Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Planowana zmiana na stronie www.cartoontrabant.pl
Autor Wiadomość
GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2011-03-01, 10:06   

nowa strona
Zgodnie z ustaleniami na forum klubu w Kleszczowie (11 Grudnia 2010 roku),
postanowiliśmy dać czas Paplowi (administrator strony)
do dnia 1 Marca 2011 roku na zmianę grafiki i funkcjonalności strony www.

Niestety taka zmiana nie nastąpiła...

Zgodnie z powyższymi postanowieniami strona www zostanie przeniesiona na inny serwer,
wraz ze zmianą grafiki i funkcjonalności forum.
Graficzna wersja nowej strony: http://www.agniecha.pl/ct3a/

Nowa strona ruszy do końca marca 2011. Prosimy o cierpliwość i wyrozumiałość - strona przez pewien czas będzie w wersji "testowej".
Do czasu całkowitego przeniesienia stara strona będzie funkcjonować niezmiennie.

Zarząd Klubu

Mac-601
Gość
Wysłany: 2011-03-01, 11:13   

Świetna graficznie!

Gratulacje dla projektantów i grafików.

Jedna sugestia - może zamiast dwóch trabantów 600 na stronie głównej dać jednak model 601 albo 1.1? Bo chyba tak w statystyce to 90% klubowiczów i ludzi z forum ma te modele wiec by chyba bardziej pasowało.. Rozumiem że 600-setka jest bardziej 'graficzna' ale no nie oddaje rzeczywistości.

Poza tym na prawdę świetna szata graficzna.
Pozdrawiam!

Mac-601
Gość
Wysłany: 2011-03-01, 11:24   

Poprawka - not 600 tylko wręcz AWZ P70 którego chyba w ogóle nikt nie ma jeżdżącego.

Tylko żeby nie było że krytyka - bo jest super, klimatycznie narysowane i w ogóle git.

Może np. zamienić kolejność i dać na górę te tyły które obecnie są na dole. Będzie dynamiczniej i mniej oczywiście a i jednocześnie bliżej stanu faktycznego.

Tylko sugestia, jeszcze raz gratuluje całościowego pomyślunku.
Hej.

Kalisz / eutyfronik
Gość
Wysłany: 2011-03-01, 11:33   

Racja!

ja bym jeszcze zastanowił się nad zmianą czcionki, Times New Roman mi tu nie pasuje.

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2011-03-01, 12:28   

Przecież to są prototypy 500-ki.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2011-03-01, 13:07   

Tej "500" na tablicach oczywiście nie będzie ;)
Screen jak widać nie jest najświeższy.

Prace nad stroną cały czas trwają, nad nowym forum także.
Podjęta została decyzja żeby opublikować dopracowane projekty, a nie jakieś wersje rozwojowe.

Igorsky
Gość
Wysłany: 2011-03-01, 15:37   

No super stronka ale mi też jedna rzecz się nie podoba. Mianowicie menu z lewej strony. Wygląda jak robione w 6 klasie na informatyce, tzn mało profesjonalnie ale to tylko taka moja uwaga :)
http://lo1.szczecin.pl/ tutaj np menu również jest bez fajerwerków ale jakoś ładniej i przejrzyściej wygląda, zastanówcie się nad tym :)

zamienić kolejność i dać na górę te tyły które obecnie są na dole.
popieram! :)

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2011-03-01, 15:52   

Bardzo pasowałaby czcionka, użyta w napisie "reklama". Przynajmniej do nagłówków i menu

Pietrek "ELV15&a
Gość
Wysłany: 2011-03-01, 15:55   

A może jeszcze wyróżnić jakoś zakładkę "Forum"? Tak żeby była jak najlepiej widoczna. Wystarczy od innych pozycji dać odstęp jednej linii. Bo chyba to najczęściej wybierana podstrona CT.
Co o tym sądzicie?

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2011-03-01, 19:44   

i zrobi się stronka jak setki innych. Smutne.:(

XXL24H
Gość
Wysłany: 2011-03-01, 21:02   

Ja mam tylko pytanie jakie będą zmiany w funkcjonalność forum? Może chociaż edycja postów i dodać dział usunięte i archiwum?

Igorsky
Gość
Wysłany: 2011-03-01, 22:06   

Rozumiem, że forum w phpBB, tylko jaka wersja?

Qbs
Gość
Wysłany: 2011-03-02, 00:20   

P70 to nie jest jedyna wersja graficzna!
Mac-601 - jest w Polsce kilka petek jeżdżących, m.in. jedna została okrzyknięta najciekawszym autem sezonu 2010 wśród klasykowców.

Mac-601
Gość
Wysłany: 2011-03-02, 00:22   

Kumpelek, nie wiem co Ty chcesz: przecież komuś się właśnie chciało zrobić dedykowaną szatę graficzną i zrobione to zostało naprawdę dobrze, skądinąd sam dobrze wiem ile trzeba włożyć pracy żeby narysować byle; co a co dopiero, i ile czasu należy przeznaczyć, nawet mając talent, machnąć taką grafikę; więc nie jest to jakaś byle strona z kreatora.

I tego też nie rozumiem:
"Podjęta została decyzja żeby opublikować dopracowane projekty, a nie jakieś wersje rozwojowe."

Przecież chyba wszyscy wiedzą że od kuchni wszystko wygląda gorzej, a tak w ogóle to raczej reakcje i tak były pozytywne a nie krytyczne to dlaczego od razu "nie publikować" i "jakieś wersje"; chyba wręcz jest sympatycznie się podzielić efektami pracy i sympatycznie je omówić.

Może coś dzisiaj mniej kumaty jestem.

Drabi
Gość
Wysłany: 2011-03-02, 00:53   

Do Mac-601: Wydaje mi się, chociaż nie jestem fachowcem w tej kwestii, iż ładowanie co dzień (na przykład) nowych wersji/grafik/menu itp itd to nie jest prosta i łatwa sprawa. Przecież wszystko trzeba zmodyfikować i wgrać na serwer.
Zastanawiam się tylko, czy "statyczny zainteresowany" wyszukując hasło "trabant" bądź "cartoon trabant" w wyszukiwarce trafi od razu na stronę angniecha.pl. Chodzi mi tu bardziej o nowych zainteresowanych bądź potencjalnych sponsorów.
Pozdrawiam,
Drabi

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi