|
Ostrzeżenia i bany na IP, wprowadzić? |
| Autor |
Wiadomość |
Kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2006-11-05, 10:25
|
|
|
Witam. Pytanie do forumowiczów i adminów:
1. Czy wprowadzenie niewymazywalnych ostrzeżeń za łamanie regulaminu i zasad netykiety byłoby dobrym krokiem?
2. Czy po przekroczeniu liczby dopuszczalnych ostrzeżeń ban na IP byłby dobrym rozwiązaniem?
1. TAK
2. TAK |
|
|
|
 |
PJ4cK
Gość
|
Wysłany: 2006-11-05, 10:46
|
|
|
1. Jasne
2. A jak ktoś ma Neo to sobie może IP zmienić :D. Wtedy to się chyba daje bana na numer sieciówki ale ja to się nie znam :).
Ale skąd ten wątek w ogóle? |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-11-05, 11:15
|
|
|
| 2x tak :) |
|
|
|
 |
Syl
Gość
|
Wysłany: 2006-11-05, 12:15
|
|
|
1 - można, ale po co?
2 - blokada na IP jest zupełnie bez sensu, bo nadzwyczaj łatwo tę niedogodność obejść.
A z innej beczki - co Ty się tak wszystkiego czepiasz, Kuzyn? Mnie na przykład irytuje to, że na trabantowym forum najbardziej panoszą się osoby mało związane z głównym tematem. |
|
|
|
 |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2006-11-05, 13:39
|
|
|
uwazam, że to nic nie zmieni ale jeśli zdłao by egzamin to;
1 TAK
2 TAK
A z innej beczki - co Ty się tak wszystkiego czepiasz, Kuzyn? Mnie na przykład irytuje to, że na trabantowym forum najbardziej panoszą się osoby mało związane z głównym tematem.
nie trzeba mieć trabanta aby być trabanciarzem |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2006-11-05, 13:56
|
|
|
| nie wiem czemu ale domyślam sie że to o mnie chodzi :D |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2006-11-05, 14:05
|
|
|
Mnie na przykład irytuje to, że na trabantowym forum najbardziej panoszą się osoby mało związane z głównym tematem.
To ja sobie może już pójdę....:P |
|
|
|
 |
Kasiekpolo
Gość
|
Wysłany: 2006-11-05, 19:39
|
|
|
| To ja tez ide narazie:) |
|
|
|
 |
Prorok601
Gość
|
Wysłany: 2006-11-05, 20:44
|
|
|
ja tu stane w obronie Szanownego Pana Kuzyna, który Trabanciarzem to jest, a przynajmniej byl w pionierskich czasach :) pamietam... zimowy belchatow... letni belchatow.... plonące 353 pare łądnych latek temu, takie tam
takze uwazam ze uwaga Pana Syla jest tu niebardzo na miejscu...
a do wprowadzania nadmiaru zasad i obostrzen jestem nastawiony raczej sceptycznie..
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Rafał Kośka
Gość
|
Wysłany: 2006-11-05, 20:47
|
|
|
Mam niejasne wrażenie, że Syl jest kobietą:)
A tak poza tym to jeśli będzie skuteczne, to może okazać się dobre. |
|
|
|
 |
Wojtek K
Gość
|
Wysłany: 2006-11-05, 21:17
|
|
|
nie trzeba mieć trabanta aby być trabanciarzem
Wystarczy tylko ten wizerunek zbudować. Nie klawiaturą i myszką, chowając się za blokadami, ale łapami i światopoglądem. I nie raz, kiedyś tam, ale cały czas. I to zdaje się miała na myśli moja żona. |
|
|
|
 |
Daniel "Muffi
Gość
|
Wysłany: 2006-11-06, 14:10
|
|
|
1. Blokada na ip jest bez sensu. Nie zda egzaminu nie tylko przez to ze wiekszosc dostepow ma dynamiczne. Po drugie wiele ISP oferuje wewnetrzne ip a w sieci widzimy tylko router. Blokada ip routera uwala całą sieć z dostępu do forum.
2. Ostrzeżenia są możliwe przypisane do identyfikatora. Da się to zrobić, ale .... Docelowo strona internetowa CT i forum mam być mocno związana z członkostwem w klubie (czy jako członek czy sympatyk, mniejsza z tym teraz). Będą identyfikatory do logowania sie na główna strone jak i do forum. Wtedy można będzie podjąć jakieś kroki w celu kar i wniosków.
- możliwe jest wprowadzenie weryfikacji przy zapisywaniu na forum. tzn wypełniasz formularz i władze klubu czy administrator po weryfikacji klikają (TAK TO NIE JEST *****, MOŻĘ FORUMOWAĆ).
TO TYLE |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2006-11-06, 19:03
|
|
|
| A czy docelowo jest szansa, żeby forum przybrało postać bardziej... współczesną? W stylu GS lub miliona innych forum? Chodzi o możliwość powiadamiania, dostępności online, zaawansowanego profilu, [img][/img] i inne tego typu udogodnienia? |
|
|
|
 |
zielczi
Gość
|
Wysłany: 2006-11-06, 20:02
|
|
|
| ZBuK dobrze gada,w-(?)ogole mozna by odswierzyc cala strone! |