|
Do admina. |
| Autor |
Wiadomość |
Lokata
Gość
|
Wysłany: 2008-04-19, 18:48
|
|
|
Skoro kolega Q chce robić porządek na forum to niechaj tak będzie. Przyszpilił temat jednego Śląskiego spotkania (z datą 30 marca) i teraz tam mamy pisać i informować się o wszystkich innych spotach na Śląsku. Nie wiem co złego jest w zakładaniu nowych tematów o spotkaniu grillu czy ognisku. Jest to część zlotowo-towarzyska i to tego służy. Myślę że tworzenie stałych tematów odnośnie spotkań może spowodować że osoby z poza regionu nie przyjadą na spotkanie gdzieś indziej, bo komu będzie się chciało śledzić wszystkie posty z przed kilku miesięcy żeby się dowiedzieć co nowego. Może dobrze będzie jak będziemy się informować o spotach tak jak do tej pory. O spotkaniach dowiedzą się wszyscy, a nie jakieś dzielenie na regiony.
I nie będzie potrzeby zamykania tematów bez wiedzy jego autorów.
Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku.
"Ludzkie słowo ostre jak miecz nie rani, tylko uczy." |
|
|
|
 |
Bross
Gość
|
Wysłany: 2008-04-19, 20:02
|
|
|
Masz racje Lokata - np mi sie niechce śledzić tematów wole nowe daty - wtedy łatwiej i szubciej zobacze ze jest spot Nietylko na śląsku.
stały temat o spocie to debilizm - niech jest poo staremu nowy spot nowy temat!!! |
|
|
|
 |
machoony
Gość
|
Wysłany: 2008-04-19, 22:22
|
|
|
panie admin. teraz to sie dopiero zrobił bałagan. zbyt duzo podpietych tematów robi wiekszy burdel niz nie podpiecie kilku z nich.......
w którym jedna ze stron tego stosunku ma możliwość w sposób trwały i uprawniony narzucania własnej woli drugiej stronie, nawet pomimo jej oporu, i ma środki zapewniające kontrolę tego postępowania;
to jest moc, która trzeba odpowiednie stosowac :) |
|
|
|
 |
Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
|
Wysłany: 2008-04-19, 22:31
|
|
|
Myślę że tworzenie stałych tematów odnośnie spotkań może spowodować że osoby z poza regionu nie przyjadą na spotkanie
I ja się zgodze, zwłaszcza że mimo że ledziny są w woj śląskim są dość blisko krakowa...i co informawać o jednym spotkaniu w temacie kraków i temacie śląsk?
Tak z innej beczki wtrące...cała strona CT jest już mocno nie aktualna, a sam jej wygląd jest mocno archaiczny, czy są jakiekolwiek działania żeby odświerzyć i uaktualnić strone?? |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2008-04-19, 23:44
|
|
|
tak. wnuq zbiera na ładniejszy monitor :)
laptopa |
|
|
|
 |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2008-04-20, 14:36
|
|
|
| zgadzam sie z przedmówcami Q zdejmij to :) |
|
|
|
 |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2008-04-20, 19:33
|
|
|
jak chcecie tak macie...
tak jak już wcześniej napisałem czekam na każdą krytykę tego co dzieje się na forum.Co do strony i forum to woooolno powstaje strona i forum.Brakuje nam funduszy i klubowiczów.
Dzięki za krytykę |
|
|
|
 |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2008-04-20, 19:40
|
|
|
| Dlaczego brakuje klubowiczów? ( o fundusze nie pytam bo z tym zawsze jest problem ;P ) |
|
|
|
 |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2008-04-20, 19:47
|
|
|
bo jest składka 50pln....od tego trzeba zacząć...
a Ty jesteś klubowiczem?Bo jeśli nie to odpowiedz sobie na pytanie dlaczego |
|
|
|
 |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2008-04-21, 14:36
|
|
|
| Bo jest składka 50pln - jest i odpowiedź ;) |
|
|
|
 |
mitek
Gość
|
Wysłany: 2008-04-22, 00:57
|
|
|
| ok ja jestem w takim razie ciekaw jakie pieniądze idą na utrzymanie serwera? jakiego rozmiaru jest serwer 50 zł składka roczna od klubowiczów to wcale nie mało. Hosting strony to jest w najgorszym razie 200zł rocznie w jakiejś firmie internetowej. kto i ile w takim razie bierze kasy za tworzenie strony. Sory ale strona CT nie poraża ani silnikiem graficznym ani bardzo duża ilością danych. Najszybsza tez nie jest a podejrzewam że nie przekracza 500 odwiedzin dziennie. tworzenie tekstów w html też nie zabiera zasobów serwera Jeśli ktoś wymaga tych 50zł to proszę o wskazanie kosztów i celów na które pójdą te pieniądze. To może dam, bo jak na razie nie widzę uzasadnienia dla kwoty 50zł. Koszty na pewno są, ale jakie? na co? |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2008-04-22, 09:08
|
|
|
Oto kalulacja:
50 złotych - 22% VAT = 39 PLN - 19% podatek dochodowy = 31,59 PLN - 12% podatek od darowizny = 27,80 PLN - 7% podatek drogowy = 25,85 PLN - utrzymanie serwera, utrzymanie domeny = 20,85 - mixol różowy orlenowski dla Admina = 7,85 PLN - fundusz reprezentacyjny (butelka wina i piwo) = -0.25 PLN
Wyszło, że do całego tego interesu jeszcze trzeba dopłacać!!!!! |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2008-04-22, 09:45
|
|
|
Kolego mitek Wiesz ile kosztuje zrobienie takiej strony przez Jakąś firme jak ty to nazywasz??
Jak byś zauwazył niejest to strona zerznięta z gotowców tylko zrobiona od podstaw przez gościa który niewiąza to złotówki... bo robił to w czasach niedy jeszcze niebyło składek:)
Serwer tez przez te lata utrzymywał w większości za własne pieniądze.
A przeciez działalność klubu nie ogranicza sie tylko do utrzymywania strony:)
Tak więc skoro wyliczasz ze utrzymanie i twozenie strony jest takie tanie to moze przeniesiemy serwer do twojego domu i ty sie bedziesz bawił w hosting za darmo przez 5 lat, Az ktoregoś pięknego dnia ujzysz na forum takiego posta jak twoj... |
|
|
|
 |
machoony
Gość
|
Wysłany: 2008-04-22, 10:37
|
|
|
ile miejsca potrzeba na ta strone?
ile placicie za serwer?
na co przeznaczana jest reszta składek? |
|
|
|
 |
warcab
Gość
|
Wysłany: 2008-04-22, 14:06
|
|
|
teraz jest dobrze:)
ale tak pozatym to zeby nie bylo takich jazd jakteraz fajnie jakby był jakis plan wydatkow, albo co robi sie za to kase ze skaldek
bo w sumie 50 zeta rocznie nie duzo, ale sam nie daje pomimo ze trabika mam bo najzwyklej w swiecie lubie wiedziec na co daje i co sie z tymi pieniedzmi dzieje, pommimo ze chcailbym placic skladki to ten nei jasny proceder mnie zniecheca pewnie jak wielu innych
przez to nie daje na caritas:P
wtedy obyloby sie bez roznych domyslow
pozdro
warcab |
|
|
|
 |
|
|