Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
kradziez klosza lampy 1,1
Autor Wiadomość
szkielu
Gość
Wysłany: 2004-08-29, 15:34   

Zostawiłem traba na 30 minut pod skansenem w Tokarni k. Kielc. Wróciłem i suprise niemiłe - ktoś sobie na pamiątke wziął nowiutki klosz prawej tylnej lampy. I tak sie zastanawiam - czy to właściciel malucha lub bmw odkręcił żeby do siebie dopasować czy teżjakiś miły członek rodziny trabanciarskiej? A że lampę odkręcono delikatnie i nie uszkadzając to dwóch pierwszych wykluczam. komentarz jak w opisie.

mefisto666
Gość
Wysłany: 2004-08-29, 16:57   

a moze ci po prostu odpadła ja ostatnio mało cio nie zgubiłem przedniej :)

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2004-08-29, 17:28   

Za duży przypadek żeby odkręciły się 3 śruby na raz i klosz odpadł. A jakby się połamał to by śruby zostały... Może być, że odpadł, ale ja obstawiam raczej czyjeś chamstwo:(

Grzesiek N.
Gość
Wysłany: 2004-08-30, 07:55   

Może znajdziesz go na giełdzie?

Właściciel Trabanta to nie to samo co Trabanciarz.

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2004-08-31, 15:33   

tylna lampa trabanta jest przykrecana na 2 sruby!:-))))

tadzioduch
Gość
Wysłany: 2004-08-31, 16:01   

W 601 cala LAMPA panie Piotrze jest przykrecana na 3 sruby (3 nie widac, bo to odblysnik), a sam KLOSZ na 2 :P A w 1.1 tych srubkow jak nasral.
PS. czepiac sie tez trza umiec tylko po co.. :) a dla Szkiela wspolczucia wyrazy.

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2004-08-31, 19:25   

Kto się czego czepia? Ludzie - przeczytajcie jeszcze raz od początku wszystko i wtedy dopiero się mnie czepiajcie. A co do śrub - faktycznie dwie a nie trzy - pomyłka mała. A Szkielu ma 1.1. Więc co ma do tego lampa z zweitakta?

Grzesiek N.
Gość
Wysłany: 2004-08-31, 20:13   

Sprostowanie...
Chodziło mi o giełde motoryzacyjną... Tzn. jakiś buc mógł odkręcić klosz żeby go sprzedać na "bazarze", niekoniecznie musiał to być Trabanciarz.
Sorry, że się niejasno wyraziłem.
pozDDRawiam
GN

Qbs
Gość
Wysłany: 2004-08-31, 22:32   

W 601 cala LAMPA panie Piotrze jest przykrecana na 3 sruby (3 nie widac, bo to odblysnik)
?????
To tak w kwestji czepiania sie. Jesli chodzi o cala lampe w 601 to w jest ona przykrecana na 2 sruby do karoserii, jedna ta wyzej trzyma poza cala oprawą lampy, oprawki zarowek, a dolna czyli druga a nie trzecia, jest odblaskiem. Natomiast zgadzam sie klosz jest prztwierdzony dwiema srubami.
To prawda czepiac sie trzeba umiec ;-)
Pozdrawiam, Qbs =]

tadzioduch
Gość
Wysłany: 2004-09-01, 08:53   

Piotr S. - moja krotka wypowiedz (ktorej troche zaluje notabene) byla do drugiego Piotra. Tak wlasnie powstaja male wojenki, Szkielu pisze ze mu czesc do trabka za**li, ludzie albo swoja dezaprobate do tego czynu wyrazaja, albo przypuszczenia snuja co i jak, dlaczego, a nagle (w tym wypadku Piotr Czainski wyskakuje ze zdaniem o 2 srubach, ot tak, zeby cos napisac).. No a potem moj blad, bo kolejny krok zrobilem chcac go delikatnie skarcic:) - swoja droga bez urazy.
Qbs - racja..poniekad. bo czepiajac sie dalej (czego nie zrobie) mozna by bylo rozpatrzyc jeszcze definicje samej lampy, srub mocujacych do karoserii i klosza.

oto jak dwie/trzy sruby potrafia na forum nabruzdzic ;). wstyd mi za to i opuszczam watek.
pozdrowienia dla tych z kloszami 1.1, 601, tradycyjnymi, bialymi i popekanymi.

Qbs
Gość
Wysłany: 2004-09-01, 09:36   

Ja bardzo przepraszam i wiecej nie bede, postanawiem sie poprawic i wiecej nie grzeszyc, ale sam przyznasz ze sam sie czepiac zaczoles, wiec postanowilem jednak wyprowadzic Cie z błędu, ale juz nie bede, przepraszam i nie czepiajmy sie juz bo tu ma byc milo prawda.
Szczerze zaluje i pozdrawiam wszystkim, nawet tych co sa w bledzie, przecz z czepianiem, Qbs =]

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2004-09-01, 14:15   

A ja się czepię teraz sam siebie że tak szybko dałem się przekonać - bo kurde są trzy śruby:)

szkielu
Gość
Wysłany: 2004-09-01, 15:24   

jedną lampą tyle zamieszania wywołałem...niemal wojnę dwuśróbowców z trój śrubowcami. Dzięki wielki dla Kristoffa zwanego Kaśkiem za użyczenie klosza zapasowego....

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-09-01, 15:26   

W moim Trabie jakis %$#%^%^$% przy parkowaniu zbil klosz cofania i zbiegl z miejsca zdarzenia :(

Kristoff zwany Kaśkiem
Gość
Wysłany: 2004-09-01, 17:20   

Ja juz nie mam takiego problemu bo mam biale od 601:) ale musze zaspawac sruby zeby ich nie ukrali bo klosze takie tanie nie sa...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi