|
ŚLĄSK - REAKTYWACJA ;) weekendowy spot na "zalewie" |
| Autor |
Wiadomość |
Leeloo
Gość
|
Wysłany: 2005-07-18, 21:49
|
|
|
POWITAĆ!!!!
5 lat mnie tu niebyło ;) stęskniliście się?? ;)
Oki kochani. Ostatnio był mały spocik w Raciborzu i tak sobie siedzieliśmy i klachaliśmy, że fajnie było by się spotkać na dłużej i "bezstresowo". Mieć więcej czasu dla siebie, nie gonić się o gzodzinie 17tej do chałupek i zupełnie legalnie napić się piwka z przyjaciółmi ;)
No więc jest propozycja spotkanie na ośrodku Elektrowni Rybnik. 2 lata temu zorganizowałam tam calkiem przyjemny weekendowy spocik Śląska i Podbeskidzia i było całkiem fajnie. Kto był to wie, kto nie był to wyczytał na forum :)))
Jest kilka wolnych terminów.
Wiem że pomiędzy nimi sa zloty i w Czechach i w Ojczyźnie, ale każdy jest tak "dość dalej", więc dla "pustokieszonkowców" znalazłam alternatywę spotkania dwudniowego za drobną kaskę;) W końcu nie kazdego stac na wypad "za granicę" kraju czy nawet województwa.
Spota można zrobic na wspomnianym Ośrodku ER (Qba 7 - on wie o co chodzi). Ośrodek jest ogrodzony i pięknie zorganizowany nad naszym potęznym zalewem rybnickim. ( w tytule wcale nie chodziło bynajmniej o "zalewanie się" ;))
Bierzecie namiocik, płacicie parę złoty za namiot. Parking strzeżony lub samochód koło namiotu kosztuje z tego co pamiętam 2 czy 3zł Prąd jest na polu namiotowym więc można sobie kawusię rano strzelić ;) ok, umówmy się że ja ją postawię, tylko weźcie kubeczki ;)
Dla burżujów jest jeszcze opcja "domki" koszt chyba 25 zł od osoby, ale nie sadzę by ktoś się pisał ;) W końcu "w kupie" raźniej ;)
Mozna pograć w piłkę plażowa, koszykówkę czy pobawić się na placu zabaw. Jest fajne palenisko i atrakcje wodne na miejscu (niestety odpłatenie).
Mogłabym się rozpisywac jeszcze trochę, ale nie wiem czy wam się ten pomysł w ogóle podoba.
Więc jesli chodzi o termin to moja propozycja to 30-31 lipiec. Wiem, że szybko, ale NA CO CZEKAĆ !!! ;)
Ja ze swojej strony mogę zapewnić was, że dołoże wszelkich starań żeby było superowo. Reszta nalezy do was, czyli to co najważniejsze FREKWENCJA.
Jeśli macie inne terminy to bardzo proszę, ale zastanówcie się pięc razy, bo z doświadczenie forumowicza wiem, że im więcej się miesza w terminach tym gorzej. Wykruszacie się ;)
Mam nadzieję, że nikomu się nie naraziłam tym postem. No i wybaczncie, że znów się tak rozpisałam, ale tak starsznie daaawno do was nie pisałam ;)
Ściskam mocno i czekam na odpowiedzi na forum :))))
see ya!!!!!! |
|
|
|
 |
Arthas
Gość
|
Wysłany: 2005-07-19, 08:53
|
|
|
| Powiem tylko tak. Jupi!!!! Ale datę byś napisałą tak dla pewności i ile łącznie p[obyt tam wyniesie albo ile ewentualnie trzeba wziąść ze sobą. Ale jak jak zwykjle się piszę. Kasę choćby spod ziemi wygrzebię. Pissssssss |
|
|
|
 |
Leeloo
Gość
|
Wysłany: 2005-07-19, 22:28
|
|
|
No hejas
tak jak wspominałam fajny jest termin 30-31 lipca i tego bym się chciała 3mać. Jeśli chodzi o ceny to szczegóły wkrótce ;)
nie bójcie - będzie najtaniej jak sie da ;)
Kto się jeszcze pisze???
See ya!! |
|
|
|
 |
Lokata
Gość
|
Wysłany: 2005-07-20, 18:39
|
|
|
| Gliwice na takie spotkanie jak najbardziej. Będziemy na 100%, no chyba że drogę między Rybnikem a Gliwicami zaorają :) |
|
|
|
 |
SZPYROL
Gość
|
Wysłany: 2005-07-20, 19:12
|
|
|
| cześć ludziska. nio to Leelo świetny pomysł wymysliłaś ja z checią sie na takie coś wybiore wezme namiota ze soba trampusia i jeszcze kogos do grzania w nocy i wpadne. pozdrawiam. nio i dalej ludzie zgłaszać sie bo taka okazja niezdaza sie cochwile.nara |
|
|
|
 |
Leeloo
Gość
|
Wysłany: 2005-07-21, 14:13
|
|
|
Wiam
mam już szczegóły
więc przedstawiam koszty:
paliwo - wg waszych tras i zachcianek ;)
koszty noclegu:
namiot 3zł + 2zł od osoby
parking jest prawdopodobnie darmowy a w ostateczności 2ł (tego Clark niedopytał ;))
domki:
1 osobowy 40zł
2 osobowy 50zł
3 osobowy 60zł
myślę, że ta opcja raczej odpada (chyba, że ktoś tak lubi ;))
Jest do wynajęcia zadaszone, wielkie, fachowe palenisko, które kosztuje 50zł (drewno 10zł)
Można sobie rozpalić swojego grilla, za którego wniesiemy opłatę 5zł (poradzimy sobie na jednym ;)) i ta opcja będzie ekonomiczniejszA, więc pewnie ja wybierzemy ;)
Na polu namiotowym jest prąd na który się ściepniemy po pare groszy i fajnie by było gdyby ktoś wziął jakiegoś grajka ;) (ja wezmę dyżurny czajnik ;)
To chyba wszystko. Kto bedzie chciał wypozyczyć kajak, łódź, rower wodny, czy coś innego to będzie musiał dopłacić odpowiednio. Na ostatnim spocie chłopcy pływali na rowerkach i mieli niezły ubaw ;)
Podsumowując koszty, bierzemy przykładową ekipę 1 samochód + 2 osoby:
nocleg 7zł + ewentualna dociepka na prąd i grilla po jakieś 2-3 zł (koszty te zależą od ilości osób przybyłych ;)
CO TU WIĘCEJ CHCIEĆ???!!!???!!!
TANIOCHA!!!!!!!!!!!!!
Dodam, że na miejcu sa toalety z prysznicami i dodatkowe korytko z wodą przy samych namiotach. Wszystko oczywiście FREE !!!! REWELACJA czyż nie??
No to zbierać ludzi i przyjeżdżać.
Piszcie jeśli chcecie przyjechać. Chciałabym mieć orientację ilu sie was spodziewać.
SEE YA !!! |
|
|
|
 |
Leeloo
Gość
|
Wysłany: 2005-07-21, 14:16
|
|
|
AHA JESZCZE JEDNA WAŻNA PROŚBA!!!
Ludzie pozmieniali numery telefonów, bądź my ich nie mamy, więc baaaardzo was proszę, żebyście rozprowadzili wiadomość o spocie gdzie i komu się da.
Z góry wielkie dzięki.
Stawaiam browarka dl anajbardziej aktywnego "rozsyłacza zaproszeń" ;)
SEE YA |
|
|
|
 |
Leeloo
Gość
|
Wysłany: 2005-07-21, 16:28
|
|
|
hehe
parking jest za free oczywiscie i mozna też postawić autko na polu namiotowym;)
ciamu nikt tu nie pisze???
see ya |
|
|
|
 |
Clark
Gość
|
Wysłany: 2005-07-21, 16:52
|
|
|
| Jakoś mnie nie dziwi,że "na śląsku nic się nie dzieje" Co chwile ktoś narzeka,ale jak coś już się dzieje to chętnych brak:( Ludzie za niecałe 10zł fajny weekend pod namiotami nad wodą. |
|
|
|
 |
Placik
Gość
|
Wysłany: 2005-07-21, 17:08
|
|
|
| Kurcze ja mam kolizje terminów w tenweekend wybieram sie na zlot tuningowy do Piotrkowa. Ale jak by co to można na ostatnią minute wbić??? |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2005-07-21, 17:38
|
|
|
| się bym wybrał chętnie, ale to połowa mojego urlopu a jadę daleko:/ |
|
|
|
 |
Karola
Gość
|
Wysłany: 2005-07-21, 21:04
|
|
|
| Jeśli tylko znajdę kogoś chętnego na ten wyjazd z Raciborza to będę . Można spać w aucie? (nie mam namiotu a domku nie chcę). |
|
|
|
 |
Arthas
Gość
|
Wysłany: 2005-07-21, 21:43
|
|
|
| Ja jak będę miał wolne to jadę na 100%. Ale chyba wszyscy wiedzą jak wygląda w pracy. Najpierw mówią że wolne a potem że jednak trzeba iść. Ale jak na razie się piszę. Pewnie jeszcze znajdę kogoś do towarzystwa i dam znać jak największej ilości osób. Pisssssssss |
|
|
|
 |
Clark
Gość
|
Wysłany: 2005-07-22, 10:48
|
|
|
| Pewnie,że w aucie można spać :) ale wiecie,to jest ośrodek i dobrze by było,żeby chociaż 2 namiociki stały :) |
|
|
|
 |
SZPYROL
Gość
|
Wysłany: 2005-07-23, 14:25
|
|
|
| hej nio ja hyba na 100% bede i ja bede spał w namiociku awiec jeden namiot jest. |
|
|
|
 |
|
|