|
gazolina |
| Autor |
Wiadomość |
/smoku/
Gość
|
Wysłany: 2004-12-04, 23:04
|
|
|
| Czy ktos może załatwić lub wie gdzie można kupić gazoline w warszawie lub pod? |
|
|
|
 |
Sandmann
Gość
|
Wysłany: 2004-12-05, 16:53
|
|
|
| w warszawie to nie ma, ale pod to kto wie? najlepiej zrobic odwiert ;) |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-12-05, 17:30
|
|
|
szkoda waszych silników
straszny syf się zbiera a już niedaj Boże na mixolu!! |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2004-12-05, 18:36
|
|
|
| Ty dewoto! syf się zbiera, tak? tylko że prawda jest taka: ja jeżdżę na "syfie" i śmigam po całej polsce i europie, a Ty stoisz pod domem bo "na syfie nie będę jeździł". Tydzień wakacji po europie ( balaton, wiedeń, budapeszt, tatry niźne ) kosztował mnie 200 pln. wolę jeździć na syfie niż wogóle nie jeździć... oj Kubuś, Kubuś... |
|
|
|
 |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2004-12-08, 22:33
|
|
|
| zgadzam się w 100% z moim poprzednikiem, pozatym kto powiedział żę to syf ??, może poprostu mak kiepskie źródło ?? , u nas jeszcze nikomu nic sie nie zbierało |
|
|
|
 |
gonzo
Gość
|
Wysłany: 2004-12-09, 16:33
|
|
|
ja tam nie jezdze na gazolinie (1.1) ale nie bylbym taki pewien czy to co se legalnie do baku na stacjach za ciezkie pieniadze lejemy jest takie superekstra.
pozDDRo |
|
|
|
 |
Mateusz / Majster
Gość
|
Wysłany: 2004-12-10, 21:30
|
|
|
Czy ktoś mi może powiedzieć co to jest ta Gazolina??? Czy to jest może LPG?
Pozdrooo DEXTER
PS. Kiedyś były pojazdy na drewno a dokładniej na gaz drzewny........ ciekawe czy silniki przystosowane na propan-butan jechały by na gazie drzewnym? |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2004-12-12, 15:49
|
|
|
| Gazolina, to taka ciecz powstająca przy wydobyciu (obróbce?) gazu ziemnego. Na pewno nei jest to samo co LPG. Samochody na gaz drzewny miały specjalne generatory, które zajmowały dużo miejsca. Prosto z tego generatora gaz wędrował do gaźnika, nie było go w stanie spręzonym, czyli takim jaki mógły być zatankowany do auta z instalacją LPG. |
|
|
|
 |
Gizmo
Gość
|
Wysłany: 2005-01-10, 18:09
|
|
|
| pytanie do tych co smigaja na gazoli. jak przystosowaliscie traba do tego? trzeba przestawic zaplon czy cos? z czym mieszacie gazole i w jakiej proporcji? |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-01-11, 20:45
|
|
|
Lejesz czystą gazoline i jeździ jak przecinak...
NOJ oczywiście olej - jak lejesz do 2-taktu do 1,1 / 1,3 też można jak kto chce - całkiem nieźle jedzie... - SPRAWDZIŁEM hehehe i silnik jeszcze chodzi ))) |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2005-01-14, 13:08
|
|
|
| To jest w okolicach 100licy, czy nie??? Chyba, że chodziło autorowi posta o tą w Kieleckiem:))) |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2005-01-14, 13:09
|
|
|
| Warszawę, oczywiście |
|
|
|
 |
Oizo
Gość
|
Wysłany: 2005-01-14, 21:51
|
|
|
| Nielejcie tego swiństwa w bak gazolina jest okrutna. Może wydaje sie wam, że nie psuje silnika ale to tylko złudzenie, po większym przebiegu da o sobie znać. |
|
|
|
 |
Mr Muzik
Gość
|
Wysłany: 2005-01-15, 10:54
|
|
|
Witam
Co to znaczy "po większym przebiegu" i jak to się ma do ceny remontu silnika lub po prostu ceny kolejnego silnika?
Jeśli dostanie się ten "napój bogów dla silnika" w dobrych pieniądzach, to rożnica do ceny paliwa pozwala na oszczędności daleko wyższe niż potrzebne na zakup kolejnego silnika i to już przy niedużym przebiegu, a co dopiero "po większych przebiegach"
A teraz Pytanie do Arka_353 :
Czy jesteś w stanie ujawnić swoje źródło - może być zupełnie na priv.
Jestem zainteresowany ilością już prawie hurtową, co mogłoby skutkować dla nas obydwu obniżeniem ceny.
Słuchajcie: Pytanie brzmiało czy gdzieś (w Wa-wie) można kupić gazolinę!
Temat ma już naście pozycji, a jeszcze nikt nie podał konkretnych namiarów na Gazolinę!
Mnie co prawda Warszawa nie do końca interesuje, ale Rzeszów czy Jasło jak najbardziej. Jeden sygnał i jadę!
No kto coś do tego napisze? |
|
|
|
 |
trabi23
Gość
|
Wysłany: 2005-01-15, 12:03
|
|
|