|
Informacje naukowe - elektryka |
| Autor |
Wiadomość |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-08-19, 13:38
|
|
|
| To jeszcze raz ja :D może nie zabłysnę postem ale wkrótce bym chciał. Otóż bawię się z elektryką, uczę się. Natomiast zaglądając w schematy instalacji F. Rawskiego mam problem z odczytaniem większej części symboli, rozpoznaje pobieżnie jedynie przekaźniki np. kierunkowskazów. Nie posiadam żadnej książki opisującej symbole ani w necie nie mogę nic wyszukać, może ktoś posiada jakieś opisy, podstawy? Z góry dziękuję:) |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-08-19, 13:39
|
|
|
| wpisz w wyszukiwarkę podstawy elektroniki |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-08-19, 14:44
|
|
|
| Temat elektryki jest tak obszerny że przeglądarka internetowa proponuję mi szeroki zakres typu "kup książkę" lub schematy elektryki domowej gdzie symbole różnią się od siebie całkowicie :> głównie chciałem się skupić na tym co oferuję rawski a później poszerzać horyzonty :) |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2010-08-19, 15:11
|
|
|
| Kup książkę - podręcznik do elektrotechniki ogólnej dla szkół średnich lub studentów studiów wyższych. Albo dla techników samochodowych. Wiedza to nie tylko Internet. |
|
|
|
 |
WeT(macq)
Gość
|
Wysłany: 2010-08-19, 18:06
|
|
|
| Ja książek mam dużo, bo w sumie jestem mechatronikiem samochodowym- zeskanować mogę, ale zdaj sobie sprawę, że to jest kawał materiału. Jeśli już coś skanowałbym to koło soboty- niedzieli. |
|
|
|
 |
|
|