Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy można i jak zarejestrować pojazd
Autor Wiadomość
Wojciech Bukowski
Gość
Wysłany: 2007-10-03, 17:49   

Czy mógłby ktoś zorientowany napisać czy można zarejestrować trabiego który ma aktualne oc i przegląd od gościa na którego nie jest zarejestrowany trabant? (osoba posiada umowe + opłaconą skarbówke - podpisaną z kolesiem widniejącym w dowodzie). Jak można zarejestrować bez kar to jakie dokumenty mam od niego wziąśc na co zwrócić uwagę i jak należy napisać umowe. Oraz jakie dokumenty do rejestracji trza wziąśc.
wiem że są podobne tematy ale nie mam czasu ich szukać - sorka jeśli kogoś uraziłem tym postem xD
gg 2662748

Sikor
Gość
Wysłany: 2007-10-03, 17:58   

Piszesz umowę, na gościa od którego bierzesz i zabierasz poprzednią umową oraz ozywizda dowód rejestracyjny. Opłacasz skarbówkę i idziesz ze wszystkimi papierami do WK. Nie ma prawa być problemów - sprawdzono empirycznie.

MarkusM
Gość
Wysłany: 2007-10-03, 19:09   

Piszesz umowę kupna - sprzedaży z gościem od którego bierzesz traba (ten na którego nie jest zarejestrowany). Idziesz z tą umową do skarbówki opłacić - raczej powinno być zwolnienie od podatku. Potem bierzesz tą umowę, umowę drugą zawartą między tym gościem a właścicielem, dowód rejestracyjny, zaświadczenie o badaniu technicznym (auto musi mieć ważne badanie techniczne co najmniej na miesiąc do przodu) i tablice rejestracyjne jeżeli są w trabie stare czarne albo trab jest z innego województwa lub rejonu. I to wszystko ma wystarczyć - sam w ten sposób niedawo przerejestrowywałem traba 601 (bo kupiłem kolejnego :-) ), z tą tylko różnicą że u mnie było jeszcze 2 poprzednich właścicieli, a w dowodzie była matka 2 właściciela (nieżyjąca). I dało rade przerejestrować chociaż trochę zachodu było, ale warto bo trab praktycznie 100% oryginał.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w urzędach.

P.S. Tylko nie wiem jak z ubezpieczeniem wygląda sprawa. Przypilnuj sobie żebyć czasem nie musiał płacić dodatkowej kasy za jakieś niedopatrzenia lub przeoczenia.

Pozdrówka :-)

Wojciech Bukowski
Gość
Wysłany: 2007-10-03, 19:23   

hehe no to zbieram hajs i pewnie kupie niedługo 1 wóz : ) dzieki , w razie pytań bedę pisał , moze z dopływem grosiwa dołącze do clubu. Jeszcze raz dziekuje za pomoc :*

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi