|
zmiana 1.1. na 1.3 |
| Autor |
Wiadomość |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-06-01, 14:55
|
|
|
| oo ;p cos mi sie posrało ;o myślałem że to jest nowy post :D |
|
|
|
 |
Bachur
Gość
|
Wysłany: 2010-06-01, 16:46
|
|
|
| do Piotr Kucharski-tak wlasnie mi o to chodzilo-dzieki :)-napisalem ze mozna tak zrobic ale to juz ingerencja w fabryke wiec wiadomo ze to wlasnie jest likwidacja skutkow a nie przyczyny :) aczkolwiek tak robia i trabanty zyja jak jest nasmarowane i jeszcze lapa wydluzona :) |
|
|
|
 |
kuzyn353
Gość
|
Wysłany: 2010-06-01, 17:16
|
|
|
| Wiem o co Ci chodzi. Tylko temat jakby o czym innym :) |
|
|
|
 |
Bachur
Gość
|
Wysłany: 2010-06-02, 01:07
|
|
|
| wiadomo Świerzak odkopal temat na inny temat :) |
|
|
|
 |
kuzyn353
Gość
|
Wysłany: 2010-06-02, 05:51
|
|
|
| zadał pytanie nad różnicami między skrzynią z Wartburga i Trabanta i jej możliwością przeróbki z jednej na drugą :) Nie o ciężko chodzącym sprzęgle |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-06-02, 10:36
|
|
|
| A ja (mowa o 1.1) założyłem pompkę i wysprzęglik hydrauliczny i jest dużo lepiej. Niestety nie mogłem rozebrać skrzyni żeby dopasować jakiś wysprzęglik okrągły w miejsce łapy i pozbyć się elementu stawiającego największy opór ale efekt i tak jest fajny. Linka oczywiście była smarowana. ;P |
|
|
|
 |
ŚWIERZAK "strzał
Gość
|
Wysłany: 2010-06-02, 10:54
|
|
|
| No ja chce wsadzic do Traba silnik ze skrzynia od Wartka i pytam o linke i inne roznice, bo wiekszosc jest tylko o silniku napisene... ale chyba se ta skrzynie daruje za duzo roboty, zostawie z Traba tylko synchronizatory powymieniac musze bo cos biegi nie wchodza i zgrzyta przy redykcji 3 na 2 i jedynka ciezko wchodzi, a jak sie pomyle i zamiast wstecznego wbije 4 to musze wylaczyc silnik i wysprzeglic jeszcze raz bo nie chce wyjsc..;/ sprzeglo raczej dobre mam PozDDro!! i dziex!!! |
|
|
|
 |
|
|