|
Zobaczcie co chce zrobic z Trabantem |
| Autor |
Wiadomość |
Artur Bogucki
Gość
|
Wysłany: 2007-09-02, 19:44
|
|
|
Witam
Chce zrobic tuning Trabanta - ponizej link do sciagniecia pliku PDF z mojego serwera z pogladowym rysunkiem - projektem.
http://www.epoka.fr.pl/trabi_artiego.pdf
Calosc bedzie malowana w moro (zestawu kolorow jeszcze nie wybralem), w srodku tapicerka takze w moro o lekko jasniejszej kolorystyce.
Z przodu i z tylu zrobione beda zderzaki rurowe z siatkami na lampy. Po bokach wzdluz podwozia zrobione beda rury z blacha ryflowana jak czasami podnozki w autach terenowych. Calosc tych bajerow malowana na najciemniejszy kolor z moro farbami proszkowo.
Na lato bedzie sciagany dach i zakladana siatka maskujaca na stelazu.
Na bierzaco bede informowal o postepie prac - jezeli Was to interesuje.
Na razie zbieram materialy - musze zrobic progi ktore juz mam, wymienic pare rzeczy na nowe jak np popekane klosze tylnych lamp.
Mam tez pelna oferte na materialy moro do tapicerki - ze wszystkich firm, ktore produkuja lub importuja takie tkaniny. Naprawde nie jest to drogie - do kilkunastu zl za metr biezacy w szerokosci 150-160 cm.
Mysle, ze wyjdzie tuning bardzo fajnie.
Dlatego pytalem o rysunki trabiego w poprzednim poscie by dac auto do roboty z dokladnymi projektami tego co chce zrobic.
Pozdrawiam
Artur Opole |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2007-09-02, 23:08
|
|
|
| ostatni projekt najlepszy, tylko bez tego zwierzaka na drzwiach. |
|
|
|
 |
Artur Bogucki
Gość
|
Wysłany: 2007-09-03, 05:46
|
|
|
Dziekuje - rozmieszczenie lat i kolorystyka zostanie dobrana jak wybiore w koncu kolor tapicerki z tkanin, ktore dostalem z calej Polski. Nie wiem tylko czy znajde lakiernika samochodowego, ktory podejmie sie takiego malowania.
Najpierw i tak musze zrobic progi, polatac wydech i zobaczyc co Trabiemu dolega jeszcze w podwoziu.
Pozdrawiam
Artur Bogucki
Opole |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2007-09-08, 00:00
|
|
|
| Mi się marzył Trabi w biało czarny kamuflaż... |
|
|
|
 |
Wojtek K
Gość
|
Wysłany: 2007-09-08, 08:05
|
|
|
Niezły jest ten środkowy.
Auto pomaluj samemu - farby też samemu pomieszaj - na 3 części matu jedna część połysku - efekt murowany
A żeby deseń był odpowiedni a i faktura stylowa, wałeczek w dłoń. I nie zaklejaj taśmą do malowania poszczególnych "mazów" - od wałka wyjdzie ciekawa granica |
|
|
|
 |
shardac
Gość
|
Wysłany: 2007-09-10, 12:01
|
|
|
Tak kwestii moro i nie-moro. Akurat na to jestem strasznie wrazliwy.
Moro to stary polski kamuflaz wycofany z WP po nadejściu Pantery 93 (choć pałatki, plecaki i jakieś dorbaizgi cały czas są w użytku i na składach - najczęściej w razie wojny dla rezerwizstów). Każdy inny wzór na mundurach i pojazdach wojskowych to KAMUFLAŻ!
Tu można znaleźć wiele kamugflaży z całego świata. |
|
|
|
 |
|
|