Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
różowy smutek
Autor Wiadomość
kasia
Gość
Wysłany: 2007-06-08, 21:13   

witam, od 4rech lat jezdze swoim trabantem, ktory od kiedy zostal przemalowany na rozowo wzbudza duzo usmiechu i radosci przechodniow i przejezdzajacych obok innych samochodow..w wlasciwie wzbudzal.. do wczorajszej nocy. pod moim blokiem na bronowicach jakas banda urzadzila sobie zabawe, przeniosla moj samochod i wepchnela go w plot w poblizu urywajac przy okazji tablice rejestracyjne, wybieraczki, antene radiowa i kierynkowskaz.. rano obudzila mnie policja..
jest mi przykro i moze dlatego chcialam sie podzielic z kims, kto byc moze zrozumie to co czuje bardziej niz bezduszny pan policjant, ktory z przymruzeniem oka spisal moje zeznania..

darqs
Gość
Wysłany: 2007-06-08, 21:41   

Szczerze ci współczuję bo wyczulony jestem na chamstwo i głupotę. Chyba każdy z nas obawia się tego że pewnego dnia wyjdzie przywitać się z bolidem a tu ... i ręce opadają :(
Jeżeli potrzebujesz jakiejś części to daj znać, może akurat posiadam albo wiem kto by miał nadmiar.

uszy do góry, będzie jeździł :)

Goofy
Gość
Wysłany: 2007-06-09, 09:47   

Ech..dlaczego glupota tak bardzo czepia się Trabantów...szczere współczucia...

ale dokładnie, jak wyżej - będzie żył :)

Sebastian Kias
Gość
Wysłany: 2007-06-09, 09:54   

Ręce bym poucinał takim łebkom.... Ponownie bezsilna złość.... Mi wyrwali parę dni temu znaczek z maski śrubokrętem i wiem co czujesz,choć moja strata jest niczym w porównaniu z twoją...ale ja zawsze się pocieszam że mogło być gorzej..
Wyrazy współczucia..

kasia
Gość
Wysłany: 2007-06-09, 10:49   

dziekuje za slowa otuchy. dzis juz jest lepiej. przyszly lusterka, przyszla antena, tablice zostaly odklepane. licze, ze to jednorazowy zart, a nie jakas wieksza akcja, bo moj samochod wrazliwy jest.. pieknego dnia :)

wartborgini
Gość
Wysłany: 2007-06-10, 00:03   

niestety, chamstwo spore, ale z drugiej strony takie właśnie auta są najbardziej podatne na tego typu wybryki.
Z innej strony patrząc to dobrze że padło na trabanta a nie na jakieś audi czy volvo warte 500x więcej, bo straty były by niewspółmierne. Tym też napewno kierowali się sprawcy, bo gdyby tak użądzili jakieś lepsze auto, to by się do końca życia jeden z drugim nie wypłacił, jak by go złapali, a i policja by pewno takiego kolesia złapała bez większych problemów, a w przypadku trabanta nawet jak by go złapali, choć starać się nie będą, to pewno sędzia stwierdzi znikomą szkodliwość społeczną, ulgę dla środowiska ;) no i może właściciel kupi sobie (wreszcie) nowsze auto...

Niestety, takie są uroki niemania garażu...

Misio601
Gość
Wysłany: 2007-06-10, 10:31   

Szczere wyrazy współczucia.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-06-10, 12:21   

Mimo że boli zgodzę się z Wartborginim... Jak się ukradnie pączka to sumienie mniej boli niż jakby się zaiwaniło całego tira pączków...
Chołota podchmielona zapewne upatrzyła sobie w ich mniemaniu zabawkę, którą się można bezkarnie pobawić. Gdyby te matoły miały choć kszty rozumu wiedziałyby, że być może za takim różowym kartonikiem kryją się emocje uczucia - nawet jeśli nie kasa. Za nieposzanowanie cudzej wartości dawałbym do dwóch lat pozbawienia wolności. Albo możliwość strzelania do każdego kto wlezie na mój teren lub moje zabawki przewraca...

kasia
Gość
Wysłany: 2007-06-10, 18:13   

tak wlasnie to wyglada.. sumienie tego, ktory kradnie z pewnoscia boli mniej przy jednym paczku, niz tirze.. ale jest taka ladna reklama "ten samochod jest dla mnie wiecej wart, niz na to wyglada.."

fasol
Gość
Wysłany: 2007-06-10, 18:24   

Kasiu szczerze ci współczuje odnośnie autka...Ale nic na wandali nie poradzimy.Tylko zastanawia mnie jedno.. co oni widzą w takich starszawych wozach,żę ich nie szanują? Przedstawie swoją sytuacje. Mieszkam w Warszawie,Osiedle mam odgrodzone.Niby jest ochrona ale tylko od 20 zamykają bramy... Na miejscach parkingowych stoją w kolejności: Audi,Tico,Renault,Mój Trabi oraz Lanos... i teraz pytanie: Czemu gnoje akurat wybrali Trabanta? Na szczęście nie doznałem żadnych uszkodzeń bo w pore się zoorientowałęm co się dzieje. Jedynie ślady butów na klapie od bagażnika. To naprawdę przykre,że człowiek wkłada serce i prace (nie mowiąc o pieniądzach bo to mało istotne) a ktos tego poprostu nie szanuje. Na takich ludzi nie ma wytłumaczenia !!

pozDDRawiam !

wartborgini
Gość
Wysłany: 2007-06-10, 19:27   

powód jest prosty - trabant jest inny.
Tak jak niektórzy nie trawią np gejów tak inni nie trawią trabanta...
Różnica jest taka sama

fasol
Gość
Wysłany: 2007-06-10, 19:37   

a mi się wydaję,że z punktu widzenia wandala:Lepiej kopnąć w Trabanta bo rzadko który ma teraz alarm... Więc gdy ktos ma zszargane nerwy to lepiej je skonczyć na trabancie Ot co...

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2007-06-10, 23:18   

No wartborgini ma racje jednak to racja. co do sytuacji juz chyba w innym temacie sie tez wypowiadałem ale powiem tak :) Raz że w takich przypadkach powinno sie traktować w kategorii auto a nie trabant i jeżeli policjant nie ma zdroworozsądkowego podejścia i jest głupim krawężnikiem, który musi spełnić obowiązki służbowe a na hasło że to trabant pewno gdzieś tam sie śmieje bo kto wie czy za gnoja sam tak nie robił a potem dostał olśnienia, to trzeba mu to wyperswadować (sierżanci na ogół są już mądrzejsi) że powinien traktować ogłoszenie poważnie bo równie dobrze to może być twoja pasja a za rogiem stoi twój mercedes zarejestrowany na mamę (od taki kaprys) i jak padnie na merola to będą zapiedzielać aż znajdą (chociaż kto ich tam wie) Pomijając jednak fakt że oni nie dość że beststronni z zawodu to jednak ślepi... (przyczyny różne :)) W związku ze spontanicznymi wnioskami okazuje sie że na nich jednak nie możemy liczyć mimo próby tworzenia państwa policyjnego. Więc licząc na siebie jednak dobrze być znanym na dzielnicy w pozytywnym tego słowa znaczeniu i lepiej żeby ktoś miał wobec ciebie zobowiązanie niż ty wobec niego... a meneli mieć na "cześć" co by też kojarzyli że jednak człowiek a nie anonim. W we własnym zakresie ja również proponowałbym być przeczulonym i stawiać auto w miejscach nie będądych piwnymi ścieżkami bądź jedyną drogą do nocnego wodopoju. kolejna sugestia to jednak ten alarm czy cóś w tym stylu chcociaż to działa w dwie strony bo są tez tacy którzy z racji genianlności chcą udowodnić innym znajomym że są trabanty które mają alarmy i one działają... więc tu interpretacja własna. Opierając sie o własne doświadczenia powiem tak. Jestem przeczulony w tym temacie i moje rozwiązanie jest takie że stawiam auto akurat w takim miejscu gdzie są kamery, 10 metrów obok jest dwóch strażników przez całą dobę i staram sie też żeby oni mnie poznawali jakoś to do tego mam alarm który jednak włącza sie jak ktoś już ewidentnie majstruje.... Auta nie widzę ale pewno usłysze i co najlepsze to skutkuje bo jak narazie jest wszystko okiej i nie że spokojna dzielnica bo akurat minionej nocy spędziłem wieczór na balkonie obserwując jak grupki 40osobowe wymieniały swoje poglądy na temat lokalnych klubów piłkarskich i każdy miał co raz to bardziej dosadne argumenty i dowody rzeczowe hehe a policja jak zwykle też tylko udawała że pracuje to powiem że nazbyt duża przezorność daje rade co też porponuje... Jest w tym sens bo naszych jednak nie kradną... no chyba że na zlecenie jakiegoś niemca :) w końcu my mamy 2/3 ich samochodów którymi teraz jeździć powinni :)) No to pozdro I jeszcze słowo dotyczące podchmielonych. Nikogo nie osądzam ale na zlotach też już widzielśmy popis braku szacunku dla innego auta a przecież sami trabanciarze....

Asia & Andrzej
Gość
Wysłany: 2007-06-10, 23:34   

No wlasnie Voo Doo sami "swoi"a potrafia krasc na jednym spocie....To dopiero sztuka...

Alan
Gość
Wysłany: 2007-06-11, 18:32   

Kasiu, współczuję. Cóż... zyjemy w takim "Wesołym kraju", gdzie stare samochody traktowane sa jak coś co można zniszczyć, a nowe sie kradnie. Nic, tylko się wynieść z tego chorego kraju.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi