejcsa do postoju.... |
|
|
|
 |
brzydal
Gość
|
Wysłany: 2005-03-04, 22:01
|
|
|
| o widzisz Grzesiek Ci pomoze ... przyjedz na zlot do Łodzi to Ci opowiem co i jak... ja juz likwidowałem szkode z OC drogi gdzie sprawca była dziura... wiec z OC budowy tez sie da... |
|
|
|
 |
Lukasz _
Gość
|
Wysłany: 2005-03-05, 18:16
|
|
|
Chłopaki wielkie dzięki za wsparcie.Ale sytuacja jest naprwdę nie ciekawa ,zwłaszcza ze robotnicy z którymi miałem wczoraj awanturę odgrażają się ze mnie pobiją i zniszczą mi kompletnie Trabanta tak więc problem jest powazny.A wlasciciel budowy ogolnie jest w konflikcie z moją rodziną ponieważ uszkodził konstrukcje naszego domu , w związku z czym szkodzi mojej rodzinie na kazdym kroku min.dewastując mojego bolida.Kończąc ten post jeszcze raz dziękuję wszystkim za słowa poparcia.
PS Brzydal-Nie wiem czy będe na zlocie w Łodzi no moze uda się mi z kims zabrac ,ale na bank będe w Bełchatowie.
TRABANCIARZE ZAWSZE RAZEM |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2005-03-06, 08:32
|
|
|
Wszelkie groźby są karalne!!!!, a oni Tobie grożą - więć:
Nie daj się, zgłoś sprawę policji. Domagaj się wczęcia postepowania, nie daj sie zwieść powiastkom typu - dzielnicowy to sobie zapisze i sprawdzi itp.
Rób fotografie, nagrywaj "rozmowy" na dyktafon itp.
Na policji domagaj się swoich praw, zgłoś sprawę jako atak na Ciebie i Twoje mienie, przedstaw wszelkie groźby jako wyjatkowo niebezpieczne dla Twojego zdrowia i życia!!!, a nawet więcej!!!. Domagaj się natychmiastowego wczęcia postępowania wyjaśniającego, a wręcz skierowania sprawy do sądu grodzkiego. Nie uzywaj słów trabant tylko mój samochód, moje auto
Zbieraj wszelkie materiały i zostawiaj wyraźne ślady np. zgłaszanie zdarzeń policji, nie wiadomo co kiedy może się przydać.
Nie rób niczego bezprawnie!
Trzymaj się !
Powodzenia. |
|
|
|
 |
Oizo
Gość
|
Wysłany: 2005-03-08, 22:08
|
|
|
| Ja mam rodzine w Tropiszowie (na wschód od Nowej Huty) i jakby chciało ci się tam tłuc to mogę załatwic ci miejsce do parkowania. |
|
|
|
 |
|
|