Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[bardzo OT] Uczelnie techniczne na Śląsku
Autor Wiadomość
Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2007-06-30, 12:52   

No więc stanąłem przed wyborem, co oprócz Politechniki Śląskiej polecacie?
Jest ktoś z bielskiej ATH albo Politechniki Częstochowskiej?
Chodzi o wydziały typu budowa maszyn, transport itd.
Dzięki i sorry za OT.

aparatos
Gość
Wysłany: 2007-07-01, 11:52   

TYLKO POL SL !! Naprawde polecam , ja jestem na polsl na MT na Mechanice i budowie maszyn , teraz specjalka : Automatyzacja i robotyzacjha procesow technol." Na ATH bym sie nie pchal , mam tam paru znajomych i im sie nie podoba , Czestowchowa ma zla renome wsrod pracodawcow . Ale nie wiem , bo nie studiowalem tam . Na MT jest w miare łatwo a wydzial ma dobra renome i latwo sie dostac , co do innych wydzialow na pol sl , to jak Cie cos interesuje - napisz na gg ( 4470337 )

ŻółtyTrabik
Gość
Wysłany: 2007-07-01, 13:17   

Tez mi sie wydaje ze nie ma co kombinowac, i jezeli uczelnia techniczna to tylko politechnika slaska (chodzi mi o uczelnie na slasku, bo wiadomo w skali kraju masz duzo wiekszy wybor).
Sam studiuje na wydziale transportu i jestem bardzo zadowolony. Wymagania tak jak na innych wydzialach, bez przesadnego gnebienia i gnojenia ludzi, a cieszy sie dobra opinia wsrod pracodawcow.
Moim zdaniem, lepiej obstawic kilka wydzialow na politechnice, niz kombinowac z kilkoma roznymi uczelniami.
No ale wiadomo, decyzja nalezy do Ciebie :).

Pozdrawiam

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2007-07-02, 08:18   

Dzieki dobrzy ludzie, o to chodziło. Politechnika to priorytet, miło wiedzieć że nie ma tam "gnębienia " ;]. Ale chyba jednak złoże jeszcze gdzieś jakbym sie na na ten Transport nie dostał (mam 52% rozsz.). Chociaż w informatorze przeczytałem że teraz dzienny transport na Pol. Śl. jest też w Bytomiu, więc jest więcej miejsc do obsadzenia.

ŻółtyTrabik
Gość
Wysłany: 2007-07-02, 09:19   

Zasada jest prosta, na polibude latwo sie dostac, ciut gorzej utrzymac ;) Z twoim wynikiem powinno byc wszystko ok.
Transport masz w bytomiu, bodajze w tychach itp, ale moim zdaniem najlepsze rozwiazanie to katowice, glowna siedziba wydzialu wiec i laboratoria dobrze wyposazone itp itd .
A z tym gnebieniem to czasami roznie bywa.. zalezy od wykladowcy ;) ale wiekszosc jest normalnych, ze sie tak wyraze ;).
Jakbys sie zdecydowal na ten kierunek to mozesz liczyc na moje sprawozdania z fizyki (oj w 2 semestrze sie dowiesz o co chodzi ;P ) plus takie tam rady itp ;)
Powodzenia podczas rekrutacji ;) Wierze ze w pazdzierniku dwa trabanty bedą staly przed wydzialem.. ;P
Pozdrawiam

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2007-07-02, 10:35   

Do Bytomia mam b. blisko ;]
Dzięki bardzo za wszystko - na Trabanciarzy jednak zawsze można liczyć.
P.S.
Jestem winien browara.

Goofy
Gość
Wysłany: 2007-07-02, 20:29   

Też bym polecił Politechniką Śląską :)

A tak przy okazji, zawsze chciałem o to zapytać, ilu Trabanciarzy jest na tej zacnej uczelni? :) Mam wrażenie że całkiem sporo ;)

pozddrawiam

P.S. Ja też jestem na Mechanice i Budowie Maszyn, tyle że na IŚiE ;)

ŻółtyTrabik
Gość
Wysłany: 2007-07-02, 20:43   

Tez mnie to ciekawilo ;). W katowicach w okolicach wydzialu transportu itp widzialem dwa trabanty: niebieski 1.1 z specyficznym wydechem oraz ostatnio granatowy 601 wydawalo mi sie ze kombi. No i maluch bodajze silesia team, ktory byl na fotkach z spotkania w zabrzu, niestety kierowcy nie udalo mi sie zidentyfikowac ;)

No i of course zolty 1.1 stojacy czesto tuz przed wejsciem, a co niech patrzą i podziwiają ;P ;P

Pozdro studenci polsl ;P

machoony
Gość
Wysłany: 2007-07-03, 00:59   

AiR na wydziale MT :)

Goofy
Gość
Wysłany: 2007-07-03, 15:41   

O, to już coś wiemy :) Ja kiedyś widywałem pod Budownictwem Traba w barwach red bulla, a teraz pod Górniczym fajne szare kombi w surowym wykonaniu na maksymalnej glebie :)
kto jeszcze sie ujawni? ;)

warcab
Gość
Wysłany: 2007-07-04, 22:34   

szare kombi na gliwickaich blachach???
to wiem kto Stachu pewnie
chyba z tego co wiem transport studiuje/-owal

a moze tak ogolnie z slaskich uczelni sie trabanciarze ujawnia???

ja, czyli warcab --> Śląska Akademia Medyczna, wyudział Zdrowia Publicznego, spejaslnosć ZP, od niedawna juz licencjusz:)

zdjecia trabika na zdjeciu

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi