|
Kupiłem Trabanta! |
| Autor |
Wiadomość |
Mateusz "Szychol
Gość
|
Wysłany: 2004-05-18, 05:59
|
|
|
Od 17 Maja 2004 r stałem się posiadaczem, Trabanta 601 (chyba)S. Kupiłem go za 150 PLN z padnietym silnikiem, i po lekkiej powodzi.W środku jest rtrochę błocka, i kurzy stał przez 3 lata. Gdy umyłem jest bardzo ładny.Jest niebieski, z czarnym dachem z dwoam białymi psakami a po bokach ma wykonczenia w granacie, czasem przymka tez trochę czewieni i zołtego. Silnik, to prawdobodbnie brak akumulatora(całkiem zepsuty a gość myślał ze sprawny) i jeszcze swicie, narazie gospodarz doprowadza mi go do stanu zeby jezdził, a w wakacje ja go doprowadze zeby jakoś wyglądał w środku.i teraz juz mama pytania:D
1.Powiedzcie mi wszystko czego powinienem wiedziec o Trabantach, z racji tego ze nic nie wiem.
2.Jak otworzyc dzrzwi od strony pasażera??
3.Jak się obsługuje skrzynię biegów:D??
PozDDRawaim ,szycholec wraz z Trabem |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2004-05-18, 06:26
|
|
|
Gratuluje zakupu.
Z drzwiami po tak długim postoju moga być problemy, a szczególnie z zamkami i zawiasami. Trzeba próbować otworzyc na siłę.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-05-18, 06:35
|
|
|
jooo Mateuszu niezle, nareszcie co??!!
Z tymi drzwiami to może być tak że nie otworzyłeś takiego małego "dzyndzelka" który sie na nich znajduje-jakby co to musisz go do góry przesynąć.
a biegi:1 w dół 2 wgóre 3 do siebie i w dół 4 do siebie i w góre:))-banal co? w wsteczny musisz pożądnie wcisnąć klamke w położeniu luz i przekręcić w dół..
Powodzenia i duużo radosci z jazdy |
|
|
|
 |
TrabiManiak
Gość
|
Wysłany: 2004-05-18, 13:54
|
|
|
No gratuluje....Moze i ja doczekam sie swojej ukochanej 601 :)....
A co do biegow to Blaz ma racje szybciutko sie nauczysz bo to banal...
Jako ze niemam Twojego meila to pisz...na kaczorek_wow@interia.pl a ja przesle Ci rysuneczek jak obslugiwac skrzynie :)
PozDDRo |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2004-05-18, 15:37
|
|
|
| a co do informacji nt traba - przeczytaj całe forum od początku do końca i będziesz mógł robić doktorat z trabantów.O ile Twoja psychika przetrzyma pewne tematy...:/ |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2004-05-18, 16:54
|
|
|
Gratuluje zakupu choc jeszcze dluga droga przez Toba.
A najwiecej o Trabancie sie nauczysz siedzac przy nim. Nie ma lepszego nauczyciela |
|
|
|
 |
grzybcio
Gość
|
Wysłany: 2004-05-18, 16:58
|
|
|
| dokładnie tak, rób i jeździj nim z sercem to wiele ułatwia!!! |
|
|
|
 |
Pająk
Gość
|
Wysłany: 2004-05-18, 17:03
|
|
|
| ...i miej dużo czasu, cierpliwości i pieniędzy :] |
|
|
|
 |
MaxXx
Gość
|
Wysłany: 2004-05-18, 18:55
|
|
|
Jeszcze jeden urato(wy)wany Trabi :) gratuluję i życzę wytrwałości, biegi tak jak w jakimś kadecie czy vw ze wstecznym koło 1 tylko odwrócone o 90st. w prawo :D
...troszke skomplikowane |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-05-19, 15:09
|
|
|
życze powodzenia i cierpliwości :))
DDR |
|
|
|
 |
Sandmann
Gość
|
Wysłany: 2004-05-19, 19:04
|
|
|
| Gratulacje! |
|
|
|
 |
Pedros
Gość
|
Wysłany: 2004-05-20, 17:29
|
|
|
| Gratulacje Mateusz jestem szczęśliwy że zobaczę twoje cacko w sobote nie mogę sie doczekać |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-05-20, 19:37
|
|
|
| panowie wiem ze emocje są duze ja też tak mialem ale bądżcie rozsądni!! nie szalejcie!! brawura zawsze zle wychodzi w połączeniu z emocjami:))) miłej zabawy.. |
|
|
|
 |
Alan
Gość
|
Wysłany: 2004-05-20, 20:04
|
|
|
GRATULACJE! Dbaj o niego, a zobaczysz że Ci się odwdzięczy tym, że wszędzie Cię dowiezie. To auto ma duszę
Co do biegów, to tak jak koledzy wyżej pisali. Różni się tylko tym od np. Syreny, że nie trzeba (i nie należy) ich przełączać "całą łapą na chama", tylko delikatnie i z wyczuciem palcami: nie wchodzi, to nie na siłę! Jak dojdziesz do wprawy, to i małym palcem włączysz z 3 na 4 - bo tak lekko biegi chodzą chyba tylko w Trabancie.
Jak mogę doradzić coś od siebie co do sposobu zmiany biegów (tak tak, koledzy - też miałem kiedyś 601), to za dźwignię (przy zmianie) chwytaj palcami prawej dłoni zwróconej wewnętrzną stroną w górę (oprócz włączania jedynki i wstecznego) - wtedy masz najlepsze czucie w palcach jak chodzą biegi; technika sprawdzona ponad 20-letnim jeżdżeniem 601. Próbowałem włączać kiedyś tak jak u innych widziałem (łapiąc dźwignię tak jak kij) i to nie to, nie ma wyczucia. |
|
|
|
 |
Muerto
Gość
|
Wysłany: 2004-05-22, 07:20
|
|
|
| Gratulacje:) A jat też ostatnio kupiłem - 05.05.04r. - zielonom kombice:) |