|
!!HALO ŁÓDŹ!! |
| Autor |
Wiadomość |
JOHNEK
Gość
|
Wysłany: 2008-10-03, 09:42
|
|
|
Halo Łódź halo Łódź!!
Powiedzcie mi kto u Was prócz Xsiedza chce zoorganizować zlot Trabanta?? Siedziałem dziś o 8 na necie jak poczytałem jak wasze miasto Motoryzacyjnie się rozwija to aż mi się miło zrobiło... Może jednak skusił by się ktoś i zrobił zlot w samej Łodzi widać, że miasto by pomogło i wsparło taką inwestycje a macie możliwości jak nie wiele miast Polskich!! QBS ty masz potencjał z całej ekipy nie poddajesz się wiem to bardzo dobrze bo jako jeden z nie wielu ze stałej ekipy Uć przybyłeś na Gniezno by dzielnie reprezentować!! Pomyśl może byś zebrał ekipe i byście zrobili coś... Wasz wiceprezydent widze, że ma duży wpływ i motoryzacja go motywuje do działania!! Trzymam za Was kciuki i zazdroszcze możliwości... |
|
|
|
 |
machoony
Gość
|
|
|
|
 |
Bochen
Gość
|
Wysłany: 2008-10-03, 10:43
|
|
|
| troche atrakcji nie mamy. ostatni tor kartingowy w lodzi zburzyli i postawili jakąś halę. myslelismy w tamtym roku z qbsem o zreaktywowaniu trabimanii, nawet za noclegiem lazilismy. ale potem nadeszła sesja i pomysł poszedł w odstawke. |
|
|
|
 |
JOHNEK
Gość
|
Wysłany: 2008-10-03, 15:31
|
|
|
To powiem Tobie tak bochen... Łódź @!#$... jeździłem tam do Was i wiesz o tym dobrze:P i żaden tor kartingowy czy inne goowno nie będzie dobre na nowy zlot bo tego już masa jest... Gniezno ma stado ogierów-gdzie masa ludzi szaleje.Można spacerować ble ble ble...zwiedzić 1stolnice:P Poznań-tor i fajne spokojne miejsce nad jeziorkiem. Aleksandrów hm... spokój i fajny uliczny wyścig:) bieszczady- no klimat goorski kolejka wiecej nie wiem nie bylem... Xsiedza zlot-cyzli rejony lodzi wawy itp... no to juz dla mnie nie zlot trabantowy ale tez ma swoj klimat rok temu bylo fajnie w tym roku juz miejsce mnie zniechecilo... Krakow nie wiem nie bylem ale widac jest dobrym ciekawym zlotem... a wy powinniscie dac cos od siebie... macie zajebiste centrum ktore zwie sie manufaktura!! zagadac o wiazd na manufakture i o zajebisty pokaz... miejsce jest stare plus to ze wyremontowane i zrobione na lale... trabant stare auto plus we wiekszosci masa serca by byl swietny... juz macie cos na poczatek do tego... no macie mozliwosci od miasta mysle ze nie bylo by problemu zalatwic ulice policje pogotowie i zrobic male szol... robcie bo cos ostatnio zloty kruszeja:( mam nadzieje ze bydgoszcz pokaze klase:) licze na nich i licze na was...
Autor: machoony (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) (wyślij wiadomość prywatną)
Data: 2008-10-03 10:51:32
do pracy rodacy :) |
|
|
|
 |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2008-10-05, 14:32
|
|
|
mało wiesz o łodzi johnek...
wjazd do manufki - prawie nierealny... od dwóch lat staram sie zrobić zjazd komunistyczny tam i warunki są makabryczne... co i nnego impreza promocyjna jakiejś firmy np. autotraper czyli dealer jeepa i dodga w łodzi wydał kupe kasy żeby zorganizować impreze na terenie manufki...
my tej kasy nie mamy a ze sponsorami... no cóż jak jest każdy widzi :(
miasto? tzn np urząd miasta? nie zezwolili na wjazd na piotrkowską bo a) po przecznicach piotrkowskiej jeżdzi komunikacja miejska i parada zakłócila by rozkłady jazdy (paranoja bo przez korki sa opóźnienia rzędu nawet 45 min.) b) ekologia - trabanty kopcą, śmierdzą i psują wizerunek piotrkowskiej...
noclegi w okolicach łodzi też nie należą do atutów regionu...
nie to że nie można nic zrobić ale po dwóch trabimaniach zorganizowanych za starej ekipy rządzącej, która była dużo bardziej przychylna takim dzialaniom, i dwóch próbach zorganizowania centralnego zjazdu pojazdów komunistycznych w łodzi wiem, że to wymaga dużej pomysłowości, ogromnej ilości czasu i to niestety w godzinach pracy urzędów czyli również w godzinach zajęć na studiach lub wykonywanej pracy, pleców jakiś (a to niewielu ma - ja mam za małe- kto mnie widział wie że chudy z natury jestem...) więc to nie takie hop-siup
ale... gdyby ktoś chciał kierowniczo pociągnąć temat służe wszelką pomocą i doświadczeniem... |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-10-05, 20:26
|
|
|
| ale johnek wez no konkretniej powiedz w jaki sposob sie to motoryzacyjne rozwijanie przejawia? bo ja nic o rozwoju nie slyszalem/czytalem. |
|
|
|
 |
JOHNEK
Gość
|
Wysłany: 2008-10-05, 21:25
|
|
|
| hm np rajdy nielegalne zostaly podpromowane i dofinansowane przez miasto!! np street miejski czy drift miejski... to juz sporo!! skoro zgadaja sie na takie cos to naprawde spor!! Qbs wiesz o co mi chodzi. Co wy z tym zrobicie wasza sprawa ale mysle ze miasto weszlo by w old schoolowa promocje:)bo w przeciwienstwie do Gniezna wasze miasto wchodzi w dobra promocje a nasi kosciol, fontanny i inne nie potrzebne pierdoly |
|
|
|
 |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2008-10-05, 22:43
|
|
|
johnek u nas też kościół rządzi - właśnie dziś odsłonięto i poświęcono pomnik-fontannę św faustyny gdzie samej aparatury do wody jest za kilkaset tysięcy zł :(
a jeśli chodzi o akcje z miastem - to trzeba mieć plecy albo kasę inaczej się nie da - jak załatwiałem żeby przy paradzie piotrkowską zamknęli nam na 10min skrzyżowanie z al. piłsudskiego żeby cała kolumna wyjechała to sie nie dało bo nie, a jak sie dwie firmy łódzkie wzięły za orkiestre pomocy to na cały dzień zamknęli całą jedną strone aleji i można było... |
|
|
|
 |
Bochen
Gość
|
Wysłany: 2008-10-05, 23:13
|
|
|
| wez nie porównuj wielkiej orkiestry do zlotu smierdzących aut z plastiku |
|
|
|
 |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2008-10-06, 09:16
|
|
|
nie porównuję tylko dałem przykład że z plecami i kasą wszystko w łodzi zrobisz - bez nie chcą nawet wysłuchać propozycji...
była kasa i zamknęli jedną z główny arterii miasta dla allegro power, były plecy i ilus-tam-lecie autofana z tvp3 odbyło sie w manufce...
a mi postawili np. warunek (jeden z wielu) żeby zrobić w zlot w manufakturze - wjeżdzamy na rynek manufaktury o 7:00 - zjeżdzamy o 21-wszej i żadnych jazd między tymi godzinami... na rynek bo wydzielić placu z parkingu na to żebysmy sie zaprezentowali francuzi rządzący manufką nie zezwalają i nic nie dają zdjęcia zrobione przeze mnie pokazujące że w godzinach 9:00 - 17:00 kiedy moglibyśmy coś tam robić parkingi są conajmniej pustawe - nie i koniec
wyobrażasz sobie pobudke zlotowiczów o 6:00 żeby zdążyć wjechać na 7-dmą na rynek?
drift w łodzi odbywa się dlatego, że zajął sie tym automobilklub i maja wtyki w urzędzie miasta - ale niestety zlot komunistów ich nie interesuje (no chyba że jako zlot zabytkowych ale wtedy odpadają wszelkie trabant 1.6, spojlerki, cud-malowanki, germastajle i ratstajle itd)
zlotem trabantów gdy robiłem trabimanię też nie byli zainteresowani...
w małych miastach jest łatwiej tyle że możliwości też maja mniejsze ale chociaż chcą - w sochaczewie więcej zainteresowania i pomocy uzyskałem przy II CZKP niż we wszystkie trabimanie w łodzi... |
|
|
|
 |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2008-10-06, 14:15
|
|
|
| ten drift to porażka.wiecej nie bedzie.nie zgodzi sie juz miasto na to |