Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] Hamulce tarczowe
Autor Wiadomość
Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2009-07-19, 00:09   

Pytanie bumerang które powraca przeczytałem od poczatku wszystkie posty zwiazane z pompą dwusekcyjną z 601.Większość twierdzi że po wyjęciu zaworka z sekcji przedniej czyli od hamulców tarczowych powinno wszystko działać.A tu lipa przed rozkreceniem pompa działa hamulce działają ale klocki obcierają bo ciśnienie nie schodzi z zacisków.Za radą wywaliłem zaworek o którym większość wspomina niestety pompa nie działa bez tego zaworka brak ciśnienia pedał idzie do podłogi po wsadzeniu zaworka pompa działa i jest ciśnienie.Więc jakim cudem to działa u was bez zaworka a umnie nie chce,niech mnie ktoś oświeci co jest grane.Próby odpowietrzenia pompy bez zaworka nie dały rezultatu bo zabrakło cisnienia z zaworkiem odpowietrzenie poszło bez problemu.

Michal M
Gość
Wysłany: 2009-08-26, 09:52   

Witam wszystkich. Ma ktoś może na zbyciu komplet takich adapterów?

magik
Gość
Wysłany: 2009-08-26, 10:26   

szukaj na allegro również w zakończonych a znajdziesz źródło

Kulka
Gość
Wysłany: 2009-08-26, 11:56   

a masz te "wyfrezowane" czy nie. Chodzi to miejsce gdzie przykręca się jarzmo co by podkładek nie trzeba było dawać.

machoony
Gość
Wysłany: 2009-08-26, 12:14   

niewiem. jeszcze ich nie rozpakowalem i narazie nie mam jak :) zapytaj ksyciora, od niego kupowalem (wyślij wiadomość prywatną)

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2009-08-26, 19:06   

Od Ksyciora jak kupowalem to byly 'wyfrezowane' najlepiej odrazu zabezpieczyc po kupnie jakas farba bo lubi szybko rdzewiec.

Kulka
Gość
Wysłany: 2009-08-28, 09:48   

heh też mam od niego i to są te z frezem. czyli ok.

jakość wykonania na prawdę spoko. jeden zestaw od niego już u nas jeździ i wszystko podchodzi jak trzeba.

Michal M
Gość
Wysłany: 2009-08-29, 11:55   

Ksycior napisał mi że ma kogoś kto takie adaptery może wykonać ale minimum dwa komplety. Ja jestem zdecydowany na jeden, jeśli ktoś jeszcze jest chętny niech da mi znać: mmitrus(małpa)gmail.com Cena kompletu to 110 pln.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-09-04, 21:16   

Odgrzewam. Ja mam z kolei taki problem że chce założyć tarcze z tyłu (przełożyć z przodu) no i teraz pytanie czy da się zrobić to na tarczach od traba (mowa cały czas o polo 1.1) i czy ktoś dorabia adaptery i jakie zaciski od czego bo ręczny musi być? Ktoś coś wie na temat i może pomóc?

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2010-09-04, 22:49   

Taniej,lepiej i bezpieczniej bedzie jak założysz od VW

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-09-04, 23:16   

Ale co założę od vw?? Zaciski czy tarcze? Z tego co pamiętam to zaciski były pod te same tarcze co od polówki, chodzi o średnicę tak więc w miarę możliwości tarcze bym zostawił ale że zaciski muszą być inne to się rozumie samo przez się. Tylko chodziło mi oto jakie adaptery i od czego zaciski. Bo jak domniemywam to adaptery te co do 601 bo w końcu 601 miała te same hamulce z przodu jaki i z tyłu, mam rację? Ale kwestia zacisku z cięgnem do ręcznego???

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2010-09-05, 00:18   

Trzeba dorobić adapter pod tarcze z VW i zakładasz tarcze piastę i zaciski z VW

Wiecej tutaj

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-09-05, 01:45   

A klamoty od czego podejdą tak konkretnie? Piasty nie można zostawić bo nie uśmiecha mi się zmiana rozstawu szpilek?

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2010-09-05, 02:08   

Od golfa 2 po przez pasaty po golfa 4
W trabie 1.1 jest rozstaw 4x98 a w VW 4x100 wiec żeby było jak bóg przykazał to albo śruby pływające albo nawiercić drugie otwory w tarczy.

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-09-05, 10:58   

A zestaw na tył z Fiata 125p,są tam tarcze 227 mm i jest to na 4x98,tylko można się zarazić wadą fiatów czyli zapiekającym słabo działającym ręcznym

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi