Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
czego to człowiek w paliwie nie znajdzie...
Autor Wiadomość
szkielu
Gość
Wysłany: 2009-01-12, 19:28   

filterek paliwa z trampka po okolo 500 km

http://www.photoblog.com/szkielu/2009/01/07/

i co to może być? coś z paliwa, ze zbiornika czy "zyczliwość" sąsiadów?

Kędzior
Gość
Wysłany: 2009-01-12, 20:22   

możliwe że to ze zbiornika, albo życzliwość bo to żywy piach :)

szkielu
Gość
Wysłany: 2009-01-12, 20:26   

trampka dawno nie plażowałem ;)

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2009-01-12, 20:48   

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bf72abfec002ba36.html
After 100 kilometry w aucie, które stało przez 5-10 lat :-)

Mac-601
Gość
Wysłany: 2009-01-12, 23:18   

To kontynuując ja kiedy odkręciłem bak paliwa i obróciłem do góry nogami dowiedziałem się że woziłem tam SZYSZKĘ! Nie mam pojęcia skąd sie tam znalazła, nawet nie chce tego sobie wyobrażać.

A co do filtra paliwa - (min. dla tego wykręcałem bak) w ciągu dwóch miesięcy wymieniałem filtr 4 razy (zawsze kupowałem nowe) gdyż filtry sie zatykały (nie wiem czym, bez takich widocznych efektów jak na zdjęciach) i paliwo nie spływało. Czyściłem kranik, bak, zbiornik opadowy, wymieniałem przewody paliwowe, rozbierałem komorę pływakową, odpowietrzenie komory pływakowej.. i nic - filtr nie przepuszczał paliwa. W końcu przedziurawiłem w piątym z kolei filtrze tą blaszkę i tak jeżdżę, wiem to jest desperacja ale nie mogę w nieskończoność wymieniać filtrów.

Kędzior
Gość
Wysłany: 2009-01-13, 00:00   

zły filtr założyłeś ;) Pewnie taki zwykły a powinieneś założyć np od mztki. Jest mały i nie powoduje takich utrudnień w przepływie paliwa. Te duże zapowietrzają się, a że niema pompki paliwa to tym sposobem się "zatykają". Albo założyć siateczkowy.

papieju
Gość
Wysłany: 2009-01-13, 07:40   

Albo zatankowałeś badziewie, albo ktoś Cię nie lubi. Ja bym w takiej sytuacji założył 2 filtry - jeden standardowo przed pompka paliwa, drugi przed odstojnikiem w gaźniku. Też jeżdżę na benzynowych oparach, nie mam w zbiorniku zwykle więcej niż 10l, ale czegoś takiego jako żyję nie widziałem. Chociaż znajomkowi dodali do wachy cukru i w ten sposób 601-ka straciła silnik. Uważaj, bo jak ktoś jest cwany to zamiast piachu doda 3 kostki cukru i pozamiatane, żaden filtr tego nie wyłapie.

szkielu
Gość
Wysłany: 2009-01-13, 09:52   

mam teraz 1 filtr przed pompką, odstojnik i drugi przed wejsciem do gaznika :) full wypas:) zbiornik z reguły pełen, instalacja LPG jest ale z pół roku silnik gazu nie widział :)

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2009-01-13, 17:33   

A co do filtra paliwa - (min. dla tego wykręcałem bak) w ciągu dwóch miesięcy wymieniałem filtr 4 razy (zawsze kupowałem nowe) gdyż filtry sie zatykały (nie wiem czym, bez takich widocznych efektów jak na zdjęciach) i paliwo nie spływało. Czyściłem kranik, bak, zbiornik opadowy, wymieniałem przewody paliwowe, rozbierałem komorę pływakową, odpowietrzenie komory pływakowej.. i nic - filtr nie przepuszczał paliwa. W końcu przedziurawiłem w piątym z kolei filtrze tą blaszkę i tak jeżdżę, wiem to jest desperacja ale nie mogę w nieskończoność wymieniać filtrów.

albo masz wodę w paliwie - filtr mi wody nie przepuszczał i się blokował jak tylko wode poczuł. A na dużym filtrze zwykłym też jeździłem zweitaktem i nic mu się nie działo - do czasu pojawienia się wody w paliwie ale to mi się tylko raz zdarzyło...

pinokio999
Gość
Wysłany: 2009-01-28, 17:46   

Co do (nie)życzliwych sąsiadów, proponuję korek paliła z kluczykiem założyć. Ja trabanta niedawno dostałem, i mam takie cudeńko xD

szkielu
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 14:42   

mam korek z kluczykiem :) i nawet działa :) ale to o niczym nie świadczy kluczyki to nie wszystko zobaczysz na zlotach :)

pinokio999
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 16:18   

ej, nie strasz proszę. zresztą najpierw go muszę doprowadzić do stanu zlotowego xD Nie ma ktoś trzech tysięcy zbędnych?? :P

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 17:37   

nie ma, ale ja mam cały pęk kluczyków trabantowych i do wlewu tez sie znajdą muahahaha :P

Czarny,M
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 17:52   

hah:D tu nikt nikogo nie straszy:D ale tak jest:D

szkielu
Gość
Wysłany: 2009-01-29, 18:41   

czasem to bywa miłe ;) jak znajdziesz cudzą flaszkę (albo siostrę - tu się rozmarzyłem) zamkniete w twoim trampku przez pijanego własciciela ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi