Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Emisja CO2
Autor Wiadomość
Matu
Gość
Wysłany: 2009-07-31, 16:56   

Witam. Niedługo zmieniam miejsce zamieszkania na nieco cieplejsze- Portugalia. Mam zamiar też sprowadzić tam Trabiego. W Portugali niestety, podatek drogowy placi sie od emisji spalin a dokłądniej od poziomu CO2. I teraz moje pytanie- Ile wynosi emisja CO2 w dobrze wyrególowanym 601? Czy jak ktoś będzie na przeglądzie mógłby zapytać gościa w stacji diagnostycznej jaka miał emisję? Dzięki wielkie za pomoc:)

Kędzior
Gość
Wysłany: 2009-07-31, 17:45   

myślę że zabraknie skali

magik
Gość
Wysłany: 2009-07-31, 17:54   

ee przeciez każdy diagnosta zna normę i wg niej ustawia. Powiedzmy "każdy"... :-) ale większość. to są jakieś małe wartości między 0,5- a 0,2 % jak się nie mylę.

Matu
Gość
Wysłany: 2009-07-31, 18:55   

Dzięki Magik. Wiesz może ile to jest w g/km? Na jakiejś Deutch stronie wyczytałem że 601 ma około 140 g/km co nie jest o dziwo złym wynikiem... tylko że to jest strona niemiecka a moja znajomość tegoż jezyka jest powiedzmy średnia:D

maxxx601
Gość
Wysłany: 2009-07-31, 20:41   

Myślę że emisja nie jest zła bo to mały, dość sprawny silnik. M.in. dla CO2 zmieniali gaźniki polecam więc najnowszy... o substancje szkodliwe to by się czepiali :D

Matu
Gość
Wysłany: 2009-07-31, 21:17   

No właśnie:) Czepiaja się tego CO2 a na tlenki siarki i inne dużo poważniejsze zanieczyszczenia to już uwagi nie zwracają:)

Hajs
Gość
Wysłany: 2009-07-31, 22:17   

Pończochę na wydech i juz masz filtr cząstek stałych :)

Lary601
Gość
Wysłany: 2009-08-01, 19:13   

Ja myślę że jak pojedziesz w Portugalii na stacje diagnostyczną to chłopaki się zawieszą i nie będą wiedzieli co z tobą zrobić:) Z tego co wiem to w Polsce już się zaczynają czepiać 2taktów bo nie mieszczą się w żadnych skalach.

GrzegorzG(Greg)
Gość
Wysłany: 2009-08-01, 19:43   

W Irlandi na przeglądzie jak przekroczysz dozwoloną emisje to masz jeszcze jedno podejście, potem to już tylko szrot zostaje. Oby w portugalii tak nie było.

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2009-08-03, 21:54   

Poj...na pseudo ekologia przez nią wszystkie prawdziwe auta wykonczą tylko pozostaną priusy których cudowne akumulatory bedą sie rozkładac z 1000 lat

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2009-08-08, 22:42   

czystość spalin:) w trabie nie powinna przekraczać wartości granicznej 4,5% ale jak to wygląda w praktyce to bywa różnie

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi