|
Kabrio z Gdyni |
| Autor |
Wiadomość |
Jerry
Gość
|
Wysłany: 2004-08-11, 22:49
|
|
|
| 6 lipca nieopodal molo w Gdyni zauważyłem pomiędzy zaparkowanymi autami różowego Traba. Od razu nie wyglądał tak zwykle. To była oryginalna wersja kabrio z 91r. Co najciekawsze perzebieg auta to 930 km. Uwierzycie? Wyglądał jak by przed chwilą wyjechal z taśmy produkcyjnej. Stałem tam dłuższy czas aż w końcu spotkałem tam właściciela. Dowiedziałem się, że auto zosłało świeżo sprowadzone z Niemiec praktycznie z zerowym przebiegiem. Niestety szczegóły właściciel chciał pozostawić dla siebie. Dla niedowiarków posiadam dwie fotki. Pozdro. Jerry. |
|
|
|
 |
Jerry
Gość
|
Wysłany: 2004-08-11, 22:51
|
|
|
| Napiałem zły temat. Prawidłowy to "KABRIO Z GDYNI". Pozdro. |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2004-08-12, 16:34
|
|
|
-------przeklejone------
Re: Moj pierwszy samochod - trabi 1,6 :)
Autor: kuba_krakow (WLADZIO)
Data: 2004-08-12 00:58:36
prosze o fotki :)
a tak BTW to wersje cabrio były wersjami wojskowymi no i nie były produkowane w 91 tylko duuuuuuuuuuużó wcześniej.
a u niemców podobno można kupić "oryginalne" zestawy do przerobienia Traba na wersję Kuebel.
DDR
Autor: JaJer
Data: 2004-08-12 07:41:14
Jakiś czas temu na giełdzie samochodowej był trabant 1.1 do sprzedania. Wygladał b.dobrze (fabryka). Rozmawiałem z właścicielem i powiedział - sprzedaję bo sprowadzam Trabanta cabrio - prototyp z 1991 roku, w stanie fabrycznym. Może to właśnie ten?
Czy był na gdyńskich blachach?
Z tego co mi wiadomo właśnie w 1991 roku powstało kilka prototypów trabantów z troszke innymi poszyciami (dodatkowe przetłoczenia) i reflektorami.
W kolorystyce "pastelowej" Wersja cywilna nazywała się "Tramp" (jesli mam błędne informacje to prosze o sprostowanie)
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2004-08-12, 16:39
|
|
|
Oj Kuba... dwa razy byles w muzeum w Zwickau i tak piszesz???
Jest tak jak pisze Jajer, rozowy 1,1 cabrio to oryginalny Trabant Tramp, byl produkowany seryjnie.
1,1 w wersji wojskowej nie bylo, a 601 jako kuebel byl produkowany dla DDRowskiej armii.
Inne przetloczenia byly tylko prototypy, te Traby chyba mialy sie nazywac "karo". |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-08-12, 22:12
|
|
|
ale gafę strzeliłem :) to pewnie dla tego, że mnie bardziej zweitakty interesowały w tym muzeum - a zwłaszcza taka ładna 2 kołowa DKWka ;)
No i 800 RS :) |
|
|
|
 |
Jerry
Gość
|
Wysłany: 2004-08-15, 14:27
|
|
|
Witam serdecznie. Fotki umieszczę jak podłapię jakiś skaner. Jeśli ktoś ma wątpliwości co do tego Traba to ja już go niestety nie przekonam. To co widziałem i usłyszałem od właściciela napisałem. Pozdrawiam. Jerry.
Odpowiedź dla JaJera. Auto miało numery rozpoczynające się na GA. Chyba gdańskie?! |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-08-15, 17:38
|
|
|
GA to jest Gdynia.