|
problem z OC |
| Autor |
Wiadomość |
/smoku/
Gość
|
Wysłany: 2004-11-05, 19:02
|
|
|
Witam
Czy mógłby mi ktoś przesłać fragment ustawy o ubezpieczeniu OC w którym jest mowa że należy nam się zniżka w wysokości 50% za wiek samochodu? Byłem już w dwóch urzędach PZU i w jednym jak zarówno w drugim mówili to samo – że jedynie wtedy przysługuje gdy jest się zapisanym do jakiegoś klubu.
PozDDRawiam |
|
|
|
 |
matu
Gość
|
Wysłany: 2004-11-05, 20:40
|
|
|
| Z tego co wiem to nie jest zapis w ustawie a dobra wola PZU. Ale moge sie mylic. Znizka na bank Ci przysluguje gdy masz zolte tablice |
|
|
|
 |
Heniu Portier
Gość
|
Wysłany: 2004-12-08, 16:20
|
|
|
Bylo,bylo i jeszcze raz bylo na Forum.....Poszukaj
Nie trzeba miec zadnych zoltych tablic itp klubow ........
kilka moich ostatnich aut wlasnie bylo ubezpieczonych jako "weteran szos" i zoltych tablic na oczy nie widzialy :D
Wszystko zalezy na jakiego urzedola trafisz... |
|
|
|
 |
Narwaniec
Gość
|
Wysłany: 2004-12-08, 22:45
|
|
|
| idąc do ubezpieczyciela prosisz o druk który oni powinni mieć albo sam piszesz swego rodzaju podanie o obniżenie stawki ubezpieczenie OC w związku z przekroczeniem prze Twój samochód wieku 25 lat.Pojazd taki jest wtedy traktowany jako weteran szos a nie zabytek.mogą Ci przyznać zniżke od 60%-40%(chyba takie są granice).Jeżeli nie możesz tego załatwić to idź do głównwgo inspektoratu w Swoim mieście i w najgorszym wypadku rozmawiaj z kimś bardzo kompetentnym.Nie powinno być z tym problemu :) |
|
|
|
 |
Sei
Gość
|
Wysłany: 2005-01-11, 04:45
|
|
|
| A skoro mowa o OC. Czy jest jakiś sposób na niezapłacenie/zapłacenie niższego OC za samochód, który idzie na roczny remont? Chodzi mi o sposób zgodny z przepisami. |
|
|
|
 |
Przemek
Gość
|
Wysłany: 2005-01-11, 08:27
|
|
|
| Obecnie nie ma możliwości nie zapłacenia OC - nie chcesz płacić: sprzedaj, wyzłomuj auto lub zgłoś jego kradzież. Takie mamy złodziejskie państwo, że nawet swoją własnością nie możesz do końca dysponować. |
|
|
|
 |
|
|