Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Cartoonowy Trabant :) - model
Autor Wiadomość
Damian drazk
Gość
Wysłany: 2011-01-27, 16:56   

Witam
Otóż natknąłem się w sieci na papierowy model Trabanta do poskładania. Szkoda że w wersji czarno-białej ale jakby się komuś nudziło a nie ma garażu ogrzewanego żeby posiedzieć i podłubać przy swoim realnym Trampku to chociaż w domu może coś "podłubać" :)
Trabi model z papieru

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2011-01-27, 17:40   

Damian, to by nas bardziej zachęcało do dłubania ;)

Model

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2011-01-27, 17:45   

Gdybym tylko była możliwość zrobić na zamówienie takie listwy progowe i zderzaczki z halogenami jak moje to zrobił bym go na wzór swojego no ale niestety, nie ma kasy na pierdoły.

Damian drazk
Gość
Wysłany: 2011-01-27, 18:05   

Dymatorek świetny ten model :)
Moja alternatywa tego papierowego jest w sumie za darmo a za ten konkretny modelik do poskładania trzeba dobrze zapłacić. Wiadomo coś za coś.

Damian drazk
Gość
Wysłany: 2011-01-27, 18:07   

Po za tym za cene tego kupnego modelu śmiem twierdzić że znalazł bym Trampka realnego :D tak jak to nie dawno było z moim którego odkupiłem w podobnej cenie do tego modelu :D

Grzegorz B.(bolek)Katowic
Gość
Wysłany: 2011-01-27, 19:26   

Ale musisz sobie kolego uświadomić, że jeżeli chcesz aby Trabant służył ci bezawaryjnie przez długie lata, to cena zakupu była najniższą kwotą jaką "włożyłeś" w to auto. W przeciwnym wypadku... ale to nie o tym temat, więc przepraszam za OT.

Damian drazk
Gość
Wysłany: 2011-01-27, 20:12   

Panie Grzegorzu mam tego zupełną świadomość.
Z resztą nie jest to mój pierwszy kilkudziesięciu letni pojazd z tamtej epoki kupiony okazyjnie, i świetnie sobie zdaje sprawę jak doprowadzenie takiego cacka wygląda :) To że kosztował nie dużo to myślę że moje szczęście bo dla mnie nie liczy się to ile razy więcej dam za doprowadzenie mojego Trabanta niż kwoty za którą go kupiłem. Bo naprawdę trafiłem na niezły okaz ( w sensie zadbany pod względem blacharki i mechanicznym bo na wygląd i estetykę mniej był zwracany wygląd.) Znam poprzedniego właściciela kilka lat właściwie on zna mnie od urodzenia a moja rodzinka zna tego gościa baardzo długo i przez ponad 30 lat jeździł on tym Trabantem dbając o niego jak o siebie bo jak wiadomo samochód w tamtych czasach był traktowany jak członek rodziny i po 2 letniej przerwie stania Trampek trafił do mnie. Póki co chodzę do szkoły nie stać mnie na wiele rzeczy które bym chciał zrobić w nim aczkolwiek to co już robię staram się robić jak najlepiej bo wiem że za jakiś czas przyniesie to zadowalający efekt. Nie wspomnę już o tym że bardzo lubię robić przy swoim trabancie i kwestią która przedłuża wszelkie remonty i operacje związane z jego odnową jedynie przeciąga brak kasy, ale idzie lato będzie robota i damy rade :).
Taki OT ale coś mnie natchnęło i sie rozpisałem ; p

Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
Wysłany: 2011-01-28, 16:57   

Trabant z linka wątpię żeby był możliwy do poskładania. Ja poskładałem sobie parę lat temu takie coś
Trabdiowóz
http://www.fotosik.pl/pok...0033c40b06.html">...

Jakby kogoś interesowały posiadam ponad setkę różnych modeli do wydrukowania i sklejania

Bachur
Gość
Wysłany: 2011-01-30, 22:07   

mnie interesuje bardzo chetnie wezme :)-mail chyba jest moj a jak nie to smialo bachuren@wp.pl

Bachur
Gość
Wysłany: 2011-02-01, 18:30   

hej-dzieki bardzo za modele -moze bedzie okazja sie spotkac to browara masz u mnie pozddro Bachur

Damian drazk
Gość
Wysłany: 2011-02-01, 18:58   

Mi jakbyś mógł to podeślij modele Trampka jakie tylko masz. Mail: drazka1@o2.pl

Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
Wysłany: 2011-02-01, 19:41   

Trabanty mam takie:
1
2

A poza tym mam
Alfa Romeo 147, 156, Giulia Super, Spider 1600 Duetto
Bentley Arnage, LeMans,
BMW E30, 635
Chewrolet Corvette
Citroen BX, XM, ZX, C3, H(dostawczy)
De Lorean
Fiat 500, 600, Scudo, Tipo, 125p, 126p
Ford Capri, Crown
FSO Polonez
Gaz 69
Honda Accord 1985r, Accord Kombi 1991r, Civic sedan 1983r, Civic 1983r, Civic 2000r, Civic Type R 2001r, CRX
Hummer H1
Lamborgini Coutach
Mercedes E300 Karawan, A, C, G, E, CLK,
Mini Cooper 2001r
Nissan Micra, Skyline
Opel Astra 1
Peugot 106 206 kabrio, 307
Range rover
Renault Clio 3 generacja, Scenic
Seat Alhambra
Volvo S80,
Volkswagen T2, T4, Touareg
Żuk
Poza tym auta z Dakaru Touareg, Actros
Niemiecką policje Ford Scorpio, Ford Tranzit, Mercedes A, C, G, Range Rower, VW T3
Wozy strażackie, ciężarówki, autobusy, dźwigi,
Jak kogoś coś interesuje to na @

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2011-02-01, 20:44   

Jakby kogoś interesowały posiadam ponad setkę różnych modeli do wydrukowania i sklejania
Jako autor modeli współpracujący swego czasu z GPM zapytam grzecznie: Nie są to modele objęte prawami autorskimi?

Bardzo fajny Trabant jest gdzieś do pobrania na czeskiej stronie. W skali tak powiedzmy 1:20 i dosyć wiernie odwzorowany

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2011-02-01, 21:29   

Wczoraj skończyłem naprawę powypadkowa Trabanta - odszkodowania z OC kota nie udało sie ściągnąć ;)))

machoony
Gość
Wysłany: 2011-02-01, 21:46   

nasz kot spowodował rozwalenie trabanta w skali 1:1. do tej pory ma zakaz jazdy groszkiem :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi