Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
SzuczTrabant niePowraca.....
Autor Wiadomość
Szulcz
Gość
Wysłany: 2005-10-29, 09:26   

witam

niektórzy z Was pewnie mnie znają :-) szczególnie warszawska ekipa.
przeszły przez moje ręce 4 traby do tej pory. jeden dawca. jeden zginął w wypadku, jeden się wziął i rozpękł.
teraz mam pięknego sedana 601 błękinego. rama 90', ale zniżka w PUZ 50% ;-)

no i z przykrością piszę że chyba przyszło mi się pożegnać z Trabami.
Zrobmiłem nimi naprawde setki kilometrów. Poznałem jego budowę jak mało czyją ;-) dał mi tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyle przyjemności z jazdy, z posiadania i wsyztskiego co znim wspólnego.
na monitorze komputera z kórego pisze teraz tąwiadomosć stoją dwa modele trabantów...

ale - choć myślałem że to sie nigdy nie stanie - przeskakuje na garbusy...

mam nadzieje że to na tyle spokrewnione auta że zrozumiecie :-)

jeżeli ktoś się w tym momencie oburzył i fucki w moim kierunku posyła - trudno. kto nie niech czyta dalej :-)

autko moje jest nie ubezpieczone od 2 miesięcy. mam pytanie. gdybym chciał go wyrejestrowac to co z ubezpieczeniem?
MOJE PYTANIE: musze je opłacić czy moge olać?

autko ma problemy z silnikiem i z heblami. pozatym ma super ramę i super stan wnętrza. wydech niestety po srodku od fiata i głupio sciemnione szyby, fotele profilowane bardzo ładne. chromowane zderzaki. papiery na 78'. alumnuowe oprawki lamp.. chromanwe lusterka w środku i na zewnątrz... mase mase części -drugi silnik 5 linek od ręcznego hamulca nowych.
gdybym go sprzedał na części byłym milonerem! ale mi go szkoda tak rozprzedawać, a nie mam już kasy zeby zrobićs ilnik i dopeiro wtedy sprzedać...
chciałbym żeby posłuzył komuś jako do przeszczepu albo dawca.

chciałbym go komuś oddać - ale za wyrównanie ostatnich w inego inwestycji. jakis 600 zł.... (seme folte warte 200 zł...

aż kurcze sie łza w oku kręci jak to pisze.
zrozumcie!

Pawel Ziemkowski
Gość
Wysłany: 2005-10-29, 09:53   

Bracie Twoj wybor!! mysle ze tu sie nie ma co obrazac:)) przeciez nie slubowales ze do konca zycia bedziesz wierny a moze jeszcze kiedys bedziesz mial Trabanta:)) Głowa do gory i raczej nie ma sie co obrazac.....Pozdrawiam

Pylbas
Gość
Wysłany: 2005-10-29, 09:53   

żeby wyrejestrować i zdać na złom musisz mieć OC. A co zmiany Traba na Garba. Jeszcze 2 lata temu Garbusy bardziej mi się podobały od Trabantów hehe Miłego obcowania z Garbem :P

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-10-29, 11:16   

Wprawdzie nie z Warszawy jestem ale Szulczu na pewno Cię ze spotkania nie wygonią czy zlotu jak Garbusem podjedziesz:)

Co do OC -było setki razy ale dla Ciebie powtórzę. Zapłać OC jak najszybciej. Jak wyjdzie na jaw że masz nie zapłacone będzie Cie to sporo kosztowało. Wyrejestrować możesz tylko wtedy, gdy przyniesiesz do wydziału komunikacji papier, że auto zezłomowane zostało. I wtedy możesz rozwiązać umowę OC -ale i tak do tego dnia składkę trzeba będzie zapłacić.

picia353
Gość
Wysłany: 2005-10-30, 11:52   

Sie stara ekipa wykrósza, no ale to było do przewidzenia:)

Ale garbóski tez autka kultowe :)

Kristoff
Gość
Wysłany: 2005-10-30, 20:16   

Mala podpowiedz dla Ciebie Szulcz i dla wszystkich, ktorzy chca zezlomowac Trabiki - sam mam ten "problem" z moim skasowanym autem. Otoz weszlo jakies nowe prawo Unii Europejskiej, ktore zaklada, ze oddajac auto na zlom jego waga musi sie rownac masie auta wpisanej w dowodzie rejestracyjnym. Wyjatkiem sa auta po pozarze. Ustawy dokladnie nie pamietam ale jezdze po zlomach i nie moge sie auta pozbyc a OC bede musial zaplacic:( Auto sprzedalem koledze z Kielc na czesci i teraz kombinujemy co by szkielet z numerami zezlomowac ale ciezko jest. Chyba ze macie znajomego pana Henia na autozlomie to moze da sie zalatwic ale jesli chcecie zezlomowac a nie macie znajomosci to raczej nie rozbierajcie auta - niestety...Odwieczne tlumaczenie zlomiarzy - panie a co my na tym szkielecie zarobimy...Jest jeszcze kwestia sporzadzenia umowy kupna auta na czesci z zaznaczeniem ze jesli powypadkowy to nie nadaje sie do ponownej rejestracji i ponoc cos mozna odwlec oc ale z tym to niech sie kolega PiotrS wypowie bo ja nie chce macic:) pozdrawiam i jesli macie jakies rozwiazania dla takich jak ja to prosze o rady, z gory dzieki

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-10-30, 20:28   

Kutfa przecież oni łaski nie mogą robić. Jak to co zarobimy?! Przecież oni nie mają na tym zarabiać tylko zmielić te auto na czynniki wtórne!! Jedź na porządne złomowisko, (albo sprzedaj to np Nikosiowi Dyzmie, albo Bolkowi Lolkowi)

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-10-30, 20:30   

Albo podpal szkielet i powiedz że reszta się stopiła rozpadła i śmieciarka zabrała z parkingu

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-10-30, 20:54   

Nie można nic "odwlec" z OC -jedyna możliwość żeby rozwiązać umowę to wyrejestrować pojazd.

Pawel Ziemkowski
Gość
Wysłany: 2005-10-31, 11:55   

ehhh ja cos slyszalem ze weszlo jakies tam cos tam z unii europejskiej mozna napisac umowe ze samochod na czesci idzie ale nie wiem ile w tym prawdy....

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2005-11-02, 18:53   

Szulcz - albo oddajesz albo sprzedajesz - jak sie pojawia cena to prosze na gielde!

Piter_yo
Gość
Wysłany: 2005-11-04, 22:57   

jezeli ni oplacisz oc to nakladaja na ciebie kare w ubezpieczalni, ja za rok bez oc zaplacilem 99zl odsetek, duze kary sie sypia jak podczas jazdy policja cie zatrzyma i oc nie bedzie, wtedy to wynosi ok 4000 zl, ale z tego co slysze to ci to nie grozi, a co do papierow to sa roozne rozwiazania, ale najlepiej wez ksiazke telefoniczna i znjdz jakiegoz ziomka, lub podej pod monopol i podejdz do zyle powiedz ze kupisz mu flache jak pozwoli ci spisac jego dane z dowodu, i napisz fikcyjna umowe na takiegoz czlowieczka, w wydziale komunikacji jedynie sprawdzaja czy to sa poprawne dane, a na niego rejestruja dopiero jak on przyniesie umowe, a jak nie przyniesie, to poprostu urzedowo papiery znikaja, nikt sie nie czepia nikogo, ale zaluzmy ze jakis wscipski urzedas bedzie dociekal prawdy, to ty umywasz rece i mowisz, ze takimi danymi wylegitymowal sie kupujac i nic tobie nie moga zrobi, to jest sprawdzone wiec nei ma sie czego bac :), wiem ze to jest troszke nie etyczne, ale jak muss to muss :|

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-11-06, 20:51   

OC jest ubezpieczeniem obowiązkowym i dlatego wznawia się automatycznie w tej samej firmie w której była zawarta umowa jesli nie zostanie wcześniej wypowiedziane. Firma ubezpieczeniowa (nie "ubezpieczalnia") nie ma prawa nakładać kar. To co zapłaciłeś to były odsetki za nieterminową wpłatę. Są to odsetki ustawowe.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi