Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
RADY DLA FOTOGRAFA TRABANTA
Autor Wiadomość
ZBuK
Gość
Wysłany: 2006-09-24, 12:10   

Witajcie,

Chciałbym żebyście pomogli mi w znalezieniu optymalnej scenerii do fotografowania wypasionego trabanta.
Żadnych tam zielonych łąk, wierzb płaczących czy malw lub róż...
Raczej szukam zimnych scenerii - beton, wielki wiadukt, może jakaś wielka opuszczona hala?
Co o tym sądzicie?

Do przygotowania takiej sesji zapewne potrzeba miejsce gdzie można dojechać, kubeł z wodą, czernidło do opon, szmatki, pasty polerskie, płyny do mycia szyb itd - żeby trabant na zdjęciach lśnił i błyszczał.
Ponadto przyda się drabina do wykonania fotografii z góry. Będzie ona też pomocna, jeśli trzeba byłoby wdrapać się gdzieś.
Nie głupie byłoby posiadanie jakiś zajemocnych halogenów, którymi możnaby oświetlać auto dla uzyskania ciekawych światłocieni - tylko, że do tych potrzebaby źródła prądu, o które pod wiaduktem może być ciężko (agregat skombinować??)
Oczywiście potrzebny jest też aparat...

Czy moglibyście mi poradzić gdzie szukać takich scenerii, o których wspomniałem? Najlepiej z Krakowa, okolic, małopolska... Bo na wyjazd do Gdańska mnie nie stać czasowo, żeby sesję foto zrobić...
No i oczywiście jeśli macie jakieś inne wskazówki co do samej sesji iniezbędnych rekwiyztyów to chętnie posłucham, a i inni mogą się czegoś nauczyć :)

pozDDRawiam

trabiq14
Gość
Wysłany: 2006-09-24, 13:41   

Zbuku, radze ci odwiedzic strone Opuszczone i tam poszukac. Nie mowie zeby od razu jechac do Czarnobyla, ale konkretnie w TEJ galerii mozesz znalezc cos odpowiedniego dla siebie.
Pozdrawiam i zamawiam zdjecia na skrzyneczke :)
Trabiq

Łukasz Trzciński
Gość
Wysłany: 2006-10-17, 17:33   

Zagubiona autostrada pod Bolimowem (niestety to jest koło Skierniewic)

Jest to odcinek "Olimpijki" budowanej na olimpiadę w Moskwie w 1980 roku. Zaczęta i nieukończona

Jest kawałek asfaltu kilka "wolnostojących" wiaduktów, po prostu fajne klimaty

Vampirek
Gość
Wysłany: 2006-10-27, 21:27   

przedmowca dobrze gada :) zajefajne klimaty :) a jezeli chodzi o takie klimaty to ja mam niedaleko przebudowe najwiekszego skrzyzowania po wschodniej czesci wawy rozjazdy zjazdy niedokonczone wiadukty klimaty calkiem spoko :) budowlance by pozwolily wjechac a do tego jakis ciezki sprzet jest jeszcze taka fajna opuszczona cegielnia ale lipa bo jest niedaleko olsztyna ;p

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-10-30, 12:55   

fajnie by też było na jakimś szrocie z samymi trabantami, gdzie by stały stosy trabantów jeden na drugim a wśród nich ładny trabant nóweczka...

miedelnica
Gość
Wysłany: 2006-11-06, 20:38   

Sorry za dopięcie się do tematu ale mój trabancik niedawno przysłużył się jako element dekoracyjny. Wiem Zbuku że to nie klimat o jaki Ci chodziło, ale sesja jest sesja:) Robił ją gość z TVN-u i powiem że nie mogę się doczekać zdjęć, bo wiedział jak aparat trzymać. te 2 fotki to zdjęcia robione przez przypadek za plecami fotografa:

FOTO 1

FOTO 1

Zdjęcia od tego pana z TVN-u ponoć za miesiąc.

miedelnica
Gość
Wysłany: 2006-11-06, 20:39   

Sorry...

FOTO 2

zielczi
Gość
Wysłany: 2006-11-06, 20:42   

nie ma zadnej foty

miedelnica
Gość
Wysłany: 2006-11-06, 20:49