Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trab niczym rudy 102 ;p
Autor Wiadomość
pieszczoh
Gość
Wysłany: 2009-10-01, 22:49   

Przedwczoraj miałem okazje przekonać się jak bardzo wytrzymały jest trab przy uderzeniu z prędkością 40km/h w stojącego na czerwonym świetle forda ;p Już sam nie wiem czy "ford gówno wort" czy DDR był faktycznie solidny ;)
Fotki zamieszczam porównawcze ;p

Co wy na TO

Jedyne straty to zbity reflektor, kierunkowskaz i jak widać ramka + kilka bardzo płytkich zadrapań na masce atrapie i pasie przednim za które się wziąłem od razu papierkiem wodnym ;p
Całkowity koszt naprawy wyniesie mnie 40 zł za reflektor ;p i kilka godzin maskowania zadrapań ;p u gościa wyceniono straty na 2 tyś (połamany zderzak , klapa wgnieciona, profile w bagażniku pozałamywane, lampa stłuczona) ja uderzyłem tylko prawym okularem co mnie zaszokowało że pomimo skoncentrowania się całej masy trampka konstrukcja ani profile nie uległy załamaniu ;p

Kosiek (Rafał Kośka)
Gość
Wysłany: 2009-10-02, 07:22   

Sądzę, że możesz podziękować Fordowi za zderzaki. Gdyby to było auto ze zderzakiem niższym, bardziej sztywnym czy po prostu pustym pod spodem to u Ciebie nie skończyłoby się na zadrapaniach:]

Faktycznie duro jest sztywniejsze od stali i tak łatwo się nie odkształci (mówię tu o takich stłuczkach właśnie).

A zaradny kierowca forda ma szanse naprawić auto za sądzę około 600zł:D Jeśli będzie chciał:P
I przyznaj się co żeś zrobił, że mu w kufer chciałeś wejść:D

pieszczoh
Gość
Wysłany: 2009-10-02, 08:18   

chwila nie uwagi zagapienia a ze padało a trabi lubi poślizg ;p 2 sekundy i po zawodach :D wszystko przez to że w miejscu w którym on stał i czekał na zielone od X lat nigdy nie bylo tam sygnalizatora dopiero po kolizji okazało się że postawili ;/ ;p

Bartek Z.
Gość
Wysłany: 2009-10-02, 14:37   

Ale ładny okrągły stempelek mu zrobiłeś :)

Fajnie, że autko całe.

Pudzian
Gość
Wysłany: 2009-10-02, 17:32   

To teraz możesz śmiało po mieście śmigać każdy bedzie sie ciebie bał he he.. Ja tez kiedyś wyrwałem trabantem tylko ze w drewniany płot to tez tylko ramke straciłem Twarde te nasze samochody

pieszczoh
Gość
Wysłany: 2009-10-02, 18:13   

dzisiaj już lakier rzuciłem na nowo w poniedziałek złoże do kupy i będę mógł zapomnieć a u gościa jeszcze postępowanie w dokumentacji ubezpieczeniowej będzie trwało co najmniej z tydzień a już jest 4 dni od zdarzenia :D :D a gdzie jeszcze musi gość wysłać fordziaka do warsztatu nie wiadomo na ile ;p dopóki się nie rozbiłem nie wierzyłem w jego twardość ;p

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-10-04, 23:21   

a tam twarde. lekko jebniesz myślisz, że się nic nie stało, a potem drzwi się nie chcą ładnie zamknąć i szpary nierówne.

Piotr Kucharski (kuchar)
Gość
Wysłany: 2009-10-05, 10:28   

może i twarda ta Twoja tektura, ale jedyne, co mi przychodzi na myśl, to to, że narobiłeś komuś kłopotów, naraziłeś na stratę czasu i być może zdezorganizowałeś mu na jakiś czas życie. Marny powód do satysfakcji, a wstawianie do swojego komentarza znaczków ":D" jest mało dojrzałe. Rozważ możliwość korzystania z traba tylko wtedy gdy nie pada.

Wilu
Gość
Wysłany: 2009-10-05, 14:02   

Faktycznie, nie powinieneś się tak jarzyć. To nie wypada. Odkup winę przez samobiczowanie i wtedy wróć.

panmajor
Gość
Wysłany: 2009-10-07, 21:16   

Kuchar=100%racji w tym temacie.Polska to chyba jedyny taki kraj,gdzie poszkodowany w wypadku drogowym ma bardziej przejebane niż sprawca.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi