|
Małe owiewki. Chcecie? |
| Autor |
Wiadomość |
Marcin
Gość
|
Wysłany: 2004-09-13, 21:47
|
|
|
Witam!
Rozmaiwałem dziś z przedstawicielem firmy produkującej owiewki, znanej już chyba wam Heko. Mogą oni wypuścić na rynek te małe owiewki, które były w standardzie zamontowane w trabancie. Są one o tyle dobre, że nie wieje w uszy gdy jest szyba leko otwarta. Nie były, by drogie. Potrzebuję ok. 50 zainteresowanych. Jeżeli wam zależy na czymś takim, to napiszcie na forum. Może popytajcie się jeszcze znajomych trabanciarzy, którzy nie zaglądają na forum. Mile widizane konkretne oferty na kilkanaście sztuk.
PozDDRawiam, Marcin |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-09-14, 02:51
|
|
|
no te oryginalne są ładniutkie i fajniutkie :)
a nie takie dłuuuuuuuugie na cała szybe |
|
|
|
 |
Ciotka_Lilka
Gość
|
Wysłany: 2004-09-14, 06:12
|
|
|
hej Marcin ;)
znowu sprawa owiewek ;)
jak ja sie tym zajmowałam to małych nikt nie chciał
dlatego ich produkcja nie ruszyła i jedynym Trabem który je ma na sobie (wersja prototypowa małych owiewek) jest Qby_601 ;)
musisz wspomniec że owiewki te bedą ciemne, co najwyżej "srednio ciemno-jasne" ale NIE będą jasne!!! no chyba że Heko zmieniło sposób produkcji i robią teraz także owiewki "jasne-jasne" (ale nie sądzę)
poza tym mają one troche inny kształt od oryginalnych (przynajmniej te "prototypowe" które są na Gaciowozie)
to tyle
pozdrawiam
i zyczę powodzenia i cierpliwości jeśli już dojdzie do robienia interesów ;)
cl |
|
|
|
 |
marmoore
Gość
|
Wysłany: 2004-09-14, 06:30
|
|
|
| ja moge chciec. |
|
|
|
 |
Fikus
Gość
|
Wysłany: 2004-09-14, 21:05
|
|
|
| jo tyz sie pisza:) |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2004-09-14, 22:18
|
|
|
| Ja chce, ale powiedz za ile? |
|
|
|
 |
qba_601
Gość
|
Wysłany: 2004-09-15, 22:02
|
|
|
hehe z tekstem "ja moge chciec" ciezko sie pokazac w firmie heko :P
50 kompletow to dooooozzzzzooo a jak narazie sa 3 osoby z marcinem i jeden moze wiec brakuje jeszcze ponad 40 chetnych
i z tego prostego powodu jedyny egzemplaz jest na moim samochodzie
panie marcinie powodzenia i cierpliwosci .... cierpliwosci do ludzi i to nie do tych z heko bo sa mili i sympatyczni tylko do tych z forum... ( bez urazy )
to pierwszy krok a potem jesli klka osob zamoowi owiewki i potem sie "rozmysli" jak ty bedziesz je juz mial i za nie zaplacil z wlasnej kasy ....
pozdrawiam |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-09-16, 00:51
|
|
|
o ja napisałem do marcina na priva, że chce 3 komplety (na 3 Traby) a zapomniałem na forum napisać.
DDR!! |
|
|
|
 |
Marcin
Gość
|
Wysłany: 2004-09-16, 06:56
|
|
|
Mogę też w ciemno zamówić 50 kompletów i liczyć na to, że uda mi się sprzedać. Myslałem, by jeszcze podjechać do sklepów trabantowych i im zaproponować kilka sztuk. Zobaczymy jak to będzie, ale Qubo masz w zupełności rację, że tak może byc jak mówisz.
Pozdrawiam, Marcin |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2004-09-16, 08:00
|
|
|
Myslałem, by jeszcze podjechać do sklepów trabantowych i im zaproponować kilka sztuk.
A prowadzisz działalność gospodarczą żeby im fakturę wystawić? Jeśli nie to możesz mieć problem bo nie wszystkie sklepy lubią mieć "lewy" towar. |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2004-09-16, 10:16
|
|
|
Ja chcailem byc odpowiedzialny i zapytalem ile kasy bedziesz chcial za te owiewki, bo wole spytac najpierw a nie zamawieac w ciemno, a potem mowic ze nie chce, to bylo by nieodpowiedzialne, wiec pytam, ile zł?
Pozdrawiam =] |
|
|
|
 |
qba_601
Gość
|
Wysłany: 2004-09-16, 21:35
|
|
|
wiec marcinie nie moze tak byc tylko tak bylo i to moze sie powturzyc
co do kosztow to w pierwotnej wersji wychodzilo cos kolo 12,50 pln za sztuke czyli jakies 25 pln
ale to tez zalezy od marzy jaka sie u nich wynegocjuje
najnizsza jaka proponuja to jest hurtowa tzn jakies 20% taniej niz w sklepie
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2004-09-17, 13:39
|
|
|
A nie dało by się wystawić aukcji wieloprzedmiotowej na 50kompletów. Wystawić cenę minimalną 25zł. Chętni niech licytują.
Proste?
Można wystawić w świstak.pl lub allegro.pl. Z tym że to pierwsze ma przewage bo narazie jest darmowe. Z drógiej jednak strony allegro jest o tyle lepsze że w przypadku świstaka ludzie mogą podejść do aukcji małopoważnie i nie wykupić towaru. Ponieważ co im by tam szkodził jakiś komentarz w serwisie którego nie maja potem zamiaru urzywać.
Pomogłem troche? :) |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2004-09-17, 19:58
|
|
|
Hmmm... Co by tu doradzić?
Ja kiedyś tez zaryzykowałem i zainwestowałem czas i pieniądze, żeby zrobić ilustrowany katalog części do Trabanta 601 (tłumaczenie, skład oraz druk). Szybko się nie zwróciło i jakiegoś zawrotnego biznesu na tym nie zrobiłem - ale zyskałem zadowolonych posiadaczy tego wydawnictwa, którym bardzo się podobał i mam nadzieje przydał, satysfakcję i zarobiłem na cztery butelki mixolu :)
Trzeba zainwestować i jeżeli ma się dobrą strategię "marketingową" to się uda! Polecam Allegro + trabantowa giełda (porządne info, fotki, dobra cena, profesjonalizm i pójdą jak woda). Sklepy też dobry pomysł, bo nie każdy ma net.
Powodzenia i jeśli badasz "rynek" to dla informacji, ja też byłbym chętny. |
|
|
|
 |
Marcin
Gość
|
Wysłany: 2004-09-18, 12:17
|
|
|
| Dziękuję za porady, chyba allegro będzie najlepszym pomysłem. Kolega Quba pisze, że jego ineresowałyby owiewki przezroczyste, mi osobiscie podobają się przyciemniane (mniej będiz ewidać na nich zuzycie) a wy co o tym myślicie. Jakie bardziej by wam pasowały? |
|
|
|
 |
|
|