Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Parking dla niepełnosprawnych
Autor Wiadomość
Butcher
Gość
Wysłany: 2007-05-24, 22:41   

Witam,
mam pytanie. Nie powinno się parkować na miejscach dla niepełnosprawnych - to wiadomo. Ale szłyszałem, że to tylko dobra wola kierowców i nie ma takiego przymusu.

Czy to prawda? Czy można dostać mandat?

Oczywiście jestem za takimi miejscami! Nigdy na takich nie staję, ale tutaj chodzi o sąsiada-cwaniaka, który mimo, że nic mu nie dolega załatwił sobie znaczek inwalidy oraz miejsce na parkingu z takim znakiem.

Na osiedlu wszyscy prowadzą bój o miejsce (jak to w blokach), a on ma "swoje".

A jak ktos mu zajmie "jego" miejsce, to zostawia karteczke za wycieraczka "jak panu nie wstyd"...

Jendrej
Gość
Wysłany: 2007-05-25, 11:31   

niestety nie odp na to pytanie ale bardzo mi sie podobaja napisy
'czy naprawde chcialbys byc na moim miejscu'

mnie osobiscie to rusza...
ale wiadomix ze sa ludzie i pedaly ( nie obrazajac homosexualistow )

Butcher
Gość
Wysłany: 2007-05-28, 13:53   

proponuję czytać ze zrozumieniem...

Otóż nigdy w życiu nie stanąłem na miejscu dla inwalidów. W tym wypadku sprawa wygląda inaczej. Sąsiad, który wygląda na zdrowego załatwił sobie taką naklejkę i jej zdecydowanie NADUŻYWA. Przez co cierpią PRAWIDZIWI niepełnosprawni.

Dlatego chcę mu robić na złość... Na znaku nakleić karteczkę "Parking dla pozorantów" etc... No i zastanawia mnie właśnie, czy jak zajmę to miejsce, to czy mogę dostać za to mandat...

mateusz
Gość
Wysłany: 2007-05-28, 15:34   

To co robi Twój sąsiad można nazwać zwykłym kurestwem. Tylko pamiętaj, że musisz mieć pewność, iż ten człowiek na pewno nie jest inwalidą, bo wtedy dopiero mogło by być niemiło.

Jendrej
Gość
Wysłany: 2007-05-28, 20:09   

a kto ci napisal ze ty stajesz?

Bartosz Sokołow
Gość
Wysłany: 2007-05-29, 10:07   

Dlatego chcę mu robić na złość...

Zalatw sobie znaczek niepelnosprawnego i stan na jego miejscu :)

pozdr

jacenty
Gość
Wysłany: 2007-05-30, 16:36   

Sąsiad, który wygląda na zdrowego załatwił sobie taką naklejkęale wcale nie trzeba byc sprawnym inaczej zeby legalnie dostac,naklejke na szybę,karte parkingową dla niepelnosprawnych, czy koperte przed domem.Wystarczy ze jeden z domownikow jest inwalidą z dysfunkcją ruchu,wtedy jako opiekun może ten zestaw dostac

Majkel Qlig
Gość
Wysłany: 2007-06-16, 22:24   

Chciałbym dodać, że sama naklejka nie upoważnia do niczego... Jest bezwartościowym śmieciem na szybie. Upoważnienie do parkowania na miejscach dla niepełnosprawnych daje TYLKO niebieska plakietka z logo UE ( taki prostokącik, umieszczany pod szybą, na desce rozdzielczej )
Za samo zajmowanie miejsca przez osoby nieuprawnione należy się mandat ( chyba do 300 zł, ale pewny nie jestem. 100 to norma ) + 1 punkt karny.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi