Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupic czy nie kupić???
Autor Wiadomość
Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-05-12, 20:37   

Witam
Znalazłem sobie Zewitakta do kompletu. Rok 90, od dwóch lat nie jeżdżony. Ogólnie dosyć mocno nielubiany przez osiedlową młodzież... Brak gumek w listwach ozdobnych, stłuczone kierunki i lewa lampa, urwany zderzak lusterko i takie tam pierdoły. Podobno odstawiony bo skończyło się OC. Przeglądu oczywiście tez nie ma... Progi się rozpadają, ale podłoga i reszta zdrowe. Lakier syf... Ogólnie części trochę mam z remontu mojego Polo. Właściciel ceni toto 280 zł. Brać???

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-05-12, 20:45   

tak.

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-05-12, 20:47   

nie.

Fasol
Gość
Wysłany: 2008-05-12, 20:49   

lepiej kup tego http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4915804
cena przystępna :)

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-05-12, 20:57   

Polo to ja już mam:P Teraz przyszedł czas na prawdziwszego Traba. Zastanawia mnie głównie silnik po dwóch latach stania... Wilgoć i brak ruchu nie wpływa dobrze na cylindry.

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-05-12, 21:26   

z tego co opisujesz to jakies pruchno bez przyszlosci. odradzam.

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-05-12, 21:39   

Jak chce Ci się grzebać i masz do tegow arunki to tak... Ale myślę za samo zrobienie w nim progów i innych rzeczy które bedziesz musiał kupic/zrobić w warsztacie to kupisz coś lepszego... Ale każdego traba warto ratować...

Wilu
Gość
Wysłany: 2008-05-12, 22:01   

Trudno ocenić stan tego auta na podstawie paru linijek tekstu, ale jestem przekonany, że nie warto kupować za niską cenę gówna i później rzeźbić w nim bez końca. Marnowanie pieniędzy i czasu. Lepiej dorzucić parę stówek i wziać auto od dziadka, który jeździł nim na ryby. Może nawet dostaniesz za darmo podrywkę, jak ja?

grzybcio
Gość
Wysłany: 2008-05-12, 23:30   

Moim skromnym zdaniem powinieneś brać bo nie ma nic przyjemniejszego jak popołudniowa przejażdżka własnoręcznie uratowanym odnowionym wozidłem!! tym bardziej że jest to trabant! a jeżeli chcesz zweitakta jako drugi samochód to tym bardziej możesz go sobie robić i dłubać przy nim przez dłuższy czas!!

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-05-13, 15:52   

Postaram się wrzucić foto. Temat progów przerabiałemn już w swojej polówce, mam tez trochę częci jak lampy, klamki i takie tam. Chyba go wezmę. Pytanie z a 100 punktów. Jak się wziąść z odpalanie tego cuda po przestoju??? Nowy aku to oczywista oczywistość, ale jak z resztą? Wlać mu więcej oleju do mieszanki? Jeśli oczywiście będzie chciał zakręcić

warcab
Gość
Wysłany: 2008-05-13, 17:01   

wlej mu oleju troche w cylindry jak długo stał

grzybcio
Gość
Wysłany: 2008-05-13, 21:01   

wiesz co ja ostatnio odpalałem zweitakta po 5 letniej przerwie!! wlej mu trochę zwykłej mieszanki (takiej jak do baku, do każdego cylindra) około 1 nakrętka z mixolu na oba cylindry!! i tak jak zawsze ssanie i pali prawie od kopa jak chcesz to mogę Ci podesłać filmiki z tego odpalania;];]

i powodzenia z odnawianiem;]

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2008-05-14, 07:12   

Ja odpalalem dwutakta po 8 latach stania i wystarczyło benzyne wymienic, takze nie skazujmy od razu silnika na smierc.

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2008-05-14, 07:42   

za tą kase to moim zdaniem się nie opłaca. ale jak i tak chcialbys go sobie dłubać to nie robi Ci to różnicy.

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-05-14, 09:09   

http://pl.youtube.com/watch?v=_eQWTYJ-qP8

65 po jakichs 6 a moze i wiecej latach stania. mixol w cylindry dobra sprawa. najpierw nalej oleju w cylindry i pokrec chwile dmuchawą w jedną i w drugą strone. potem wacha, albo jak nie chce pierdziec to nalej ekstrakcyjnej w cylindry.
i wio

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi