|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
[1.1] Problem ze światłami |
| Autor |
Wiadomość |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2011-03-15, 19:26
|
|
|
siema!
Mam problem..
polega to na tym, że zamontowałem sobie reflektory z gładkimi szkłami... no i wiadomo, że uchwyty po doginałem i postojówki zrobiłem w ten sposób, że jeden kabel- co był do nich przypięty doczepiłem do jednego wyjscia na postojówkę, a z garnka wziąłem górny kabel i podłączyłem do drugiej końcówki z postojówki. i tak.. wszystko mi świeci, postojówki, normalne, a światła długie nie...
Polega to na tym, że jak mrugam tylko, to działają poprawnie, a jak włączę je na stałe, to lewa (od kierowcy) wszystko świeci, a prawa (od pasażera) gaśnie i świeci się tylko postojówka.
Przed wymianą reflektorów wszystko chodziło dobrze..., czy jest możliwość że coś ruszyłem/ skopałem??
Czekam na sugestie. oczywiście chodzi o Trabpolo. |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2011-03-15, 19:30
|
|
|
| Wszystko wyczyściłem- styki w garnkach itp. |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2011-03-15, 20:48
|
|
|
| Przy normalnym kloszu, uchwyt żarówek jest tez punktem masy. Dlatego do pozycji masz tylko jeden przewod - szaro czarny. W nowej lampie pewnie pozycja ma dwa styki konektorowe tak? Masa świateł jest na brązowym przewodzie i od niego pociągnij dodatkową masę do światła pozycyjnego. Szaro czarny w drugi konektor i musi działać |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2011-03-16, 13:40
|
|
|
Dzięki Dobrzyn odp.
Temat do zamknięcia. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|