|
trabant w wojsku |
| Autor |
Wiadomość |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2006-07-10, 09:58
|
|
|
witka
poszukuję wszelkich zdjęć, opisów itp... dotyczących trabantów używanych przez armię nrd (chyba poza nią w żadnej innej nie służył ale jeśli to też...). jeśli ktoś ma takie zdjęcia proszę o kontakt mejlowy lub wrzućcie link na forum
wdzięcznym będę za każdą pomoc...
postrofizga |
|
|
|
 |
eutyfronik
Gość
|
Wysłany: 2006-07-10, 10:38
|
|
|
Powitać!
Xiędzu, służyły w armii NRD ale też w armii zjednoczonych już Niemiec. Widziałem na Discovery program o niemieckich (poenerdowskich) MIGach 29, i po jednym z lotnisk Luftwaffe jeździły Trabanty Kubelwageny w maskowaniu zielono-oliwkowo-szarym. Miały na boku krzyże Luftwaffe.
Może w Węgierskiej armii służyły? Ale to tylko domyślam się.
Poszukam zdjęć. Tymczasem, Pozdrowić. |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-07-10, 16:31
|
|
|
hehe
ci zolnieze w trabie to chyba ci z tych no...kamikaze :P |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2006-07-10, 19:43
|
|
|
| Xiedzu na allegro gość sprzedaje kabrioleta wzorowanego na armijnego. moze sprobuj sie z nim skontakcić? |
|
|
|
 |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2006-07-11, 06:32
|
|
|
| dzięki za to ale zappomniałem dodać że szukam głównie zdjęć itp trabantów kombi (znaczy universal) w wojskowych barwach. wiem że były używane jako samochody łącznikowe ale na tym moja wiedza się kończy... dlatego liczę na szerokie grono forumowców |
|
|
|
 |
gonzo
Gość
|
Wysłany: 2006-07-11, 18:32
|
|
|
| zolnierze dzielnej armii nrd ukryci w swych pojazdach z kompozytów i włokien bawełnianych byli niewykrywalni dla zolnierzow armii przeciwnej;) |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2006-07-11, 18:39
|
|
|
| ówczesne radary i satelity nie były w stanie ich wyłapać. no chyba,zeby którys "zimny łokieć"praktykował |
|
|
|
 |
Mario Bros
Gość
|
Wysłany: 2006-07-12, 22:59
|
|
|
| ciekawe czy tam jakieś wyższe zawieszenie było?? te światła z tyłu... gdzie się podziały nasze a'la amerykańskie płetwy :) |
|
|
|
 |
Paweł Bross
Gość
|
Wysłany: 2006-07-14, 16:23
|
|
|
Tylko Jedna ale Zawsze Coś Fotka