Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[rejestracja] Trabant 600
Autor Wiadomość
Poznaniak
Gość
Wysłany: 2004-07-30, 13:39   

Witam zadzwonił do mnie koles ze chce sprzedac TRABIEGO 600 stan nienajgorszy,
jest jeden tylko problem ze ten samochod jest wyrejestrowany!!!!Posiada ktos papiery do Trabanta 600??
Pozdrawiam

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-07-30, 22:01   

przeczytaj temat o weteranie szos - czy jest zniżka w pzu tam na koncu jest wszystko wyjaśnione (a ja tu nie napisze, żeby nie namieszać)

a papierów na 600 nie kupisz.

qba_601
Gość
Wysłany: 2004-08-30, 22:03   

za ile chce go sprzedac ??
pozatym nie kombinuj z przebijaniem numerow tylko idz do rzeczoznawcy z PZMotu i pogadaj z nim
bo na podstawie przeczenia z pzmotu mozna zarejestrowac wyrejestrowany pojazd szczegolnie kiedy ma wiecej niz 25 lat

Sikor
Gość
Wysłany: 2004-08-31, 11:24   

Z tego co wiem wyrejestrowany pojazd mozna zarejestrować z powrotem, po prostu spisujesz umowe, z ostanim właścicielem, który go wyrejestrował idziesz z nim do jego wydziału komuny i bierzesz zaświaedczenie że był on faktycznym ostatnim posiadaczem teog pojazdu.... Na 100 % nie wiem, ale tak to chyba wygląda....

Narwaniec
Gość
Wysłany: 2004-08-31, 11:35   

miałem taką sytuacje i wiem że wszystko można legalnie załatwić pod warunkiem że masz dowód rejestracyjny.Kiedyś za dawnych dobrych czasów kiedy to nie trzeba było oddawać samochodu na złom tylko stał on sobie w ogródku,w dowodzie wbijali pieczątke że jest wyrejestrowany,lub ucinali róg.Taki pojazd w dniu dzisiejszym bez problemu możne zarejestrować.Wystarczy udać się do wydziału komunikacji i tam dadzą pozwolenie czasowe na okres kilku dni(np4)aby zrobić temu pojazdowi badanie techniczne.potem procedura jak z każdym samochodem,miesiąc na sprawdzenie danych i normalny dowód.koszty takie same jak przy rejestracji normalnego samochodu.a papierów raczej nie kupisz.ja zastosowałbym się do rady Qby.może rzeczoznawca stwierdzi że taki pojazd istnieje,potem trzeba sprawdzić jego pochodzenie i legalność,następnie zapewne nadać mu nowe numery i wtedy może z niego coś będzie..oby..

brzydal
Gość
Wysłany: 2004-09-01, 13:55   

handel samymi dokumentami jest nielegalny, przebijanie numerów tez.... pamietajcie o tym piszac takie rzeczy na forum.... (Grzesiek co TY na to)
A w wydziale komunikacji mogą być jeszcze dodatkowe klopoty w zwiazku z tym ze jest to cfajtakt.... a jesli chcesz sie dowiedziec jak to zrobic odezwij sie na prv... mam pewiem pomysł...

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-09-01, 21:52   

nie ma żadnych problemów z tym że to zweitakt. auto stare to auto stare i nie ma żadnych dyskusji.sam mam 600tkę z papierami z odciętym rogiem i wpisem "kasacja". ja się tam cieszę, bo na czas remontu nie mam opłat, a potem po prostu rozpoczynam procedurę ponownej rejestracji auta mającego pow.25 lat.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi