Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Obecna rynkowa wartość trabanta 601
Autor Wiadomość
czajnik
Gość
Wysłany: 2011-04-30, 22:50   

Próbuje ustalić obecną rynkowa wartość trabanta 601 ,wiadome zależy to od stanu technicznego ,przebiegu i utrzymania!Żeby uniknąć odpowiedzi typu "ma wartość kto ile da; lub zapłaci na ile go stać "to dam przykład
Trabant 601 stan idealny, orginał 100% , po prostu kolekcjonerski,przebieg 10 tyś?

Ile jest wart w obecnych czasach, nie mając statusu auta kolekcjonerskiego, czy zabytkowego ?

Złodziej Czasu
Gość
Wysłany: 2011-05-01, 11:35   

Według mnie patrząc na samochody z dokumentami, wiadomo że OC i przegląd zalatwiamy we własnego kwestii to samochody w słabym stanie to 450zł (stan zasiedlenia przez roślinność) a kończąc na samochodach w stanie po remoncie 2700zł. To jest moja opinia, wiele osób się z nią możenie zgadzać, ale Trabanty już dawno przestały być samochodami za parę stów albo flaszek. A coraz więcej widać zainteresowania młodych restauratorów.

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2011-05-01, 12:39   

Czajniku zadałeś pytanie na portalu na którym nie uzyskasz odpowiedzi obiektywnej. Jak dla mnie jeżeli chcesz profesjonalnie ustalić wartość rynkową auta a wiesz ze nie jest to auto produkcyjnie i wg tax jego stawka jest śmieszna ze względu na wiek to myślę że jest to pytanie do rzeczoznawcy.

seba601s
Gość
Wysłany: 2011-05-01, 17:08   

No na pewno nie bierz uwagi cen z allegro,bo niektórzy maja nieźle nasrane że za traba chcą 7000-11000 tyś zł,owszem fajnie by było kupic takiego pachnącego nowością i nie używanego,ale nie ma takich i zawsze coś jest nie tak w takich samochodach a właściciele myślą że mają skarb na podwórku i chca kupe kasy. Dla mnie maks to 5000 zł za "nówke" a najniższej ceny nie ma co komentować ,bo kupisz padło za nawet 100zł i bedzie trza włożyć ze 3000zł. A za wyżj wspomniane 7000-1100 zł można kupic lepszego klasyka...

czajnik
Gość
Wysłany: 2011-05-01, 17:45   

Voo Doo specjalnie zadałem to pytanie na tym forum ,bo chce żeby miłośnicy Trabanta się wypowiedzieli o obecnej cenie i wartości

J.J.
Gość
Wysłany: 2011-05-02, 15:09   

dla mnie nie ma żadnej wartości :D
bym spał z nim w pokoju :D

ZBuK
Gość
Wysłany: 2011-05-03, 07:21   

PODAJE WZÓR:

Wartość Trabanta = (trabant + jego stan techniczny + jego stan wizualny) x wartość dla właściciela do kwadratu + pierwiastek trzeciego stopnia z fascynacji lub obrzydzenia osób trzecich

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2011-05-03, 08:42   

Czajnik masz deal do zrobienia? :D
Gdybyś chciał kupić dla siebie to byś się nie zastanawiał...
...na giełdę!

czajnik
Gość
Wysłany: 2011-05-03, 17:52   

deal odpada ,walcze nad ceną ,ale nie jest niska!

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2011-05-03, 19:11   

Jeśli tak to całkiem serio powiem.... 5000zł
Wziąłem pod uwagę już to że od czasu do czasu zdarzają się takie cukierki.
Często są sprzedawane za kwoty 10 razy niższe, ale to ze względu na niewiedzę sprzedającego. Lub dobrą jego znajomość z kupującym.
Ale na taką okazję możesz czekać 15 lat i może się nie trafić. Lepiej nie ryzykować i zapłacić godne pieniądze :)
Kupując normalnego Trabanta i remontując go przekroczysz tą kwotę a do tego nie będzie już to oryginał z przebiegiem 10 tyś km i niespracowaną budą.
To tak jeśli na prawdę się chce to nie ma że boli :)
Gdybym takiego chciał i miał to bym tyle dał.

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2011-05-03, 19:12   

Aha... No i te okazje nie zdażają się aż tak często :) Ale opowieści o nich krążące wkoło powodują to że ludzie chcieliby fabryczne Trabanty wyrywać za pińcet :)

---------

Zapraszamy na nowe forum
forum.cartoontrabant.pl

G_mode

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi