Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[OT] ILu Maturzystów tegorocznych Jest w wSród Nas
Autor Wiadomość
.::.Natalii.::.MdM.::.
Gość
Wysłany: 2004-05-21, 15:43   

hahaha Ustna z polaka 3:) jeszcze gegra za tydzien

Luko
Gość
Wysłany: 2004-05-21, 22:32   

Pisemne:

Polski 5
Matematyka 5

Ustne:

Zwolniony :D

Nareszcie bedzie mozna bez stresu w garazu dluzej posiedziec... :] pozdrawiam wszystkich i powodzenia na ustnych zycze :D

guma_
Gość
Wysłany: 2004-05-21, 23:18   

pisemne do przodu pol3 mat 2 , ustne dopiero przeden ostatni ustny 7 czerwca, znow najpozniej z calego swiata, po raz kolejny sprawdza sie przyslowie ze biednemu zawsze wiatr w oczy :(( DDR

mały_bliźniak
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 08:42   

O rany! Dawno tubyłem... :)

Otóż, ja sobie w tym roku zdałem maturkę. Znaczy zdaję bo mam zaledwie3/4 zaliczone. W poniesziałek (24.05) mam egzamin z matematyki i to tyle z maturki. Reszta jest OK! :)
Pozdrawiam tych, którym w tym roku nie wyszło... Trzeba się było uczyć! Albo przynajmniej troszeczkę (!) posiedzieć nad opracowaniami.

Tymczasem ta wielka wielka hipokryzja zwana maturą już już praktycznie skończyła i trzeba się przygotowywać do egzaminów. Na UW są cięzkie testy więc trzeba przysiąść!!! Ćwiczę formę wypowiedzi :-P oraz gramatykę polskiego. Kto zgadnie na jaki kierunek się wybieram?
Heh :)
pozDDRawiam

MaxXx
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 19:04   

ale obciach.... 5 z ustnej z Polaka na cóż... Co do Majki601 to się nie boje ale takie straszenie ch**** było już z maturą a kogo pytałem to na studiach lajcik bo powtórki ze średniej. Poza tym może nie trafiłeś na swój kierunek [zresztą bez obrazy ale mało elokwentni też idą na 100dia i potem dramat...)?
A WKU omijam szerokim łukiem w ostateczności studium masażu :D

Gregory Peck
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 22:33   

Hej MaxXx!

Może ty piszesz o studiach zaocznych, określając je słowem "lajcik"?

Zapraszam np. na Politechnikę Warszawską i życzę powodzenia... tutaj powtórek ze szkoły średniej nie ma (chyba, że słaba grupa studentów to dziekan tworzy zajęcia wyrównawcze ;p)

A Majki dobrze się uczył i trafim na swój pożądany kierunek ;p, życzę tego i Wam!

pozdrawiam i życzę wszystkim żeby nie tracili wiary; jak sie nie dostaniecie na wymażony kierunek w tym roku to za rok spróbujcie ponownie!

majki601
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 23:03   

MaxXx, nie wiem jak to ująć, ale co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie...!>:)))pogadałbym z tobą o studiach jek będziesz miał za sobą np.te 3lata(6sesji z różnych, też badziewnych przedmiotów jak przykładowo chemia nieorganiczna,organiczna,biochemia, genetyka populacji lub szczegółowa hodowla-NIEZŁE KOBYŁY)kierunek wybrałem sobie pod siebie i utrzymuje sie niezle(matura na 4kach,po 5 semestrze średnia 4,3)! a co do tego lajcika to może na studium masażu...?!powtórki za średniej to najwyżej 1-2kocie semestry, ale tą wiedzę trzeba mieć we łbie, a nie w knidze! pogadamy jak już nabędziesz doświadczenia, a nie plotek!pozdrawiam
PS. z tą elokwencją to poprostu przeginasz!

CaShu
Gość
Wysłany: 2004-05-23, 13:37   

siema,
zgadzam sie z kolegami studentami :)
raz zmienialem kierunek (studiowalem informatyke)- kazdy egzamin byl jak matura. Na informatyce byly przedmioty ktore mi nie odpowiadaly, wiec pomuslalem ze zle trafilem.
Teraz studiuje psychologie, jest o wiele lepiej ale tez sa przedmioty ktore wogole mnie nie interesuja i niestety tak sie sklada ze trzeba sie do nich najlepiej przygotowac, bo egzaminy (glownie ustne) sa najciezsze (50% osob ma poprawki).
Powiem Wam - maturzystom tak: jeden ciezki egzamin na studiach (np. algebry liniowej, badz filozofii) to stresu tyle co 2 albo i 3 matury ze wszystkich przedmiotow. W liceum/technikum nauczyciele Cie znali i nigdy by ci krzywdy nie zrobili, a na studiach (szczegolnie dziennych, panstwowych) wykladowcom jestes obojetny. Mozesz byc studentem albo i nie...
Taka jest rzeczywistosc, a mity o luzackich studiach kraza zazwyczaj wsrod 30 letnich studentow z prywatnych szkol, studiujacych w trybie zaocznym- dla nich rzeczywiscie studia to luz, a chodza do pseudo-szkol aby miec papierek.
Wlasnie zrobilem sobie przerwe w nauce filozofii i powiem wam jedno:
"Tyle mamy wladzy ile wiedzy" - Franciszek Bacon :)

Pozdrawiam
Lukasz

MaxXx
Gość
Wysłany: 2004-05-23, 19:26   

Oka zobaczymy.
Rób co chcesz niczego nie żałuj, chciałeś - wybrałeś w **** mnie pocałuj... :/

MaxXx
Gość
Wysłany: 2004-05-23, 21:27   

Lekko przeginamy...
Majki [mickey?] po kolei:
najpierw to ty podchodzisz minimalistycznie do naszego trudu i czyjejś pracy - co w tym złego że ktoś robi doktorat? Poza tym podpuszczasz mnie. Bardziej dyplomatycznie nie mogłem odpowiedzieć na co ty pogrywasz ostro więc czego oczekujesz?
Przedmaturalna nagonka, stres i incydenty tupu Opole nie pomagają nam a jeszcze Ty musisz to pogłębiać. Ja i bez tego staram się, jak i wszyscy tu obecni ale jest potrzebne coś takiego jak optymizm a nie mędrkowanie poprzez porównywanie metryk... :| A płatne studia - jak dla mnie to nie dla mnie :) Chce iść na studia dla wiedzy a nie papierka.
Pomógłbyś wspomagając nas konkretami, radami a nie straszeniem z którego niewiele wynika. Pocieszający jest fakt że w tym wszystkim znalazło się miejsce dla Trabiego :)
Spójrz na odpowiedź Gregorego - rzeczowa, nieinwazyjna.
Ciekawe skąd wzięło się stwierdznie "studenckie życie" które ma raczej pozytywny wydźwięk...

"Wiara najwyższa w to, że będzie lepiej - sto procent!
Weź to doceń - ja zarywam noce. Chce żebyś usłyszał mojej pracy owoce..."

Przykro mi jeśli zbytnio Cię uraziłem a mówiąc "nas" miałem na myśli maturzystów jeśli ktoś się z tym nie identyfikuje to bardzo proszę.
Proponuję zamknąc topic i ew.stworzyć "poradnik idącego na studia" za co byłbym bardziej wdzięczny :)

majki601
Gość
Wysłany: 2004-05-24, 01:09   

Stary, ja nie podchodzę minimalistycznie do Waszego trudu lub np.doktorantów(ale znam kilka osób, które pasują do mojego opisu:)! tez, tak sie dziwnie składa, że to przechodziłem-matura,a magisterka przedemną i wiem jakie są przy tym stresy! miliony ludzi to przeżyło i Wy też zapewne przejdziecie dalej, a życie sie nie kończy na maturze tylko wręcz zaczyna i to życie dorosłe! >:)
W którym miejscu Cię podpuszczałem???!a porównanie metryk to tak w odpowiedzi na Twe stwierdzenie a'propos elokwencji i odpowiedniego kierunku!sami piszecie oceny to ja nie mogę?:) co Ci mam konkretnego jeszcze powiedzieć? nie będe wnikał na jaki kierunek kto idzie, bo nie o to chodzi i mi nic do tego! chce Was uświadomić,że później nie będzie tak sielsko jak myślicie! jestem realistą, a nie optymistą-to różnica!!! tak po prawdzie to mnie to ani grzeje ani ziebi, ale dziwnie mi się czytało posty ludzi, którzy nie wiedzieli co ich czeka za tym murem(matura)! może nie zauważyłeś, ale nikogo nie obrażałem tylko pisałem o swoich doświadczeniach, a tylko Ty jakoś dziwnie zareagowałeś na mój post!??pozdrawiam i może trochę wyluzujesz, bo złość cerze szkodzi! ;) student to fajny "zawód", ale nie jest to cały czas raj na ziemi...:)

guma_
Gość
Wysłany: 2004-05-24, 01:54   

ej no dajcie spokoj tymi klotniami, maxXxiu ma racje napierw gadaja jaka to straszna matura, ziomkowie mi rok temu mowili zebym juz sie uczyl bo nie wiadom co to jest, pisemne za mna, uste pewnie zdam i po strachu, potem studia wszyscy o rety rety jakie to ciezkie sa te studia i napewno bedzie tak ze pojde i minie roznie szybko jak matura i to cale liceum z ambicjami. Mam gdzies czy ktos dobre studioa wybral czy nie, znam ludzi ktorzy latali z jednego na drugi az w koncu rzuclili iznam tez takich ktorzy poszli na byle co i maja lepiej dzisiaj niz ktokolwiek inny, wydjae mi sie ze problem lezy gdzie indziej jestesmy gownianym narodem gdzie kazdy tylko narzeka i narzeka, ludzie no co wy 99% sami realisci ?? majki601 spokojnie sie nie denerwoj moze poprostu masz zle nastawienie do tych studiow ?? a moze eh z reszta pewne tematy lepiej przemilczec

ja tam jestem full optymizm i bedzie prawdziwe studenckie zycie pozdro 601 elito maturalna i nie dajcie sie zastraszyc opole pomscimy :DDD

[Ludzie Kochane!!! Nawet w takim temacie potraficie zaczac pisac nie na temat... Czemu nie dac maturzystom mozliwsci wyszumienia sie, tylko od razu moralizowac? ;) - GB]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi