|
NIEPRZYJEMNI POLICJANCI |
| Autor |
Wiadomość |
25
Gość
|
Wysłany: 2007-01-07, 23:08
|
|
|
| miałem dziś spotkanie z policją wygłupiałem sie moji trabikiem i trafiłem na policjantów chcieli mi wlepić mandat za brawurową jazdę ale nie przyjełem mandat miał wynośić 800 zł wiec stwierdzili ze skierują sprawe do sądu grodzkiego nic oczywiscie nie podpisywałem ale zeby było śmiesznie to 4 min póżniej też mnie zatrzymali sprawdzili dokumenty i sie śmiali jak im opowiedziałem o tej sytuacji która miała chwile wcześniej zdarzenie jestem ciekawy cz coś mi przyjdzie z kuli tego a jak tak to nie wiem jak z tego bagna wyjść A zapomniałem dodac jak ci drudzy policjanci sie dowiedzieli co mam pod maska to wtedy sie smiali ze (taki trabik i brawurowa jazda hahahahaha to nie mozliwe przeciez to jest kosiarka a nie auto) |
|
|
|
 |
Voo Doo
Gość
|
Wysłany: 2007-01-08, 01:21
|
|
|
Trochę mnie to zaciekawiło jak to przeczytałem i powiem ci że na moje oko wygląda tak że przychodzi sprawa tzn wezwanie do sądu i tam się tłumaczysz drugi raz dlaczego nie przyjąłeś mandatu od panów egzekwujących prawo. Jeżeli sprawę wygrasz to jesteś czysty jeżeli przegrasz to jest nakaz do uiszczenia opłaty plus opłaty sądowe. Fachowo sie to chyba inaczej mówi na to. W każdym razie w przypadku nie uiszczenia tych opłat na twój majątek robi ci wjazd komornik który wycenia rzeczy za śmieszne pieniądze. Troche więcej fachowej wiedzy jest na forum: PRAWNICZYM
Chociaż na mój sposób rozumowania i z tego co wiem można wszysto ując w dwóch słowach: O q&wa... |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2007-01-08, 09:59
|
|
|
| ja bym sie zatrzymał i jakby mi rzucili taką sumę to bym poprostu wsiadł odjechał z piskiem i krzyknął "spieprzać dziady!" (no i oczywiscie zakampił siew najblizszej uliczce), znalazł żelazne alibi (jakiś 10 świadków wśród kumpli najlepiej) i masz sprawe wygrana ;) |
|
|
|
 |
nemo
Gość
|
Wysłany: 2007-01-08, 12:21
|
|
|
| sprawe bym wygrał gdyby poiechał a nie zatrzymał ale musze teraz jakoś to rozwiązac ma ktos jakiś pomysł |
|
|
|
 |
zielczi
Gość
|
Wysłany: 2007-01-08, 14:21
|
|
|
| skoro nic nie podpisywales tu chyba nie maja dowodow ze Cie nie zatrzymali a Ty nie przyjales mandatu,wydaje mi sei ze trzeba podpisac odmowe... |
|
|
|
 |
Benek Kielce
Gość
|
Wysłany: 2007-01-08, 15:26
|
|
|
| Jak ja odmowilem przyjecia mandatu, to musialem podpisac odmowe. Chcieli dac 500zl. - sedzina dala 200 i umorzyla koszty postepowania. |
|
|
|
 |
warcab
Gość
|
Wysłany: 2007-01-08, 18:49
|
|
|
dasz arde marcin ja mailem to samo tylko mi chceili dac 500 zeta nie przyjalem i nic sie nie stal;o przynajmneij do dzisiaj:P
zero kosztow poki co
a i tez nic nie podpisywalem ponoc nie trzeba podpisywac ze nie zgadzasz a przyjecie madatu jest jednoznaczne z przyznaniem sie do winny
jednym slowem trafiles na tych samych sk.. co ja
bedzie dobrze |
|
|
|
 |
nemo
Gość
|
Wysłany: 2007-01-08, 22:34
|
|
|
| mam taką szczerą nadzieję że nic z kuli tego nie bede miał ;( |
|
|
|
 |
Lokata
Gość
|
Wysłany: 2007-01-09, 17:56
|
|
|
| Czyżby złapał Cię wóz policyjny o numerze bocznym P216?? (być może Kangoo)?? a główny aferant to drobniutki blondynek? |
|
|
|
 |
warcab
Gość
|
Wysłany: 2007-01-09, 19:00
|
|
|
skad my go znamy Lokaci:P
to na bank on, typek z kompleksem dwusuwa:D |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2007-01-09, 20:59
|
|
|
| na takiego to glany, w krzaki i NA BUTY NA BUTY NA BUTY, będzie cichutki jak mysz pod miotłą... |
|
|
|
 |
nemo
Gość
|
Wysłany: 2007-01-11, 00:39
|
|
|
nie stety nie ale wiem cos na temat tego radiowozu
moja głupota bo pokazywałem co trabi potrafi na m1 |
|
|
|
 |
nemo
Gość
|
Wysłany: 2007-01-12, 23:30
|
|
|
| nowosci przyszło mi wezwanie na policje do zabrza jako podejrzany z art.97kw ciekawy jestem co to jest za art.97kw moze ktoś mi podpowie |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2007-01-13, 02:46
|
|
|
| Załatw sobie 10 świadków, że cię tam nie było i problem z głowy |
|
|
|
 |
Sebastian (reafus)
Gość
|
Wysłany: 2007-01-13, 03:16
|
|
|
Art. 97. (106)
Kto wykracza przeciwko innym przepisom o bezpieczeństwie lub o porządku ruchu na drogach publicznych,
* podlega karze grzywny do 3.000 złotych albo karze nagany.
2 min szukania |
|
|
|
 |
|
|