Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
ARTYKUŁ O OC
Autor Wiadomość
Voo Doo
Gość
Wysłany: 2005-02-14, 23:33   

Czytajcie
oto artykuł

Jakim
Gość
Wysłany: 2005-02-20, 19:55   

Te 3 dni zwłoki i taka kara, to gruba przesada.

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2005-02-20, 20:04   

Za zwłokę była kara wcześnie ale ciekawsze jest to o przejmowaniu polis OC od poprzedniego właściciela i na to trzeba teraz uważać kupując używane traby żeby nie płacić DWÓCH polis OC(swojej i byłego właściciela)

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2005-02-20, 23:08   

otóż to własnie dlatego dałem linka...

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2005-02-21, 20:29   

Mówił mi o tym kumpel z PZU i (może straszył???)mówił też o połączeniu systemu Policji,wszystkich firm ubezpieczeniowych i wydziałów komunikacji
Niektórzy wierzą że (tak jak było kiedy znikał podatek drogowy i niektórym sie upiekło)dalej pływamy w mętnej wodzie ale mam wrażenie że dla nas maluczkich robi się "gęsto"

twe
Gość
Wysłany: 2005-02-22, 22:55   

Moim zdaniem jesteśmy zwyczajnie naciągani i okradami, a prawo na to pozwala. Stawki za OC są horendalnie wysokiem, ale przecież jakoś muszą uzbierać na pensje i premie dla prezesów i swoje luksusowe siedziby i wieżowce w marmurach. Jak to najczęściej bywa, zwykły szary człowiek najbardziej dostaje po d...
Niestety, żyjemy w państwie, które wcale nie dba o swoich obywateli, a co gorsze wyciska z nich ostatnie soki godnego życia.
Mnie już robi się od tego wszystkiego niedobrze.

James
Gość
Wysłany: 2005-02-22, 23:02   

Zgadzam się w 100%:)

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-02-23, 10:11   

Ja zapłaciłem OC w zeszłym tygodniu. Za ponad miesiąc zwłoki całe 5 zł odsetek, wcześniej nie miałem kasy:( to i trabi miesiąc stał. Przykre, ale niestety prawdziwe.

Eugeniu
Gość
Wysłany: 2005-02-23, 11:37   

Ja już to przeżyłem, niewiedza kosztowała mnie dużo nerwów i 185 zł.( do sierpnia mam spokój) a i tak mnie straszą że jak wypowiem umowę ubezpieczenia OC to powiadomią fundusz który może nałożyć karę za brak OC, nie ma wyjścia albo żyć w strachu że przyjdzie zapłacić karę, albo zawieżć na złom strzępy trabanta i wyrejestrować.Przestrzegam. Pozdrawiam

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2005-02-24, 20:33   

To nie opłaty są wysokie tylko nasze(niektórych)zarobki zbyt niskie
Popytajcie ile kosztuje złomowanie za Odrą...
A przepisy ...No cóż,czytałem niedawno na innym forum człowiek pisze że w Skandynawii jest dozwolone 60km/h i...wszyscy(oprócz Polaków)jadą 60km/h a w okolicy szkół 30km/h A pieszy przy krawędzi jezdni jest święty i nikt nie udaje że go nie widzi
Piękny,bogaty kraj prawda(na drogach saaby i volva)?
A może by tak u Nas zacząć zgodnie z prawem? Ciekawe ilu by to przeżyło(bez kombinacji ściemy i łamania przepisów)
Pozdrawiam

twe
Gość
Wysłany: 2005-02-24, 23:47   

Porządki trzeba zacząć od góry.

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2005-02-25, 21:33   

Ale"dołu"jest więcej!A przykłady na "górze"czasem też są pozytywne(Borowski,Małachowski)

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-02-27, 15:06   

OC byłoby duzo tańsze gdyby nie oszuści, którzy wyłudzają od ubezpieczalni pieniądze (aaaaaaaaaaaaaaaaabsolutnie rozbite kupię wszystkie). Co kraj to obyczaj...

ba
Gość
Wysłany: 2005-02-27, 17:30   

Witam... teraz prosze o pomoc w wyjasnieniu sprawy... roowny miesiac temu kupiel traba dzis mi sie konczy oc i nie wiem jak to wsyztsko zalatwic.. mialem spore problemy przez ten miech ze auto i wszelkie sprawy poszly na bok ( przerejestrowanie urzad skarbowy oc ) i tera lipa:/ nie wiem za co sie najpierw zlapac :/
czy ubezpieczyc go na stre blachy a jutro isc do urzedu przerejestrowac go czy jutro czy po przerejestrowaniu wykupic oc ? czy wogoole cos innego :/

prosze o pomoc >!<

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-02-27, 18:10   

Jeśli nie wypowiesz w ciągu 30 dni umowy to musisz kontynuować u tego samego ubezpieczyciela. Jak wypowiesz to musisz ubezpieczyć u innego (np. tańszego). Nie może być przerwy. Polisę możesz zawrzeć na swoje nazwisko i stare blachy na podstawie umowy kupna. W urzędzie komunikacji auto musi mieć bieżące OC i przegląd.
Pozdrawiam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi