Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak i z czym mieszać paliwo dla trabanta 601...
Autor Wiadomość
newman
Gość
Wysłany: 2005-09-15, 18:13   

na naftowej, kolo wlokniarzy. kolo stacji benzynowej jest sklep s olejami i maja bardzo dobre ceny.

newman
Gość
Wysłany: 2005-09-15, 18:15   

aha. no i na gorniaku jest mixol w 5-litroych baniakach. tez wychodzi cos kolo 6 zl za litr. wlasnie mi sie konczy i bede zakupowal. co ciekawe bardzo malo dymi z rury (przynajmniej u mnie)

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-09-15, 20:10   

Fajnie, bo blisko fabryki ;-) DZIĘKI!

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2005-09-21, 21:39   

macq jesli zmienisz olej na semisymantik to silnik zacznie pracowac lepiej ja zamieniłem Mixol na Semisymantic 2T i jestem zadowolony.Mam na liczniku prawie 75 tysięcy i jest git na Mixie przy stanie licznika 50 tyśięcy z groszami silnik zaczynał miec pracę taką ze zaczynał grzechotac:)po zmianie oleju silnik wyciszył się lżej zaczął pracowac przestał grzechotac i jest git.Zresztą Mixsolu nigdy nie przepalał się zawsze trab pluł olejem troszkę a 2T przepala elegancko zaleta półsyntetyka nad olejem mineralnym robionym Bóg jeden wie z czego teraz

-----------------------
Papirusowy Trabant601s:)
-----------------------

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-09-22, 06:50   

Popieram, ja też po zmianie oleju zauważyłem że silnik lżej chodzi, nie słyszę grzechotania i nie dzwoni:) Na początku po zmianie troche kopcił, ale wszystko wraca do normy tzn. lepszej normy:) Polecam ten olej

macq
Gość
Wysłany: 2005-09-22, 17:45   

Hehe kargul jakie grzechotanie podobno twoj silnik ma 25tys :]

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-09-22, 19:06   

on ma około 40 tys. km Męczyłem że tak powiem poprzedniego właściciela o przebieg i mi powiedział że ma zrobione ponad 35tys. Ja już mu licze 40tys. km Kultrura pracy jest lepsza, ciszej chodzi i nie ma owych grzechotów i nie dzwoni:) I nie zostawia dymu za sobą:) Dzisiaj jak jechałem to było pełno patroli na drodze i pewnie myśleli ze trabant to powoli pojedzie a ja jechałem 90 zamiast 60. Poprostu nie patrzyłem na licznik:) Ale naszczęście mnei nie zatrzymali tylko tych co jechali tak samo szybko zamną:) Pozdro

picia353
Gość
Wysłany: 2005-09-22, 21:43   

Ja do siebie przez rok wlewałem co popadnie (musiałem w garazu posprzątać:P) olej z beczki , do dizli,syntetyki, pół , minerały , do kosiarek , wszystko oprucz przepalonego , stwierdziłem ze trabi najlepiej chodził na oleju do kosiarek (taki zielony 40 zł za litr) , bardzo dobry był tez olej castrol RS :) a mixol to kupa przechodzi przez silnik jak by go tam wogule nie było

macq
Gość
Wysłany: 2005-09-22, 21:57   

Teraz zastepczo nalałem mu shella do czterosuwów i musze powiedzieć, że ciszej chodzi. Raz kiedy tłukły mi się stawidła, nalałem tego i cisza :] Ale wole już nie eksperymentować...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi