|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
Pochwale sie... |
| Autor |
Wiadomość |
Aleksander
Gość
|
Wysłany: 2006-01-06, 15:41
|
|
|
Nie wiem czemu mi się skojarzyły te wszystkie posty z kibolami :) np. 'nie ma innej drużyny na świecie poza Arką Gdynią/Lechem Poznań/Pipidówo Dolne' (nie obrażając fanów piłki nożnej, mówię tu o kibolach ;))
'Moja drużyna jest najlepsza, a jak ktoś sądzi inaczej niech wypi****a' :D hehehehe
a ja wiem, że jak zarobię, to kupię sobie albo toyote supre, albo dodge'a chargera z silnikiem HEMI. A jak tylko sie dorobie, to Forda Capri MK III. i co? i przez to nie jestem trabanciarzem? :) a własnie że jestem :D bo mojego Otto nie sprzedam :) |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2006-01-06, 16:49
|
|
|
| witam, jak czytam wasze kłutnie to mi sie smutno robi, bo to jest bez sensu. Przez malucha mają sie kłucić wszyscy trabanciarze?? Olejmy wszystko i zapomnijmy o tym temacie i żyjmy spowrotem jak dobra trabantowa rodzina:) Nie sprzeczajcie sie już więcej!!! |
|
|
|
 |
maxxx601
Gość
|
Wysłany: 2006-01-06, 18:11
|
|
|
To przez utożsamianie się z tym stylem życia. Nie moglem koło niesprawiedliwosci przejsc obojetnie. To, że smigajac po Bydzi slwie dobre imie Traba ma cos do rzeczy? Dziekuje. Pozdrawiam
Alekasnder, Wally - macie zdrowe podejście do sprawy ale poczytajcie dokładnie wszystko |
|
|
|
 |
skibob
Gość
|
Wysłany: 2006-01-06, 18:15
|
|
|
ja gdyby mial wszystko w dupie, i zwracal uwage tylko na siebie i pilnowal zeby tylko nie opuscic za nisko glowy zeby czasem nie byc gorszym od kogos innego(a nie daj boze od kogos kto jezdzi gorszym trabantem:() to tez bym panowal nad swoimi emocjami kamilu i jestes ostatnia osoba do ktorej ta sygnaturka o trabie pasuje-szkoda ze to pisze ale to niestety prawda! i jeszcze jedno... KMT upadlo tylko i wylacznie przez jedna osobe ktora zajela sie swoim trampkiem i reszte miala gdzies, nawet sobie nie wyobrazasz ilu nowych posiadaczy trabantow z bydgoszczy podjezdzalo na czwartkowe spotkania, i niestety musieli odjechac z niczym bo "niewiadomo" dlaczego spotkania sie nie odbywaly(tak dbasz o klubowiczow prezesie!?)...wydaje mi sie ze prezes mial w dupie klub i spotkania i ogladal jak mu traba robia...(no prawie)
dlatego coraz mniej osob zaczelo przyjezdzac a wielu juz nigdy tam nie przyjedzie bo to bezsensu...wysluchiwanie przechwalek paru "trabanciarzy".
szkoda ze tak sie stalo i doprowadziliscie to tego ze KMT bylo klubem bez perspektyw i stalo sie posmiewiskiem-"KMT klub dla starych dziadkow z wasem"(autentyczna wypowiedz)kiedys mi bylo przykro ze to ulyszalem, z reszta i tak nie skumasz...
niewazne i pisz sobie co chcesz- mam to w dupie i nie panuje nad swoimi emocjami i wogole niekulturalny jestem! a innych obserwatorow tego tematu przepraszam ze pisze to w takich okolicznosciach..."trabanciarzu" |
|
|
|
 |
KamiL_ON
Gość
|
Wysłany: 2006-01-06, 19:30
|
|
|
ja gdyby mial wszystko w dupie, i zwracal uwage tylko na siebie i pilnowal zeby tylko nie opuscic za nisko glowy zeby czasem nie byc gorszym od kogos innego(a nie daj boze od kogos kto jezdzi gorszym trabantem:() to tez bym panowal nad swoimi emocjami kamilu i jestes ostatnia osoba do ktorej ta sygnaturka o trabie pasuje-szkoda ze to pisze ale to niestety prawda! i jeszcze jedno...
""KMT upadlo tylko i wylacznie przez jedna osobe ktora zajela sie swoim trampkiem i reszte miala gdzies, nawet sobie nie wyobrazasz ilu nowych posiadaczy trabantow z bydgoszczy podjezdzalo na czwartkowe spotkania, i niestety musieli odjechac z niczym bo "niewiadomo" dlaczego spotkania sie nie odbywaly(tak dbasz o klubowiczow prezesie!?)...wydaje mi sie ze prezes mial w dupie klub i spotkania
Wojtku tak na marginesie to byłem dla Ciebie pełen podziwu, że tuż przed maturą chwyciłeś się za remont Trabanta. Chyba już nie pamiętasz kto Ciebie zachęcał żebyś nie sprzedawał auta ... tylko je remontował.... Pamiętasz kiedyś nawet przyjechałeś z jednym Klientem , który chciał kupiś Twoje auto, ale nieważne. ""
Możesz mnie obwiniać za upadek KMT i tak jest . Powiedz mi tylko jedną rzecz przez jaki okres można pracować w pojedynke lub w dwie osoby ? Starając się , aby wszystko szło do przodu i organizować różne rzeczy , a z drugiej strony nie otrzymywać dosłownie nic. Ani dziękuje , ani pocałuj mnie wcztery litery.
""i ogladal jak mu traba robia...(no prawie)""
To już skomentowałem w jednym z poprzednich postów
""dlatego coraz mniej osob zaczelo przyjezdzac a wielu juz nigdy tam nie przyjedzie bo to bezsensu...wysluchiwanie przechwalek paru "trabanciarzy".
szkoda ze tak sie stalo i doprowadziliscie to tego ze KMT bylo klubem bez perspektyw i stalo sie posmiewiskiem-"KMT klub dla starych dziadkow z wasem"(autentyczna wypowiedz)kiedys mi bylo przykro ze to ulyszalem, z reszta i tak nie skumasz... ""
Szkoda , że obudziłeś się z tą informacją do piero teraz. Takie jest niestety życie że budzimy się w momencie gdy jest już za późno.
Są telefony , SMSy maile etc , żeby taką opinie przekazać prosto w twarz i zapytać się co się dzieje z Klubem .... były Klubowiczu ...
""niewazne i pisz sobie co chcesz- mam to w dupie i nie panuje nad swoimi emocjami i wogole niekulturalny jestem! a innych obserwatorow tego tematu przepraszam ze pisze to w takich okolicznosciach..."trabanciarzu" ""
Jeżeli masz jeszcze coś do powiedzenia to powiedz mi to patrząc w twarz.... a nie tylko będziesz odważny na forum..... |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-01-06, 19:56
|
|
|
| Tu chodziło tylko o obalenie mitów i legend na temat trabanta. Bo opinie o takich samochodach opieraja się głównie na mitach, legendach i nie potwierdzonych informacjach |
|
|
|
 |
James
Gość
|
Wysłany: 2006-01-06, 20:21
|
|
|
| Żałosny temat... Proponuje go zamknąć. Kamil, nie zniżaj się do poziomu tych forumowych krzykaczy i załatw z nimi sprawę w cztery oczy. A od wartburgów, to trzy ch... w bok panowie, bo to też produkt made in DDR!!! |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2006-01-08, 22:48
|
|
|
Niemoge ale porażka , i do tego kuzynowi sie dostało, niedłogo na Tomka bedziecie najezdzac bo niechce sie oddzywać na forum hehe zresztą wcale się mu nie dziwie :)
A co do tematu Trabancik kontra reszta świata, to kazdy mówi to co myśli i nic nato nie poradzicie :) Ja to bym załatwił w inny sposób NIELEGAL Poprostu ustawka i małe ściganko , kolo łata ci dupsko masz motyw do podkręcenia fury, ty mu łatasz i joz trabancik lepszy , mozna mówić ze trabant lepszy i nikt ci nie zapszeczy hehehe to jest zabawa:) A wy to siętylko wyzywać umiecie panowie więcej lózu
pozakładajcie sobie zwężki :P |
|
|
|
 |
Major
Gość
|
Wysłany: 2006-01-08, 23:18
|
|
|
| przez takie klimaty nie było mi specjalnie żal sprzedawac mojego trabanta, bo robi sie syf, a nie klimat jak kiedyś, gdzie chętnie się jezdziło na spotaknia i bya duma że jeżdze trabantem, teraz nawet nie mozna nic powiedzieć. Każdy ma prawo do własnego zdania i już. Może teraz na mnie wjedziecie bo nie mam trabanta tylko Fiata Uno i co który ze ną się będzie ścigał hehe. jak małe dzieci... Wykażcie się tolerancjom dla maluchowców a lepiej to będzie o nas lub teraz już Was swiadczyć, po co się zniżać. Trabant jest super, ale to nie znaczy że inne auta sa bez zalet i beznadziejne lub jak gada mi np. Olek od limuzyny że moje auto to złom, z resztą każde. Gadka poziomu zero! |
|
|
|
 |
kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2006-01-09, 09:31
|
|
|
| Olek to inna bajka :) U niego wszytko jest najlepsze a inni mają pasztety. Hehehe |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-01-09, 16:55
|
|
|
| heh... tylko trzeba się zastanowić kto tu robi bałagan. Maxxx i skibob napisali prawde, nie napisali jakiś wymyślonych rzeczy. Wszycy nagle zaczęli ich opieprzać. Może i jestem debilem i idiotą dla was, ale swoje wiem i bede sie tego trzymał. Ja tam żadnej złej atmosfery nie wyczuwam, bo mam do tego dystansa :P |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2006-01-09, 17:57
|
|
|
| Może i napisali prawdę, ale nie umniejsza to faktu, że doskonale pokazali że są na poziomie niektórych gosci z forum fiata. A to DOOOOSKONALE o nich świadczy. Tylko ja się dzięki temu wstydze, że też mam wóz z DDR. Ale co ja moge przecież według tamtych kolegów to ja i Kuzyn jesteślmy niegodni czytać to forum. Nie mówiąc już o pisaniu... |
|
|
|
 |
Kristoff
Gość
|
Wysłany: 2006-01-11, 05:05
|
|
|
| Otwieram ten post na forum z nudow. Dodam ze rzadko zagladam na to forum bo niestety ale starzy znajomi juz chyba zmadrzeli i sie nie produkuja tu bo to moze nie ma sensu. Nie wiem ale niestety na forum pojaiwaja sie nowe i nowe oosby, ktore wylaniaja sie nagle i czasem nagle sie chowaja. Uwazaja siebie za wielkich ekspertow od trabanciarstwa bo maja auta...moze rok, dwa, trzy. Dla mnie prawdziwym ekspertem jest dajmy na to pan Czesio, ktory za kolkiem traba przesiedzial cale zycie. Takiemu czlowiekowi moglbym zaufac. Ja sam wole czasem przemilczec cos i sie nie wypowiadac choc trabem jezdzilem 2 lata, wczesniej kolega pozyczal mi 601 ktorym jezdzilem tez 2 lata. Zakladalem oddzial w Kielcach i yly to wspaniale czasy kiedy trabanciarze poznawali siebie. Jestem dumny z tego, ze choc nie mam juz traba to udalo mi sie nauczyc ludzi szacunku dla siebie nawzajem, a przede wszystkim tego ze jezdzac po moich rodzinnych stronach uzytkownicy trabow nie udaja ze sie nie znaja robia wszystko by siebie pozdrowic. Niestety od pewnego czasu cos zlego dzieje sie w naszym wspolnym klubie. Mowie naszym bo jestem jakby to powiedziec ze starej szkoly, pamietam pierwsza trabimanie, pamietam jak organizowalismy pierwszy spot w kielcach, wizyty w tv i radio. Niestety przez kilka osob ktore spedzaja swoj caly czas siedzac na forum i piszac bzdury a nie pojawiajac sie na zlotach (nie spotach) klub a szczegolnie forum traci szacunek nas - pierwszych klubowiczow. Poniewaz nie mam juz traba a stracilem go jak moze nie wswzyscy tu wiedza przez pijanego i zmeczonego kierowce renault magnum ktory zderzyl sieze mna czolowo bo zasnal za kolkiem moge wypowiedziec sie obiektywnie. Co do zlotow zauwazylem kiedys, iz niestety pomiedzy nasza bracia miast panowac podziw panuje zawisc o to czego ktos nie ma. Czasem widuje ludzi ktorzy przyjezdzaja extra zrobionym autem ale maja w dupie zwyklych trabanciarzy, ktorzy dopytuja sie o jakies szczegoly. Ja nigdy taki nie bylem zawsze jesli ktos mnie o cos pytal wyjasnialem. Pamietam setki pytan o to jak zalozyc serwo czy sprtowy wydech i zawsze mialem czas dla innych. Niestety klub jest mieszanka roznych ludzi a wiadomo zdarzaja sie i czarne owce. Niestety dziwnym trafem sporo ludzi za takimi wlasnie przepada, a moze sie myle? Bo komu nie imponuje super zrobiony woz nawet jesli wlasciciel jest dupkiem. Prawda jest taka ze niektorzy z nas maja zbyt wielkie mniemaie o sobie. I nie chodzi o to kto ma lepsze czy gorsze auto. Nie mozna porownywac jakiegos tam malucha i trabanta. Obecnie jezdze nowym vw polo i z mojej perspektywy oba auta sa zabytkowe niestety. Nie ma wyzszosci miedzy nimi. Ludzie nie patrzcie na swe auta jak na piekne pomniki i przez ich pryzmat oceniajcie swiat. Ja moge powiedziec mam super polowke ale koles z merola cls powie ze mam gowno i zabytek. Wazne ze trzba kochac swe auta ale miloscia rozsadna. Auto jest tylko autem i nim pozostanie. Wazne jest to co ze soba niesie - przyjaznie, znajomosci czasem milosc. To jest istotne. Mozna nie miec trabanta a byc ciagle czescia rodziny. Ja nie uwazam zebym nie majac auta nie mogl byc jednym z was bo trabant to czesc mego zycia. Tak samo nie powiem ze nie moge byc fanem vw polo czy duzego fiata bo z nimi tez zwiazalem kiedys zycie. Nie warto dla sporow technicznych, przechwalania sie zrazac do siebie ludzi. Jesli ktos jest chamem, takich metod uzywa lekcewazcie to bo stajecie sie tacy sami chamstwem odpowiadajac. Takich ludziignorujcie zostawcie ich w swoim wlasnym swiecie. Ciag dalszy za chwile bo nie chce postu rozdluzac:) |
|
|
|
 |
Kristoff
Gość
|
Wysłany: 2006-01-11, 05:27
|
|
|
A teraz pare cytatow i moje skromne do nich ustosunkowanie sie:
Możesz mnie obwiniać za upadek KMT i tak jest . Powiedz mi tylko jedną rzecz przez jaki okres można pracować w pojedynke lub w dwie osoby ? Starając się , aby wszystko szło do przodu i organizować różne rzeczy , a z drugiej strony nie otrzymywać dosłownie nic. Ani dziękuje , ani pocałuj mnie wcztery litery.
- Kamil powiem Ci tak doskonale Cie rozumiem, ile razy zdarzalo sie tak, ze robilem wszystko sam, ulotki rozne, info w necie, czy strone. Wiem jako zalozyciele powinnismy to robic z racji funkcji ale sa pewne granice. Nie mowie ze zadam od kogos kasy za czas jaki spedzilem w necie robiac www czy kase na paliwo zeby jezdzic po miescie i wlepiac ulotki. Nie o to chodzi. Z drugiej strony rozumiem tych, ktorzy chcieli pomagac a nie pomagali - praca i szkola byly skuteczna blokada. Ale ja tez pracowalem i studiowalem dziennie i moglem cos robic mimo wszystko. Dopiero gdy przenioslem sie do Krakowa zobaczylem ze pozostali czlonkowie oddzialu w Kielcach (poza paroma wyjatkami) maja gdzies spoty. Coz trudno ale z kraka nie da siena odleglosc lokalnymi sprawami kierowac. Inna kwestia wiodaca do upadku klubu jest to ze wielu ekstrabanciarzy polecialo na auta z UE i pozbylo sie ddrow:( stad slabosc klubu. Troche inicjatywy ludzie nie bojcie sie swiat nie gryzie.
Obciach przynosicie klubowi (nie wszyscy)! Wasze opinie są jednostkowe i nieobiektywne i gówno się znacie na maluchu a głos zabieracie. Pracujecie jedynie nad opinią która robi z wszystkich trabanciarzy debili.
- Poniekad musze sie zgodzic. Dlaczego? Bo kazdy samochod ma swoje zalety i wady podobnie jak trabant.
Trabantowa rodzina.
Że niby co że nie mamy prawa pisać na tym forum bo mamy inne auta?
- Zgadzam sie po ostatnim Trabi Expo wiem ze nadal mnie cos z Cartoon Trabant laczy. Mozna byc fanem wielu aut nie posiadajac ich. Chodzi o to by znalezc wlasciwych ludzi, z ktorymi znajomosc przetrwa lata. A jesli ktos uwaza ze byly posiadacz trabanta nie jest juz trabanciarzem (bo ma jedynie klubowa koszulke np) to jest chyba ignorantem.
KUZYN! zal mi ciebie ze jezdzisz wartburgiem z przymusu, myslalem ze to forum jest dla milosnikow swoich aut a nie cierpietnikow ktorzy sa zmuszeni jezdzic swoimi autami! a kazdy milosnik (tak mi sie wydaje) uwaza ze jego auto jest najlepsze-a przynajmniej marka! i ja nie uwazam zeby moje auto bylo na dnie i z tym mysle zgodza sie nawet inni wartburgowcy syreniarze czy inni pasjonaci...
- Milosnik nie jest zaslepiony przez swe auto. Owszem dba o nie i je piesci ale zdaje sobie tez sprawe z jego brakow co traktuje raczej z przymruzeniem oka i zartem a nie na serio. Takim ludziom nalezy sie podziwi tytul milosnika.
a ja sie zgadzam ze skibobem. Wnetrze wrtburga jest super. Tu poprawic tam poprawic czasem i jest luksus. ja tam wole od innych - no tak tu wprawic latke tam latke
- Mozna i tak byleby z gustem a nie tak by wysmiewano nas wszedzie. Ja mialem auto ze spojlerem i mega wydechem ale czlowiek byl mlody i glupi z wiekiem sie z tego wyrasta i etraz moim idalem jest oryginal bo jak mozna przypiac cos do czegos co niekoniecznie pasuje ale fajnie za to wyglada (w mniemaniu wlasciciela) wzbudzajac politowanie ludzi.
Zarówno w klubie maluchów są buraki tak samo i w CT są buraki, ale na szczęście jest ich mniejszość.Tylko problem polega na tym, że robią najwięcej hałasu
- Dokladnie tak jest, za to podziwiam Prezesa ze omija to forum lotem blyskawicy bo czasem zwariowac mozna.
Wy nawet nie potraficie zaakceptować tego, że ktoś może być miłośnikiem trabantów a nie mieć trabanta. Jak dla mnie to macie klapki na oczy i tyle.
- Nic dodac nic ujac.
A co do tematu Trabancik kontra reszta świata, to kazdy mówi to co myśli i nic nato nie poradzicie :) Ja to bym załatwił w inny sposób NIELEGAL Poprostu ustawka i małe ściganko , kolo łata ci dupsko masz motyw do podkręcenia fury, ty mu łatasz i joz trabancik lepszy , mozna mówić ze trabant lepszy i nikt ci nie zapszeczy hehehe to jest zabawa:) A wy to siętylko wyzywać umiecie panowie więcej lózu
pozakładajcie sobie zwężki :P
- Picia sorki stary przez nasza dluga znajomosc nie obraz sie ale to troche dziecinne podejscie Ci wyszlo. Ja rozumiem ze sie scigac lubisz ale takie nielegale tylko wzniecaja atmosfere wrogosci bo niby dokad ma ten wyscig zrbojen prowadzic? Ja sobie wloze 1.6, a ja 1.8, a ja nie, bede mocniejszy najlepszy w miescie bo mam turbo 2.0 ludzie opametajcie sie bo jeszcze wam widmo smierci pzred oczami nie stanelo. Wiem akurat co mowie! Juz taki wyscig zbrojen w swiecie rozne oblicza przyjmowal i co? Jedni niby wygrali inni przegrali a czy swiat zmienil sie chocby w malutkim procencie na lepsze? Pozdrawiam i zycze udanych przemyslen! |
|
|
|
 |
eutyfronik
Gość
|
Wysłany: 2006-01-11, 11:30
|
|
|
powiedziałem sobie że nie wezmę udziału w tym idiotycznym temacie (chodzi o Trabant-kontra.... a nie o pochwalenie się zdobycząz Allegro.pl).... ale posty Kristoffa zmieniły wiele.
Niech KAŻDY przeczyta je uważnie i przemyśliii.... najmądrzejsze słowa jakie na forum przeczytałem. I odpowiedzcie sobie dlaczego kochacie Trabanty i czy kochacie też społeczność trabanciarską.
Istotą KAŻDEGO KLUBU są ludzie, a auta tylko ich "zapoznają" (Trab, Wart, czy 126p czy cokolwiek innego - nieważne).
pozDDRo |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|