Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe...
Autor Wiadomość
Robert LIMES Chodnicki
Gość
Wysłany: 2004-01-27, 20:56   

Panowie...
wielka prosba pewnie nie tylko z mojej strony!!

pozakładajcie jakies prezerwatywy na wasze programy pocztowe bo siejecie syf ze asz niedobrze sie robi...
Nie ma tygodznia zeby jakies bardziewie nie docierało na moje kartoonowe konta, ale to co sie dzisiaj dzieje to juz apogeum.

Wiem ze jest teraz szczgólny wysyp jednago takiego robaczywego badziewia, i wirusy rozsyłaja sie same, ale to niestety nikogo nie usprawiedliwia.

ZATEM
mam dwie prosby...
1.
jak nie macie na stałe antywira to przynajmniej regularnie uzywajcie Skanera OnLine na stronie www.mks.com.pl
2.
bądźcie łaskawi powypieprzac mój adres z waszyk ksiazek nadawczych za co bede wdzieczny, bo przez kogos z was moge stracic wiele pracy!!!

z powazaniem...
z lekka wkur...
LIMES

KamiL_ON
Gość
Wysłany: 2004-01-27, 21:08   

Witam LIMES-iku....

Myślę, że przyjdę tutaj z pełni profesjonalną i wyczerpującą pomocą.

Otóż
Pod tym adresem
http://www.my-etrust.com/microsoft/
znajdziecie pakiet oprogramowania, który został przygotowany Przez firmę CA i Microsoft.

Pakiet ten składa się z :
Oprogramowania antywirusowego
Oprogramowania typu firewall

Licencja na pobrane oprogramowanie jest bezpłatna na 365 dni w pełni wydajnej pracy pakietu.

Do uzyskania klucza dostępowego jest niezbędne posiadnie adresu E-mail.

Oprogramowanie to może pracować zarówno w firmie jak i w domu.

I tym sposobem macie rozwiązane dwa nurtujące problemy:
Bezpieczeństwo danych przechowywanych w Waszych komputerach
Legalną wersję oprogramowania, którym się posługujecie...

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2004-01-27, 21:14   

Skąd ja to znam...
Tyle tylko że całe szczęście na cartonową pocztę chłamu nie dostaję. Ale na inne konto dostaję ok. 20 wiadomości, których nawet nie otwieram. A pewnie drugie tyle (jeśli nie więcej) jest zatrzymywane przez filtr.

Robert LIMES Chodnicki
Gość
Wysłany: 2004-01-27, 22:42   

wiec panowie..
kondoniki pozakładac i najwczesniej za rok cos sie moze komus wymsknac..

bo jak nie to... wy...przymy na giełdę :-) ))

warto temat potraktowac powaznie to potem nie bedzie ze taki duzy chłop a płacze jaki to był głupi :D

pozdro...

apropos..
Microsoft nieźle sobie wymyslił sposób na przykrycie wszystkich niepołatanych jeszcze baboli i dziur systemowych :D

Toudy
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 00:20   

na cartoonowym serwerze niestety tez brakuje jakiejs ochrony :(

robak
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 00:54   

The Bill Gates tez nawija na temat spamu. Coz... latanie OE chyba im tyle czasu ma zajac, bo twierdzi ze programy OpenSource (czyli w skrocie mowiac tworzone przez caly swiat) sa niebezpieczne blablabla, a tymczasem sam nie panuje nad swoimi. W innym artykule nawija ze zwalczy spam do 2006r., bo majkrosoft pracuje nad programami do tego. Rzecz w tym ze procmail i dodatkowe skrypty ktore to robia istnieja od ladnych kilku lat juz i dzialaja bardzo dobrze pod unixami/linuxami/bsdami i nijak sie to ma do filtrow z OE i innych zabezpieczen, a w polaczeniu z polspamem to ladna zabawka jest i malo kiedy przyjdzie smiec. do tego AVP dla linucha tez ladnie filtruje to. nie pamietam co jest na honda.pl, ale tez tam ladnie odfiltrowuje i spam i wirusy. co jak co panowie, ale proponuje zmiane programu pocztowego przynajmniej (o systemie nie wspolne :P)
najprosciej na The Bata pzrejsc, a trudniejsze zabawki to pine32, ale za to jakie sliczne :)

a wszystkim Wam polecam strone:

WWW.MICROSOFT.PL :DDDDDDDDD

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 07:49   

jak chcecie filtrowac spam to sciagnijcie sobie spamihilatora -> http://www.spamihilator.com ... ja go uzywam od wrzesnia i bardzo dobrze mu idzie .. jesli ktos bedzie zainteresowany to moge przeslac ustawiena slow kluczowych i filtru nauki -> tak zeby nie trzeba go bylo uczyc od nowa, tylko douczac .. ;)

limes:
a to co sie wczoraj dzialo i dzisiaj nadal to jest po prostu virus:
http://www.frazpc.pl/komentarz/9780-14

ja odebralem wczoraj z dwoch kont ponad 100 takich maili ... :(
Pozdrowienia!

Robert LIMES Chodnicki
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 09:25   

Pythonku... ;) doskonale wiem ze to wirus...

dlatego jeszcze raz apeluje o pozakładanie antywirów...

od wczoraj z piec razy cos sie przywlokło...

i pomysł co do zmiany programu pocztowego uwazam za drugą wazna sprawe...
wiekszośc tego scierwa pisana jest pod Outlooka i miedzy innymi dlatego od lat uzywam Netszkapy!!

ma ona np taka dobrą cechę, ze nie kolekcjonuje adresów e-mail...
inne programy szczególnie Outlook zbieraja wszystkie adresy z których odbywała sie jakakolwiek korespondencja w oddzielnej skrzynce adresowej..
a potem takie scierwo ma Hulaj Dusza!!!

i kolejny raz widzimy jak Microsoft przedobrzył :P

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 09:54   

limes:
ja sie przesiadlem nie tak dawno z netscape communicatora 4.8 na mozille (obecnie 1.5) jako klienta poczty + przegladarka ... do tego spamihilator i jest jak powinno byc ...
do ciebie sie przywleklo 5 razy? no to ja ci powiem ze do mnie juz dzisiaj 40 ... :(

http://www.mozilla.org ->> btw. mozilla tez ma mozliwosc oznaczania wiadomosci jako spam ...
Pozdrowienia!

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 10:03   

na cartoonowym serwerze jest ochrona maili programem mksvir

jezeli w zalaczniku jest virus to jest z wiadomosci wyrzucany

jezeli ktos ma zawirusowanego kompa to rozsyla badziew po osobach z ksiazki outlookowej, a wystarczy powiedziec "sio" outlookowi, ten program i tak jest kiepski

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 10:31   

no wlasnie ...
co do "sio" outlookowi - mozna zrobic to programem 98lite w systemach 98/me, lub XPlite w systemach 2000/xp ... jesli ktos chce to moge go podeslac na maila ... :)

aha ... tak mi sie wydaje ze ten virus generuje sobie po prostu adresy maila, na ktore sie rozsyla, bo o takich skrzynkach i serwerach z ktorych dostaje te maile - nawet nie slyszalem ... :)
Pozdrowienia!

Robert LIMES Chodnicki
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 13:31   

Python... ja nawet bardzo chce :)
bo szukałem tego swego czasu ale nie wpał mi w rece... odezwij sie do mnie po gg bo nie chce tu podawac bardziej pojemnego maila...

jeszcze ktos sobie dopisze i wiecej tego syfu zalicze ;)

tak mi sie wydaje ze ten virus generuje sobie po prostu adresy maila, na ktore sie rozsyla, bo o takich skrzynkach i serwerach z ktorych dostaje te maile - nawet nie slyszalem ... :)

a co ciekawsze...
mam wrazenie ze dodatkowo modyfikuje adres nadawyc podstawiając w to miejsce jakis przechwycony... raz ze trudniej wytropic..
dwa... kolejna taka akcja zatacza potem szersze kręgi... trzy... robi komus koło pióra bo równie dobrze ktos moze myslec ze takieścierwo przyszło np. ode mnie...

Daniel...
kasuje z Cartoonowej poczty maile z typowymi pełnymi załącznikami dla ostatniego z tych grasujących ścierw...
mam wrazenie ze MKS nie radzi sobie z tym zbyt dobrze...
nie chce mwic ze jest kiepski... o nie.. bo znajduje mase scierwa które potrafi rozłożyc np. NortonAntywirusa...!!!
Morze jeszcze nie ma tego w aktualnej bazie :(

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 13:43   

limes:
nie ma problemu co do gadu, tylko powiedz na ktory numer, bo na obu jestes offline .. :)

co do generowania:
np takie maile dostaje - jak wielu z was:
"VIRUS ALERT

Our content checker found
virus: Worm.Mydoom.A
in your email to the following recipient:
-> narcis@gower.pl

Please check your system for viruses,
or ask your system administrator to do so.

Delivery of the email was stopped!

For your reference, here are headers from your email:
------------------------- BEGIN HEADERS -----------------------------
Received: from xxx.pl (ksz166.ar.wroc.pl [156.17.183.166])
by gower.pl (Postfix) with ESMTP id 87B014E41B2
for ; Wed, 28 Jan 2004 12:30:46 +0100 (CET)
From: xxx@xxx.pl
To: narcis@gower.pl
Subject: test
Date: Wed, 28 Jan 2004 12:30:45 +0100
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed;
boundary="----=_NextPart_000_0014_69442DBB.0EF57422"
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Message-Id: <20040128113046.87B014E41B2@gower.pl>
-------------------------- END HEADERS ------------------------------"

czyli wszystko ladnie pieknie, tyle ze ja nie mam kompa we wrocku, ani takiego hosta ... :) ->>ksz166.ar.wroc.pl ... wiec wiesz - to jest na pewno generowane po prostu i tyle. .. :)

ale znalazlem sposob taki, ze w spamihilatorze (ktory dziala jak firewall na mailu - on pobiera poczte, a dopiero dalej przepuszcza to co ja chce) jest filtr zalacznikow .. no i oprocz stadardowych virusowych dodalem jeszcze .zipa ... zeby go nauczyc tych wirusowych ... :)
w koncu to dopiero dwa dni ... a na koncie juz mam dzisiaj 65 spamowirusow ... :)
Pozdrowienia!

Robert LIMES Chodnicki
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 14:22   

jestem na obu na czerwono...
bo inaczej człek by zyc nie miał kiedy :D

robi sie puk puk ;) i wszystko jasne...

Bobi
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 14:47   

www.avast.com - polecam !!!
W wersji "for home" calkowicie darmowy (rejestracja na stronce), spolszczony i do tego bardzo skuteczny. Znalazl mi syf, ktorego nie widzialy NAV 2003,2004 i MKS.

pozDDRo

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi